Skal skrive bok om Breivik-rettssak

- Det er kontroversielt, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

<strong>DEKKER RETTSSAK:</strong> Fra 16. april skal Kristopher Schau dekke rettssaken mot Anders Behring Breivik for Morgenbladet. Foto: Espen Solli, Se og Hør
DEKKER RETTSSAK: Fra 16. april skal Kristopher Schau dekke rettssaken mot Anders Behring Breivik for Morgenbladet. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Han har vist sitt eget forfall for det norske folk i et utstillingsvindu på Karl Johan, sterilisert seg med TV-kameraer på slep og spist sin egen forhud.

Nå går den kontroversielle komikeren, musikeren og forfatteren Kristopher Schau i en ny og overraskende retning når han fra 16. april skal dekke rettssaken mot Anders Behring Breivik for Morgenbladet.

- Kristopher Schau er ikke bare komiker, og i alle fall ikke i noen overfladisk betydning. Han har tidligere, med stort alvor, gått inn i temaer som destruktivitet, sorg, tap og død. Han skal skrive ukentlig i Morgenbladet så lenge rettssaken varer, sier samfunnsredaktør i Morgenbladet Lena Lindgren til Dagbladet. 

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener det er svært spesielt at den omdiskuterte komikeren er valgt til å dekke rettssaken.

- Det er kontroversielt, men det er ikke nødvendigvis noe galt i å sette Schau til det. Det er ikke Schau som redigerer Morgenbladet, det er det Alf van der Hagen (ansvarlig redaktør, red.anm) som gjør og har det hele og fulle ansvaret for, sier Kokkvold til Dagbladet.

De siste årene har det blitt færre av de kontroversielle stuntsene for Schau, som blant annet har markert seg med boka «På vegne av venner» og som manusforfatter for TV2-serien «Dag».

Kokkvold mener at selv om det er kontroversielt, er det ikke problematisk at komikeren dekker den sårbare rettssaken mot Breivik.

- Schau er der som en annen stemme, kanskje vil han benytte sjansen til å vise en mindre kjent side av seg selv. Men rettssalen er ikke et sted for show. Det er viktig at denne dekningen foregår i verdige former.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kristopher Schaus kjæreste er 15 år yngre 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer