Whitney Houston:

Skal ha blitt seksuelt misbrukt av kusinen sin som barn

Ny dokumentar avslører urovekkende detaljer rundt sangstjernens barndom.

BLE BARE 48 ÅR: Artist Whitney Houston var en av 1980- og 1990-tallets største stjerner. Hun gikk bort bare 48 år gammel. Her avbildet på Grammy Awards i 1988. Foto: AP/ NTB Scanpix
BLE BARE 48 ÅR: Artist Whitney Houston var en av 1980- og 1990-tallets største stjerner. Hun gikk bort bare 48 år gammel. Her avbildet på Grammy Awards i 1988. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I februar 2012 ble Whitney Houston funnet livløs på et hotellrom i Beverly Hills, etter at en hotellvakt ringte inn til politiet med en bekymringsmelding.

Politiet kom til stedet etter bare åtte minutter, men livet sto ikke til å redde.

«I will always love you»-sangeren ble bare 48 år gammel.

Whitney Houstons liv var de siste årene preget av store narkotikaproblemer, og nå kan det se ut til at sangstjernens barndom heller ikke var problemfri.

Mistanke om overgrep

Under filmfestivalen i Cannes denne uken, var det premiere på en dokumentar om sangerens liv.

Der kommer det frem at hun i sine tidlige år angivelig ble seksuelt misbrukt av kusinen Dee Dee Warwick. Sistnevnte gikk bort i 2008, fire år før Whitney døde.

Det er People som først omtaler saken.

SJOKKPÅSTANDER: I en ny dokumentar om Whitney Houston blir det lagt frem påstander om at artisten skal ha blitt seksuelt misbrukt som ung. Her avbildet i 1986. Foto: NTB Scanpix
SJOKKPÅSTANDER: I en ny dokumentar om Whitney Houston blir det lagt frem påstander om at artisten skal ha blitt seksuelt misbrukt som ung. Her avbildet i 1986. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Regissøren av filmen, Kevin Macdonald, har i et intervju med Indiewire fortalt at bakgrunnen for antakelsene er at Whitneys halvbror, Gary Garland, fortalte ham at han selv hadde blitt seksuelt misbrukt av Dee Dee som barn, og at han hadde en mistanke om at Whitney hadde opplevd det samme.

Sangerens assistent, Mary Jones, skal visstnok også ha bekreftet mistanken, ifølge Macdonald.

- Pat Houston, som er kona til Gary, fortalte meg også at Whitney hadde fortalt henne om hva hun hadde opplevd, men at hun ikke hadde gått i detaljer, sier Macdonald.

Datteren slet med rusmisbruk

Regissøren understreker at det ikke finnes konkrete bevis for de påståtte overgrepene.

Likevel mener han at det fantes tydelige tegn på at Whitney skal ha blitt utsatt for disse hendelsene i barndommen, og at dokumentaren vil underbygge nettopp dette.

Houston var en av 1980- og 1990-tallets største stjerner, med hitlåter som «I Will Always Love You», «I Want to Dance with Somebody» og «How Will I Know».

MEGASTJERNE: Whitney Houston gjorde suksess verden over med låter som «I Want to Dance with Somebody» og «How Will I Know». Foto: NTB Scanpix
MEGASTJERNE: Whitney Houston gjorde suksess verden over med låter som «I Want to Dance with Somebody» og «How Will I Know». Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 1992 opplevde hun også stor suksess som skuespiller med «The Bodyguard», der hun spilte mot Kevin Costner (63). De siste årene fikk Whitney mer oppmerksomhet for sitt rusmisbruk og innrømmet flere ganger bruk av ulike narkotiske stoffer.

Saken fortsetter nedenfor.

Houston var gift med Bobby Brown i 15 år og sammen fikk de datteren Bobbi Kristina. I likhet med foreldrene sine slet Bobbi Kristina med rusmisbruk.

I januar 2015 ble hun funnet bevisstløs i badekaret i sitt eget hjem i Atlanta, og lå i kunstig koma i flere måneder etter.

Det ble spekulert i om 22-åringen bevisst hadde kopiert sin verdensberømte mor - som omkom i en drukningsulykke kombinert med narkotiske stoffer i blodet - på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles i 2012, og ble funnet død nettopp i badekaret på hotellet.

Bare 22 år gammel gikk Bobbi Kristina bort, den 26. juli 2015.

Houston solgte over 170 millioner album og singler i løpet av sin karriere og mottok over 400 priser, blant annet seks Grammys, to Emmys og 30 Billboard Music Awards.

LES OGSÅ: - Whitney og Bobbi Kristina ruset seg sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer