Elin Kjos:

- Skal kjempe til det ikke går mer

I juli får Elin Kjos vite om kreftbehandlingen er effektiv. Frem til da prøver hun å finne styrke til å komme seg gjennom hverdagen.

KJEMPER: Elin Kjos har den siste tiden gått til behandling mot en kreftdiagnose det ikke finnes noen kur mot. Om en måned vet hun om den fungerer. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
KJEMPER: Elin Kjos har den siste tiden gått til behandling mot en kreftdiagnose det ikke finnes noen kur mot. Om en måned vet hun om den fungerer. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble det oppdaget en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lunga til den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (32). Hun hadde vært til undersøkelse etter å ha slitt med hoste i lengre tid, og kjemper nå kampen mot kreft med spredning.

- Det er som å leve i et mareritt som aldri tar slutt. Jeg har fremdeles vanskeligheter med å engang forstå at jeg er så syk som jeg faktisk er. Mentalt er det ekstremt tøft og det er mye tårer, uro og stress nå, sa hun til Se og Hør i mai.

Kjos fortalte videre at hun behandles med en kombinasjon av immunterapi og cellegift som hun skal gå på frem til midten av juli.

- Tøff kamp

For bare få dager siden var det tid for runde to av behandlingen, og i den anledning delte influenseren en lengre tekst med følgerne sine, om at hun er redd og urolig for hvordan den kommende tiden blir.

«Testene viser at kroppen begynner å brytes ned og at behandlingen påvirker både organer og blodverdiene», skriver hun til sine over 36 300 følgere på Instagram.

«Forhøyde leververdier, et blodsukker som er godt under gjennomsnittet og betydelig dårligere samlede resultater enn kroppen viste for bare noen uker siden. Selv om jeg har forsøkt å trene, være aktiv og fremdeles kjenner meg forholdsvis sterk, begynner det sakte å synke inn at dette kommer til å bli en veldig tøff kamp fremover», fortsetter hun.

Kjos forteller videre at følelsen av å ikke kunne kontrollere det som skjer i kroppen føles forferdelig, og at hun håper hun er sterk nok.

«Jeg skal fortsette å kjempe hvert sekund til det ikke går mer. Det har jeg bestemt meg for», skriver hun avslutningsvis.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Flyttet til foreldrene

Til Se og Hør forteller Kjos at hun føler seg ok, selv om hun begynner å kjenne at hun er mer trøtt og orker mindre for hver dag.

- Det er vanskelig mentalt, men jeg forsøker å fremdeles tenke positivt og holde motet oppe.

Hverdagen hennes nå er naturligvis preget av situasjonen, men hun prøver å ta en dag av gangen, og tilpasser dagen etter hvordan hun føler seg. Kjos forteller at hun har flyttet hjem til foreldrene nå for å få ekstra hjelp og støtte.

- De fleste dager ser ganske like ut. Jeg forsøker å komme meg ut på en tur hver dag og spise godt. Jeg hører på lydbok, mediterer, maler, ser på serier og leser bøker for å komme i ro mentalt. Jeg omgås også mye med familien, og om jeg kjenner meg ekstra pigg kjører jeg en lett styrkeøkt, forteller hun, og legger til at hun får sykepleiere hjem slik at hun ikke trenger å dra like ofte til sykehuset.

- Kan aldri bli frisk

- Hvordan føler du deg nå?

- Nå har jeg akkurat fått min andre dose med cellegift og immunterapi, så jeg er mer nede enn vanlig og ligger mesteparten av tiden i senga. Jeg har vanskeligheter for å få i meg mat, føler meg dårlig og trøtt i kroppen, svarer hun, og fortsetter:

- Forhåpentligvis blir det bedre om noen dager.

Først i midten av juli vil hun kunne få svar på om de første behandlingene har klart å stoppe spredningen.

View this post on Instagram

Livet här och nu. Vilken fantastisk gåva❤️

A post shared by ELIN KJOS (@elin.kjos) on

- Akkurat nå kan jeg aldri bli frisk, så nå handler det om å finne tid og forsøke å holde meg i live til det blir funnet en kur. Hvis denne første behandlingen har effekt kommer jeg til å fortsette med samme behandling en periode fremover.

Hvis behandlingen viser seg å ikke funke, kommer tiden til å bli Kjos' største fiende, og legene vil måtte prøve å finne en annen behandlingstype som kan virke.

- Det handler om hvor mye kroppen min takler, og hvor raskt kreften sprer seg. I midten av juli vet jeg hvordan de kommende månedene blir, sier hun avslutningsvis.

Støtte

I sine kanaler, hvor hun har som nevnt titalls tusen følgere, har Kjos funnet mye støtte den siste tiden.

- Jeg har alltid vært veldig åpen i sosiale medier og har alltid kjent en enorm støtte fra følgerne mine. I ulike deler av livet, sa hun til Dagbladet, og fortalte hvorfor hun har valgt å være så åpen i kampen mot kreften.

- For meg ble det et naturlig steg å fortsette å dele fra min hverdag selv nå. Den kjærligheten og støtten som jeg nå får daglig gjennom Instagram er helt makeløs og gir meg styrke til å fortsette å kjempe. Forhåpentligvis kan det gi styrke og støtte til andre som er i samme situasjon også.

- Ingen garanti

«Det har vært noen dager med mange tårer. Min siste røntgen viste dessverre det vi fryktet aller mest, at kreften har spredd seg veldig raskt på bare noen uker og dannet nye metastaser. Som et hardt jævla slag i magen», skrev hun på Instagram forrige måned, da hun fortalte til følgerne sine om sjokkbeskjeden hun nylig hadde mottatt.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt nylig en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

På Instagram skrev Kjos at nå handler det plutselig om å bare overleve, men at det ikke finnes noen kur mot hennes kreftform.

«Og nå finnes det heller ingen garantier for at jeg overlever. Jeg har vanskeligheter med å forstå det. Jeg kjenner meg tom, vettskremt, redd, urolig og maktesløs», fortsatte hun.

«Jeg vet jeg kommer til å fortsette å kjempe hver eneste dag, og jeg ber til høyere makter for at dette skal gå veien og at behandlingen i hvert fall stopper kreften fra å fortsette å vokse. Nå begynner den store kampen», skrev hun videre i sosiale medier.

LES OGSÅ: Stjernen delte bilde fra Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer