STORE STJERNER: Pia Tjelta og Kåre Conradi skal spille i Ibsens «Lille Eyolf» på Nathionaltheatret til høsten.  Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
STORE STJERNER: Pia Tjelta og Kåre Conradi skal spille i Ibsens «Lille Eyolf» på Nathionaltheatret til høsten. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og HørVis mer

Skal være ektepar i hele høst

- Mange setter egne prosjekter foran den fullkomne nærheten i familien, sier skuespilleren Pia Tjelta.

SEOGHØR.NO: Til høsten settes Henrik Ibsens stykke «Lille Eyolf» opp på Nationaltheatret. Skuespiller Pia Tjelta (36) og Kåre Conradi (41) spiller ekteparet Rita og Alfred. De driver en emosjonell krigføring seg i mellom, og sønnen deres, Eyolf, blir ikke sett.

Som baby ramlet Eyolf ned fra stellebordet fordi foreldrene var så opptatt av hverandre at de glemte sønnen. Regissør Sofia Jupither spør: «Er vi så opptatte av hvordan vi skal forholde oss til barna våre at vi glemmer å forholde oss til dem? Tenker vi for mye på fasade og er for lite til stede?». Tjelta er selv mor til Sofia (14), og kan relatere seg til stykket.

- Paret opplever en ekstrem sorg og ulykke, noe som betegner denne oppsetningen. Men det er mye aktualitet i stykket. Mange setter egne prosjekter foran den fullkomne nærheten i familien, sier skuespilleren, og legger til at dette er en av hennes største roller.

- Dette er et veldig spennende stykke, og jeg gleder meg til å sette i gang. Det kommer til å bli veldig intenst. Dette er den optimale drømmerollen, forteller hun til Se og Hør.

Komplisert, merkelig og menneskelig.

Kåre er minst like spent på å starte prøvene.

- Jeg skulle spille i dette stykket tidligere, men så ble det ikke noe av, så jeg ser virkelig fram til det. Det er en flott rolle. Stykket er komplisert, merkelig og menneskelig. Jeg elsker stykker som tar opp store temaer. Hvorfor gjør mennesker som vi gjør? De lever i et havarert ekteskap og når ikke fram til hverandre. Det kan mange kjenne seg igjen i, sier Conradi.