REDD: Jørn Hoel trodde han skulle dø da han fikk problemer med hjertet. Foto: SCANPIX
REDD: Jørn Hoel trodde han skulle dø da han fikk problemer med hjertet. Foto: SCANPIX Vis mer

"Skal jeg stoppe å synge eller skal jeg dø?"

Jørn Hoel visste at noe var galt da han gikk på scenen...

SEHER.NO: Jørn Hoel (50) opplevde marerittet da han sto på scenen i Bodø. Mens han sang følte han seg plutselig uvel og omtåket.

- Jeg kjente at jeg ble fryktelig tørr i munnen - og fryktelig tørst. Det føltes som om jeg skulle kveles. Jeg tenkte: "Skal jeg stoppe å synge eller skal jeg dø..? forteller en åpenhjertig Jørn Hoel til Se og Hør Weekend.

Dagen etter konserten i Bodø dro den populære artisten til Diakonhjemmet i Oslo for en omfattende kontroll. Men legene kunne ikke finne noe feil med ham, men plutselig kom en lege løpende etter ham...

- Da jeg var på vei ut døra på sykehuset, kom en lege løpende etter meg. Han hadde heldigvis fått med seg at jeg hadde fortalt om hjerteproblemer i familien min. Han lurte på om jeg var villig til å ta en såkalt arbeids-EKG - en hjerteundersøkelse som foretas mens du anstrenger deg. Det gikk jeg med på, sier han til bladet.

Da Jørn var 16 år gammel mistet han sin far, Thor. I alle år har han selv fryktet at han ville bli rammet av den arvelige hjertesykdommen.

Frykten ble bekreftet da legene gjennomførte hjerteundersøkelsen. For mens Jørn satt og tråkket på ergometersykkelen kollapset han. Han fikk et illebefinnende og ble kjørt i hui og hast til sykehuset.

- Alt ble svart. Jeg husker ingenting, sier han.

LES OGSÅ: Til sykehus i hui og hast