Erika Persson:

- Skal gi ut sexbok

Datteren til Gunilla Persson vekker oppsikt.

SEXBOK: Ifølge svenske medier skal dattera til Gunilla Persson gi ut en sexbok. Foto: Skjermdump Instagram / @thegunilla
SEXBOK: Ifølge svenske medier skal dattera til Gunilla Persson gi ut en sexbok. Foto: Skjermdump Instagram / @thegunilla Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson (63) har fått mye oppmerksomhet etter at hun entret TV-skjermen. Hun er heller ikke fremmed for å ha stått i en rekke kritikkstormer.

Nå er det imidlertid hennes datter Erika Persson (19) som vekker oppsikt med sine fremtidige planer.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

- Vil lansere sexbok

Perssons 19 år gamle datter planlegger angivelig å gi ut en sexbok for menn, sammen med en venninne. Det meldte først Nyheter24, men Expressen har også omtalt saken.

«Den skal handle om alt fra forspill til hvordan du snakker med partneren din om hva du liker og ikke liker», skrev hun på Instagram-story med venninna.

Til sine snart 60 000 følgere gikk hun også nærmere inn på sex og den kvinnelige orgasmen.

«95 prosent av kvinnene får orgasme når de onanerer, syv prosent får orgasme første gang de har sex med en mann», er blant det som ble trukket frem.

Det er imidlertid noe venninnene mener er forferdelig, og er nettopp derfor de har lyst til å lage en manual for menn som har sex med kvinner. I tillegg oppfordret Persson følgerne sine til å fortelle om hvilke ønsker de har til den kommende boken.

RASENDE - IGJEN: Gunilla Persson gikk igjen etter strupen på noen - denne gangen den svenske programlederen Gunde Svan. Video: TV4 / Cmore Vis mer

«Du som har sex med menn. Hva vil du at de skal gjøre mer av og hva vil du at de skal gjøre mindre av?» spurte hun.

Gunilla Persson har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

- Vet ikke hva de snakker om

Det er ikke første gangen Gunilla Perssons datter vekker oppsikt. Tilbake i november 2020 delte Gunilla bilder av henne som fikk flere til å reagere.

Etter bildene å bedømme mente nemlig flere at midjen hennes ikke var naturlig smal, men at kroppsfasongen skyldtes bilderedigering. Dette fikk TV-profilen til å rase tilbake.

«Svenske Hollywoodfruer»-stjernen hadde svenskekongen som kavaler. Vis mer

- Jeg vil uttrykke hvor opprørt jeg er over den jævla responsen jeg fikk på Erika da vi delte bilder fra Thanksgiving, hvor jeg ble anklaget for å ha photoshoppet Erikas midje, raste hun den gang.

Seinere uttalte også datteren seg om bildekritikken. Overfor Expressen mente hun at kritikken bunnet i kulturelle forskjeller og misforståelser.

- Jeg føler at de ikke vet hva de snakker om. De forstår ikke kulturen. Det er veldig normalisert og ikke en så stor sak, spesielt ikke i Los Angeles hvor hver jente deler nøyaktig hva de vil. Fordi de har tillit og føler seg komfortable, fortalte hun til den svenske avisen.

- Problematiske

Videre hevdet hun at de fleste som legger igjen kritiske kommentarer under Instagram-bildene hennes er kvinner over 50 år, og at hun nesten aldri får noen negative kommentarer fra den yngre generasjonen.

Den da 17 år gamle jenta innrømmet likevel at hun anså de negative kommentarene på Instagram som problematiske.

SVENSKE HOLLYWOODFRUER: En hyggelig middag mellom de svenske hollywoodfruene ble alt annet enn hyggelig da de fire kvinnene braker sammen. Video: TV3 Vis mer

Hun mente at hun ofte får kommentarer fra kvinner om at hun burde slutte med å «seksualisere seg selv foran menn». Denne måten å tenke på beskrev hun som «baklengs og gammeldags».

- Vi er en sterk generasjon kvinner som har tatt tilbake kroppene våre, og kan gjøre hva vi vil fordi vi ikke bryr oss om hva som appellerer til menn. Det er ikke engang i vår tankeprosess.

LES OGSÅ: - En jævla katastrofe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer