Maria Montazami og Gunilla Persson:

Skal kjempe mot hverandre i «Fangene på fortet»

Hollywood-fruene Maria Montazami (51) og Gunilla Persson (58) går ut av komfortsonen til høsten.

PÅ TV TIL HØSTEN: Maria Montazami og Gunilla Persson er med i «Fangene på fortet» som starter 15. august. Foto: NTB Scanpix
PÅ TV TIL HØSTEN: Maria Montazami og Gunilla Persson er med i «Fangene på fortet» som starter 15. august. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den svenske versjonen av reality-serien «Fangene på Fortet» har nettopp avslørt hvilke kjendiser som skal kjempe mot hverandre i årets sesong.

Aftonbladet skriver at ingen ringere enn Hollywood-fruene Maria Montazami (51) og Gunilla Persson (58) skal møtes til kamp på fortet i Frankrike denne høsten.

«Fangene på Fortet» er et gameshow-konsept som gikk på TV3 i Norge fra 1993 til 2011, der deltakerne må gjennom en rekke hinderløyper for å vinne penger.

I kjendisversjonen får laget som vinner donere penger til en veldedighet.

- Man dør jo nesten

FORTET: Alle hinderløypene finnes i Fort Boyard i Franrike. Det er her fruene skal kjempe mot hverandre. Foto: NTB Scanpix
FORTET: Alle hinderløypene finnes i Fort Boyard i Franrike. Det er her fruene skal kjempe mot hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Aftonbladet er det ikke første gang at fruene har deltatt i programmet. Da Gunilla var med i en tidligere sesong, måtte hun styre en kule gjennom en labyrint ved hjelp av spaker. I etterkant fikk hun fansen til å le ved å uttale: «Man dør jo nesten!»

Denne gangen består begge lag av tre personer. Maria har valgt å ta med barna Nicolas (18) og Hanna (23), mens Gunilla tok med datteren Erika (14) og den svenske bloggeren Daniel Paris (29).

- «Fangene på fortet» var en annerledes opplevelse dette året. Men jeg elsker at jeg kan ha med datteren min på samme lag. Hun er genial og dyktig i alt, sier Gunilla til Aftonbladet.

Ble kastet vann på

Både Gunilla og Maria ble for alvor kjent via TV-serien «Svenske Hollywood-fruer» som tok seerne med storm fra og med premieren i 2009.

BERØMTE FRUER: Elena Belle, Åsa Vesterlund, Maria Montazami, Gunilla Persson og Sofie Prydz er alle kjent fra TV3-suksessen «Svenske Hollywoodfruer». Foto: TV3
BERØMTE FRUER: Elena Belle, Åsa Vesterlund, Maria Montazami, Gunilla Persson og Sofie Prydz er alle kjent fra TV3-suksessen «Svenske Hollywoodfruer». Foto: TV3 Vis mer

Høylytte diskusjoner, drama og krangling er hverdagskost for de svenske fruene, som lever et ellers så glamorøst liv i Hollywood.

I oktober 2016 satte imidlertid en krangel mellom to av fruene en demper på stemningen.

Da Gunilla Persson, Åsa Vesterlund (40), Maria Montazami og Sofie Prydz (34), møttes til den årlige «fruelunsjen» endte det i skrik og tårer.

Gunilla og Åsa begynte å diskutere under lunsjen, noe som førte til at begge ble veldig opprørt. Men når Persson begynte å trekke inn barn i diskusjonen, gikk det i svart for Åsa.

- Jeg håper at du en dag får barn, da vil du bli roligere, sa Gunilla til Åsa.

Åsa svarte ved å kaste et vannglass på Gunilla.

- Jeg kunne blitt blind, døv og stum. Jeg kunne dødd, det er et mordforsøk, sa Gunilla Persson etter hendelsen i klippet fra episoden.

BRÅK: Etter en heftig krangel blir Åsa Vestlerund så sint at hun kaster et vannglass over Gunilla Persson da Hollywood-fruene var samlet til lunsj. Video: TV3 Vis mer Vis mer

Til den svenska avisen Expressen forteller Vesterlund at hun var irritert på Persson allerede før lunsjen hadde startet. Persson skal ha kommentert ei felles vennines spiseforstyrrelse, noe Vesterlund reagerte kraftig på.

- Gunilla eier ingen skam. Du snakker ikke om spiseforstyrrelser eller barnløshet på den måten, sier hun til Expressen.

Truet med å anmelde venninnen

I november ble det klart at Gunilla ville anmelde venninnen etter hendelsen, ifølge Aftonbladet.

Da fruene møttes igjen til en pressefotografering i episoden etter, var ikke Gunilla blid.

- Jeg har vurdert å politianmelde henne slik at hun får et besøksforbud og ikke angriper meg igjen. Jeg kunne blitt både døv og blind, og det hadde blitt et ti millioner dollars søksmål og fengselsstraff for Åsa Vesterlund, sa hun i programmet.

FRUER: Gunilla Persson, Maria Montazami, Marias mamma Anita, Marias datter Sara Montazami og Åsa Vesterlund samlet før sesong 9 av Svenske Hollywoodfruer. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå
FRUER: Gunilla Persson, Maria Montazami, Marias mamma Anita, Marias datter Sara Montazami og Åsa Vesterlund samlet før sesong 9 av Svenske Hollywoodfruer. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer

Også i sesong sju av den populære serien vurderte Persson å saksøke Vesterlund etter at de to hadde flere krangler foran kamera.

Overfor svenske Expressen forklarer Persson at det da dreide seg om ærekrenkelse.

- Jeg har snakket med en advokat. Det teller som ærekrenkelse, og det er veldig lett å vinne. Man får masse penger. Det ville føre til et hull i mannens lommebok, men jeg velger å stå opp for mine meninger i stedet, sa 54-åringen til avisa den gang.

Ble selv politianmeldt i 2015

I februar 2015 ble det kjent at Gunilla Persson var politianmeldt av den svenske Försäkringskassan, mistenkt for grovt bedrageri.

Ifølge Expressen skal Persson ha mottatt 332 000 svenske kroner i barnetrygd, foreldrepenger og sykepenger, som hun ikke hadde krav på.

Gunilla Persson ble selv svært overrasket da hun mottok anmeldelsen i fjor. Grovt bedrageri kan også som kjent gi fengselsstraff i Sverige.

- Jeg visste ikke at jeg har drevet med noe jævla bedrageri. Hadde jeg visst det, så hadde jeg selvsagt ikke gjort det, sa Persson til Expressen den gang.

LES OGSÅ: «Hollywoodfruer»-Gunilla anmelder eldrehjem

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer