Skal lede Nobels Fredspriskonsert

Sarah Jessica Parker og Gerard Butler er årets vertskap under den stjernespekkede konserten i Oslo Spektrum.

KONSERTVERTINNE: Sarah Jessica Parker er beæret over å ha blitt spurt om å få lede årets Fredspriskonsert i Oslo Spektrum 11. desember.  Foto: FameFlynet
KONSERTVERTINNE: Sarah Jessica Parker er beæret over å ha blitt spurt om å få lede årets Fredspriskonsert i Oslo Spektrum 11. desember. Foto: FameFlynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Amerikanske Sarah Jessica Parker (47) og skotske Gerard Butler (43) skal lede årets Nobels Fredspriskonsert som avholdes i Oslo Spektrum 11. desember, melder Dagsrevyen.

Parker er mest kjent for sin rolle som Carrie Bradshaw i «Sex og Singelliv», mens Butler har flere store filmer på samvittigheten - blant annet James Bond-filmen «Tomorrow Never Dies», «The Phantom of the Opera» og «300».

Duoen leder Fredspriskonserten i anledning utdelingen av Nobels fredspris, som i år ble tildelt Den europeiske union (EU).

Den Norske Nobelkomité begrunner valget med at «Unionen og dens forløpere har gjennom mer enn seks tiår bidratt til å fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa», skrives det på deres hjemmeside.

- Sarah Jessica Parker og Gerard Butler vil være flotte verter og bærere av fredsbudskapet. Disse internasjonale stjernene vil hjelpe oss med å skape en uforglemmelig konsert for å feire og ære den Europeiske Unions bidrag til fred, sier Geir Lundestad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt.

Selv ser de verdensberømte stjernene på det som et privilegium å kunne være vertskap under konserten i Oslo Spektrum:

- Det er et stort privilegium å være en del av årets Nobels Fredspriskonsert. Jeg er beæret over å få dele scene med slike fantastiske artister, har Parker uttalt i en pressemelding.
 
- Jeg dypt beæret over å bli spurt om å være en del av denne betydningsfulle feiringen av menneskeheten, sier Gerard Butler, og legger til:

- Den europeiske union har vist verden hva som er mulig når krefter forenes i fred. Det er en glede å stå sammen disse flotte artistene og feire EU og EUs bidrag til fred i verden.

Tradisjonen tro samles artister fra både inn- og utland, og foreløpig er det bekreftet at amerikanske Jennifer Hudson (31) og britiske Seal (49) opptrer, samt norske Karpe Diem og Susanne Sundfør (26) og svenske Laleh (30).

I tillegg til å være talentfulle skuespillere vier både Parker og Butler mye tid på veldedighetsarbeid.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

«Sex og Singelliv»-stjernen har vært UNICEF-ambassadør i en årrekke, i tillegg til at hun blant annet har engasjert seg sterkt i kampen for å få president Barack Obama (51) gjenvalgt.

Butler på sin side sitter i styret for organisasjonen «Artists for Peace and Justice», som kjemper for å rette fokus mot fred, rettferdighet og å få bukt med fattigdom i utsatte deler av verden.
 
Fredspriskonserten har blitt arrangert i 18 år, og er en markering som skal ære vinneren av verdens mest prestisjefylte pris å motta.

Tidligere Fredspriskonsert-vertskap er blant annet Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas (2003), Scarlett Johansson og Sir Michael Caine (2008), Jada Pinkett Smith og Will Smith (2009), og fjorårets verskap som besto av Helen Mirren og Rosario Dawson.

Konserten sendes direkte på NRK, og når ut til potensielt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Her avslører Sarah Jessica Parker hvem hun stemte på  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer