Christine Koht:

Skal opereres: - Tenk om vi får det til

Christine Kohts mor forteller at datteren har en krevende tid i vente.

OPERASJON: Christine Koht skal gjennom en operasjon til uken og har ifølge moren som mål å holde seg frisk til å få gjennomført den. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
OPERASJON: Christine Koht skal gjennom en operasjon til uken og har ifølge moren som mål å holde seg frisk til å få gjennomført den. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Under Se og Hørs kjendisgalla i november ble komiker og tv-profil Christine Koht (52) tildelt prisen som «årets forbilde» for åpenheten rundt sin egen sykdomskamp. Måneden etter ble hun også kåret til «årets navn» i Dagbladet, og tirsdag denne uken kunne moren, Kirsten Koht, ta imot prisen på datterens vegne.

Kirsten, som har stått ved Christines side hele veien, kunne i den anledning fortelle til Dagbladet at 52-åringen var for dårlig til å ta imot prisen selv, og at hun derfor måtte gjøre det for henne.

Overfor avisen forteller også Kirsten at den kommende tiden vil bli krevende for Christine. Neste uke skal hun nemlig gjennom en ganeoperasjon, i håp om å gjøre det enklere for henne å puste gjennom nesen.

- Målet hennes akkurat nå er å holde seg frisk nok til operasjonen. Men det aller største målet er å sette seg ned hjemme i Tønsberg og kunne si «Pernille, vi er hjemme!», sier Kirsten Koht til Dagbladet, og fortsetter:

- Det er nesten så jeg ikke tør å si det høyt. Tenk om vi får det til! Det må skje!

- En dag om gangen

Moren forteller videre at det som holder Christine gående, er å ta en dag om gangen. Samtidig klarer komikeren å finne humor i hverdagen og morsomme episoder som foregår på sykehuset.

Denne måneden er det ett år siden Christine Koht åpenhjertig gikk ut offentlig og fortalte at hun hadde fått diagnosen slimhinne-melanom; En alvorlig og sjelden form for føflekkreft som ligger i slimhinnen.

Hele veien har 52-åringen vært åpen med følgerne sine i sosiale medier, og hun har ved flere anledninger oppdatert om hvordan det har stått til med henne. Før jul ble det imidlertid stille, men forrige uke brøyt hun tausheten igjen.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Lungeproblemer

Da delte Christine et bilde av seg selv på tur i skogen, og åpnet innlegget med at hun har fått en sekk som hun kan brette ut til en liten stol. Den gleder hun seg til å sette seg på når hun må ta pauser - særlig på tur i Bogstadveien når hun kommer tilbake til Oslo.

«Lykken er å kunne gå tur alene, uten sykepleier», skrev hun.

I samme innlegg forklarte hun også at hun ble akutt innlagt på julaften, på grunn av problemer med lungene. Da komikeren skrev innlegget var målet på sikt at hun skulle få en operasjon som påvirker luftveiene, slik at hun kan puste gjennom nesa.

Den skal hun altså få utført til uken.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

I slutten av november valgte 52-åringen å dele om hvordan det siste året har påvirket henne.

«Jeg er så takknemlig for alle kjærlige og rørende meldinger fra dere. Jeg har aldri opplevd så mye omsorg i hele mitt liv», skrev hun innledningsvis.

Videre fortalte Christine at hun har kjent på hvor dyrebart livet er, og at hun ofte får høre at hun er sterk.

«Men jeg er også svak. Kroppen min er enormt sliten etter ett år som dødssyk. Og kanondose med immunterapi, 1000 milligram kortison over lang tid og tre ganger i koma har gitt meg mange skader og nervesmerter», fortalte hun.

LES OGSÅ: Derfor var ikke kona med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer