Linn Skåber om Renate Reinsve:

- Skal gi henne en svingom

Det norske stjerneskuddet hylles av skuespillerkollegaer etter prestisjeprisen i Cannes.

SPILTE SAMMEN: Renate Reinsve og Linn Skåber sammen med Christian Skolmen i «Best før». Foto: TV 2
SPILTE SAMMEN: Renate Reinsve og Linn Skåber sammen med Christian Skolmen i «Best før». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske Renate Reinsve (33) vant stort under filmfestivalen i Cannes lørdag kveld. Der fikk hun prisen for beste kvinnelige skuespiller - for hovedrollen som Julie i dramakomedien «Verdens verste menneske» av stjerneregissør Joachim Trier (47).

Dette er 33-åringens første hovedrolle i norsk film.

Nå hylles Reinsve av sine skuespillerkollegaer, deriblant Linn Skåber (51). De spilte mot hverandre i flere sesonger av humorserien «Best før» på TV 2, som Skåber selv står bak.

- Jeg sender mine varmeste gratulasjoner til Renate i kveld og jeg gleder meg sånn til å se filmen. Håper hun får en heidundrendes feiring og blir kastet i været av alle hun har rundt seg. Hurra og gratulerer, sier Skåber til Se og Hør, og legger til:

- Jeg skal selv gi henne en svingom når jeg treffer henne igjen.

RØRT: Det var en beveget Renate Reinsve som ble hedret i Cannes lørdag. Her med regissør Joachim Trier. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
RØRT: Det var en beveget Renate Reinsve som ble hedret i Cannes lørdag. Her med regissør Joachim Trier. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer

- En stjerne

Kollegaen Anders Danielsen Lie (42) sender også sine ovasjoner til Reinsve. De spiller mot hverandre i «Verdens verste menneske», som avslutter Joachim Triers kjente Oslo-trilogi.

- Renate er en stjerne og gjør en knallsterk rolle i denne filmen, og det er utrolig gledelig at juryen har sett dette. Samtidig er det også en historisk pris for norsk filmbransje, skriver han i en SMS til Se og Hør.

Danielsen Lie har også delt et innlegg på Instagram lørdag kveld der han gratulerer sin kjære kollega. Innlegget består av en videosnutt fra filminnspillingen der Reinsve kjører bil.

HISTORISK: Lørdag kveld ble skuespiller Renate Reinsve historisk under filmfestivalen i Cannes. Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad mener dette er viktig for norsk film. VIDEO: Canal + Vis mer

«Du er kanskje ikke verdens beste bilkjører, men du er en av verdens beste skuespillere, og jeg er jævlig stolt av at du vant den gjeveste skuespillerprisen i verden», skriver han i innlegget.

Medskuespiller Herbert Nordrum (34) er også i ekstase over at kollegaen vant lørdag kveld.

- Det er det største man kan oppleve som skuespiller. Jeg er bare så utrolig glad og stolt for at Renate fikk denne prisen, sier han til Se og Hør.

Kulturminister Abid Raja (V) jubler også over prisen.

«Gratulerer Renate, du har tatt hele verden med storm og blir på fortjent vis hyllet overalt! Og for en fantastisk skuespiller og person du også er. Denne prisen er utrolig flott for norsk film, for Trier og for deg Renate Helt hææææærlig», skriver han på Twitter lørdag kveld.

- Fantastisk og historisk

Dagbladet-kommentator og filmanmelder Inger Merete Hobbelstad omtaler prisen som historisk.

- Det er fantastisk og historisk når Renate Reinsve vinner prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Cannes. Det er den første gangen en norsk film vinner en pris under den viktigste filmfestivalen i verden.

Hun fortsetter:

- Reinsve danket ut andre kandidater som Tilda Swinton og Marion Cotillard og følger i fotsporene til storheter som Sophia Loren, Meryl Streep og Isabelle Huppert, som alle har vunnet samme pris tidligere.

I 2006 vant norske Bobbie Peers prisen for beste kortfilm.

Det var en tydelig beveget Reinsve som mottok den gjeve prisen i Cannes lørdag kveld.

- Tusen takk. Tusen til juryen. Jeg beundrer dere så mye. Denne prisen tilhører så mange. Filmen var et samarbeid. Vi var alle dypt investert. Alle la sjelen sin i prosjektet, det var så morsomt å enkelt, sa hun under takketalen.

LES OGSÅ: Nå er paret tobarnsforeldre!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer