Lori Loughlin og Mossimo Giannulli:

Skal i fengsel - sjokkerer med nytt utseende

Livet lugger for ekteparet etter universitetsskandalen.

I FENGSEL: Mens kona, Lori Loughlin, allerede sitter bak lås og slå, forbereder Mossimo Giannulli seg på fem måneder bak fengselsmurene. Forberedelsene inkluderer et helt nytt utseende. Foto: NTB
I FENGSEL: Mens kona, Lori Loughlin, allerede sitter bak lås og slå, forbereder Mossimo Giannulli seg på fem måneder bak fengselsmurene. Forberedelsene inkluderer et helt nytt utseende. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Man kan trygt si at 2020 har vært et tøft år for de aller fleste. Det er imidlertid ikke alle som har gjennomgått de samme tingene som ekteparet Lori Loughlin (56) og Mossimo Giannulli (57).

Som en konsekvens av den svært omstridte og mye omtalte universitetsskandalen ble nemlig ekteparet dømt til å tilbringe tid bak lås og slå.

EKTEPAR: Lori og Mossimo ble begge dømt til fengsel etter universitetsskandalen. Foto: Steven Senne / AP / NTB
EKTEPAR: Lori og Mossimo ble begge dømt til fengsel etter universitetsskandalen. Foto: Steven Senne / AP / NTB Vis mer

Ekteparet var tiltalt for svindel etter å ha betalt 500 000 dollar, rundt 4,5 millioner kroner, for å sikre sine to døtre Olivia Jade (21) og Isabella Rose Giannulli (22) plass på University of Southern California, ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

I august falt dommene, og 30. oktober startet Loughlin å avtjene sin straff. I det føderale fengselet for kvinner i Dublin i California er hun forventet å sitte til jul, ettersom hun ble dømt til to måneder for sin rolle i skandalen.

- På gråten

Ifølge People skal oppholdet så langt ha vært alt annet enn enkelt for «Full House»-skuespilleren. En kilde som har vært i kontakt med henne forteller nemlig at hun nå prøver å justere livet til å tilpasse seg de daglige fengselsrutinene.

- Hun har ikke hatt noen spesifikke problemer. Ingen har prøvd å gjøre noe mot henne. Ingen mobber henne. Vaktene behandler henne ikke noe annerledes enn de andre innsatte.

Hun skal imidlertid ha slitt en del i startfasen,

- Hun var en del på gråten den første natten der, men hun hentet seg raskt inn igjen. Nå er hun bestemt på å fullføre straffen med hodet hevet, forteller kilden.

AVSLØRER: I vår nye spalte «har/har ikke» blir vi bedre kjent med kjendisene, og denne gangen er det den svenske realitystjerna Bettina Buchanan som letter på sløret. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Forbereder seg

Når det gjelder ektemannen, Mossimo Giannulli, er han bare dager unna å sette føttene innenfor murene, der han skal sitte de neste fem månedene. Fristen for å melde seg til fengselet er nemlig torsdag 19. november. Han skal avtjene sin straff i Lompoc i California.

De siste ukene har 57-åringen vekket stor oppsikt på sosiale medier, etter at nye bilder av motedesigneren har spredt seg. Han har nemlig blitt avbildet og observert med et gigantisk, grått skjegg - noe som skal være svært ulikt ham.

SKJEGG: Slik har Mossimo Giannulli sett ut de siste månedene. Nå har han imidlertid endret utseendet igjen. Foto: NTB
SKJEGG: Slik har Mossimo Giannulli sett ut de siste månedene. Nå har han imidlertid endret utseendet igjen. Foto: NTB Vis mer

57-åringen har nemlig gjennom hele rettssakens gang stilt opp nybarbert og striglet, med ikke så mye som et feilplassert hårstrå på hodet.

Denne uken sjokkerer han nok en gang, og det kan nå se ut til at 57-åringen for alvor har forsøkt å forberede seg på livet bak murene. Han har nemlig barbert av seg alt håret på hodet, men likevel beholdt skjegget, og ser nå ut som en tøff og barsk «typisk innsatt», ifølge Vanity Fair og TMZ, som har publisert bildene.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

Viste stor anger

Skandalen skal tilsynelatende ha fått ekteparet til å virkelig gå inn i seg selv, og en rekke medier som var til stede under domsavsigelsen, som foregikk over den digitale møtetjenesten Zoom, melder om at de begge skal ha vist stor anger.

- Jeg angrer dypt på skaden mine handlinger har forårsaket mine døtre, min kone og andre. Jeg tar fullt ansvar for oppførselen min, sa Mossimo etter dommens fall, ifølge CBS Boston.

Ifølge blant andre BBC og Fox News skal også Loughlin ha uttrykt seg svært skamfullt.

- Jeg tok en fryktelig beslutning. Jeg var med på en plan om å gi døtrene mine en urettferdig fordel i collegeopptaket (...) Jeg trodde jeg handlet av kjærlighet for barna mine, men i realiteten undergravet og forminsket jeg mine døtres evner og prestasjoner, fortalte hun foran dommer Nathaniel Gorton.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB og Dagbladet Vis mer

Tidligere har ekteparet nektet straffskyld i saken, og hevdet at betalingene deres var donasjoner til skolen og ikke bestikkelser.

Informasjonen fra ringlederen, William Rick Singer, støttet det tiltalte ekteparets forklaring. De sa at de aldri visste at pengene de ga ham var bestikkelser, de trodde det var lovlige donasjoner.

50 foreldre

Ekteparet er bare to av drøye 50 foreldre som var anklaget i saken.

Den amerikanske skuespilleren Felicity Huffman (57), kjent fra «Frustrerte fruer» har også vært tiltalt i saken. Hun valgte i april i fjor å erklære seg skyldig i å ha jukset med datteren Sophia Grace Macys (20) resultater for å sikre skoleplass.

I forkant av dommen skrev skuespilleren et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff. Fremfor å bli straffet med fengsel håpet 57-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste.

Hun ble i september i fjor dømt til 14 dagers fengsel, og fikk en bot på 280 000 kroner. Hun ble også dømt til 250 timers samfunnsstraff.

LES OGSÅ: Har sittet i fengsel 10 ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer