Blogg-debatten:

- Skal jeg si at jeg er helt naturlig?

Sophie Elise Isachsen la seg flat under «Debatten».

BLOGG-KRIG: Det var en ydmyk Sophie Elise Isachsen som møtte Kristin Gjelsvik til debatt på NRK. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden torsdag forrige uke har det stormet mellom bloggerne Sophie Elise Isachsen (24) og Kristin Gjelsvik (32). Sistnevnte delte en lengre video på sin YouTube-kanal og blogg, hvor hun gikk hardt ut mot 24-åringen og mente hun normaliserte det å få fikset på kompleksene sine.

Tirsdag kveld møttes de to til «Debatten» på NRK, hvor også blogger og forfatter Linnea Myhre, spesialist i plastisk kirurgi Bjørn Jarle Tvedt, høyrepolitiker Mari Holm Lønseth, kommentator i Aftenposten, Helene Skjeggestad og leder av Press, Mina Vinje, deltok.

BLOGGKRIG: Bloggerne Sophie Elise Isachsen og Kristine Gjelsvik var ikke enige etter den direktesendte debatten på NRK. Video: Ruben Pedersen Vis mer

Heftig diskusjon

Det var ventet at det ville gå hardt for seg på Marienlyst, hvor debatten om hva man skal dele med følgerne sine var tema.

- Det finnes ingen problemer man kan operere bort. Der vil jeg være tydelig. Men jeg er for åpenhet og det er derfor jeg er her i dag, for å diskutere hva som er greit å dele og ikke, sier Isachsen innledningsvis.

På spørsmål fra programleder Fredrk Solvang om hun har sluttet fullstendig med plastiske inngrep, ettersom hun selv uttaler at plasitsk kirurgi ikke løser alle problemer, svarer bloggeren:

- Hva jeg gjør som privatperson kan jeg velge å holde for meg selv, men jeg synes åpenhet er viktig. Skal jeg si at «nei, jeg er helt naturlig» eller skal jeg være åpen? svarer hun.

STILLE FØR STORMEN: Kristin og Sophie Elise ga hverandre klem og hilste før «Debatten» startet. Foto: Tobias Simonsen / NRK
STILLE FØR STORMEN: Kristin og Sophie Elise ga hverandre klem og hilste før «Debatten» startet. Foto: Tobias Simonsen / NRK Vis mer

Blogger og forfatter Linnea Myhre påpeker at det er viktig å være bevisst på hva man legger ut.

- Jo flere følgere du har, jo mere makt har du.

Kommentator i Aftenposten, Helene Skjeggestad, oppfordrer blogglesere til å slutte med å lese blogger, samtidig retter hun kritikk mot Gjelsvik for måten hun gikk ut mot Isachsen på.

- Nå var det på høy tid å ta bladet fra munnen og ta tyren på hornene. Vi har prøvd i lengre tid å dra i gang en debatt, sier Gjelsvik.

- Jeg mener at Sophie Elise, som har så mye makt og som gjør så mye bra, gjør også ting som er fryktelig dårlig og farlig for hennes unge publikum. Blant annet å snakke åpent om sine komplekser.

KRITISK: Kristin Gjelsvik har sett seg lei på at Sophie Elise Isachsen fikser på komplekser og deler det med følgerne sine. Video med tillatelse: Kristin Gjelsvik Vis mer

Den siste uken har Sophie Elise Isachsen lagt seg flat på bloggen sin, men tirsdagens debatt bunner likevel i innlegget hun delte forrige uke, om at hun hadde fått tatovert hodebunnen etter at hun syntes «hårfestet var for høyt».

Blogginnlegget har senere blitt sletta.

Redd

Tirsdag formiddag slapp Isachsen en ny episode av podkasten «Status fra Sophie & Fetisha», der sistnevnte var erstattet med 24-åringens far, Jan Olav Isachsen. De siste dagers mediestorm var et av temaene som ble tatt opp mellom far og datter, der sistnevnte påpekte at hun gruet seg til kveldens debatt.

- Jeg er så redd for å prate om det, fordi jeg stadig blir kritisert for å være manipulativ, og ta på meg en offerrolle, sa hun.

Sophie Elise viser fram sine nye pupper i gatemagasinet Natt&Dag Vis mer

24-åringen var likevel klar i sin tale, og mente at situasjonen burde ha blitt løst på en helt annen måte, ved at Gjelsvik heller kunne tatt direkte kontakt med henne framfor å blogge om det.

- Da kunne vi hatt en saklig debatt, som hun etterlyser, men hun etterlyser tydeligvis drama og klikk på en Youtube-video, sa hun videre i podkasten.

- Ikke et personangrep

Kristin Gjelsvik sa til Se og Hør at hun ikke ser på kritikken mot Sophie Elise som et personangrep.

- Det handler om å rette kritikk mot et kommersielt og reklamefinansiert foretak, rettet mot et ungt publikum. I mange tilfeller lettpåvirkelige og sårbare jenter. Det handler ikke bare om Sophie Elise - det handler om alle som blir påvirket på daglig basis. Innlegget om hodebunnstatovering var bare toppen av isfjellet. Reaksjonen kommer etter årevis med et helseskadelig fokus på kropp og utseende, formidlet gjennom utallige innlegg på sosiale medier, sa Gjelsvik og fortsatte:

- Det blogginnlegget hun skrev fikk mange til å føle seg dårlig, men hun trakk ikke egentlig tilbake innlegget - hun fortsatte faktisk bare med å forsvare det hun hadde skrevet. Hadde jeg tatt direkte kontakt med Sophie Elise, hadde det kanskje blitt slettet, men vi hadde ikke fått til en debatt som vi så desperat trenger og som forhåpentligvis vil endre retningslinjene - dette er superviktig.

Videre hevdet Gjelsvik at Isachsen ennå ikke har forstått sin påvirkningskraft. Det skremmer henne.

Saken fortsetter nedenfor.

KOMMENTARENE STRØMMET INN: Sophie Elise delte bilde av at hun hadde fjernet silikonen. Responsen var overraskende. Reporter: Thea Hope / Video og edit: Kine Falch Vis mer

- Hvis hun tror at jeg publiserte videoen for å få klikk, og for å få henne til å gråte, så sier det veldig mye om hvor lite respekt hun har for sine lesere.

Gjelsvik sa videre at dette ikke er første gang noen har forsøkt å ta kampen med Isachsen, og at det handler om så mye mer enn en bloggkrig. Ifølge 32-åringen handler det om en bransje som er totalt strippet for regler, med helt lovløse tilstander.

- Det dette handler om er at man virkelig prøver å få i gang en debatt, en gang for alle - en debatt som kan endre retningslinjene

LES OGSÅ: - Kobles til mystisk kvinne etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer