Eurovision Song Contest:

Skal doptestes etter dette

Har fått anklager om narkotikabruk på direktesendt tv.

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De italienske Eurovision-vinnerne Måneskin har sagt seg villige til å ta en doptest. Det bekrefter Eurovision selv i en uttalelse søndag ettermiddag.

Bakgrunnen er et videoklipp av rockegruppa som har sirkulert i sosiale medier og pressen siden lørdag kveld. På videoen kan man se frontvokalist Damiano David (22) lene seg fram over bordet med ansiktet langt ned mot bordplata. Samtidig dytter bandkollegaen, Ethan Torchio, til ham i det som ser ut som et forsøk på å få ham til å forstå at han synes i tv-bildet.

Søndag varsler arrangøren av Eurovision at sangeren skal ta en frivillig narkotest for å bedyre sin uskyld.

I pressemeldingen skriver EBU at de er klar over spekulasjonene som har oppstått, og at David vil ta testen når han har kommet tilbake til hjemlandet Italia.

Arrangøren opplyser også om at rockebandet og managementet deres har informert dem om at det ikke ble brukt narkotiske stoffer finalekvelden.

HÅP: TIX sin finaleopptreden skapte vill jubel i salen. Video: NRK. Vis mer

Heftig debatt

Måneskin stakk av med seieren i årets Eurovision-finale, men under opptellingen etter finalen skapte en hendelse debatt på nettet. I flere videoklipp, som er hentet fra den direktesendte opptellingen etter finalen, filmer produsenten de ulike deltakerne fra Eurovisions green room, skriver NTB.

Når kameraet flytter seg til Måneskin bøyer vokalisten seg ned mot bordet og gjør en rask bevegelse med hodet. Flere spekulerte i at David tok kokain eller et annet narkotisk stoff på direkten.

VANT: Damiano David og gruppa Måneskin gikk helt til topps i Rotterdam lørdag. Foto: Robin Utrecht / Shutterstock / NTB
VANT: Damiano David og gruppa Måneskin gikk helt til topps i Rotterdam lørdag. Foto: Robin Utrecht / Shutterstock / NTB Vis mer

Vokalisten fikk spørsmål om saken på pressekonferansen etter finalen.

- Jeg bruker ikke kokain, nei. Jeg bruker ikke narkotika, bedyret David.

Senere natt til søndag publiserte Måneskin en uttalelse om saken på Instagram:

- Vi er mot narkotika og har aldri brukt kokain. Vi er klare til å teste oss og vi har ingenting å skjule. Vi er her for å spille musikken vår, og vi er så glade for seieren i Eurovision.

LES OGSÅ: Flytter til utlandet med kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer