Morten Hegseth og Tore Petterson:

Skal bedømme eksen i «Skal vi danse»

- Redd for å bli straffet for fortida.

EKSKJÆRESTER: VGTV-profil Morten Hegseth (32) er blant deltakerne i årets «Skal vi danse». I dommerpanelet sitter ekskjæresten Tore Petterson (39). Reporter: Miriam Bakkejord Video: Kevin Smilden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GRIEGHALLEN (Se og Hør): På midten av 2000-tallet, lenge før noen av dem var spesielt etablerte navn, var Morten Hegseth (32) og Tore Petterson (39) kjærester.

Flere år senere er førstnevnte, kjent som programleder i VGTV, blant deltakerne i den kommende sesongen av «Skal vi danse». I dommerpanelet sitter altså komiker og tv-profil Tore Petterson - klar for å gi sin ukentlige dom over ekskjærestens danseprestasjoner.

- Jeg tenker at det kommer til å gå helt fint. Jeg har sett ham danse før, jeg, humrer Petterson.

- Har vært nevnt

Se og Hør møter eksparet under TV 2s høstlansering i Grieghallen i Bergen. Latteren sitter løst, og begge er tydelige på at de ikke har noe uoppgjort (for ordens skyld, Morten Hegseth er i dag gift med økonom Anders Riiber).

- Nei, stemningen er helt fin, altså. Vi har det bare morsomt, forsikrer Petterson, før Hegseth supplerer med følgende, spøkefulle kommentar:

- Vi er bare elskere nå.

Se video øverst i saken!

SKAL VI DANSE: Deltakerne til Skal vi danse har blitt lansert, kunstneren Aune Sand er blant kjendisene som skal være med i årets sesong av suksess-serien «Skal vi danse». Han avslørte både det ene og da TV2 lanserte deltakerne. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Gammel moro til tross, å ha en ekskjæreste som skal være med å påvirke poengsummen på tv-parketten, er muligens en lite rettferdig situasjon. Eller?

- Relasjonen har vært nevnt internt, men dette begynner jo å bli noen år siden nå. Ingen vits å dvele over fortid når man se mot den lyse framtid, smiler Petterson.

- Ikke spør meg, jeg har ikke vært med i diskusjonen, tilføyer Hegseth.

Saken fortsetter nedenfor.

- Uproblematisk

Pressekontakt for «Skal vi danse» i TV 2, Anne Martha Leidland, mener forhistorien til Hegseth og Petterson er helt uproblematisk i «Skal vi danse»-sammenheng.

- Vi er kjent med at Morten og Tore har vært kjærester for en del år tilbake, men dette har ikke vært noen sak internt. Vi er helt trygge på at dommerne våre dømmer objektivt på det de ser på parketten, sier Leidland til Se og Hør.

I 2008 intervjuet Dagbladet Petterson og Hegseth sammen. Den gang stilte duoen opp i en reportasje om forhold og kjærlighet.

- Hvor lenge var dere egentlig sammen?

- Vi ble vel sammen i 2007, og så varte det i halvannet år, konstaterer sistnevnte.

Petterson står derimot fast ved at duoen var kjærester i fire år.

- Vi aner tydeligvis ikke hva som skjedde når, konkluderer 39-åringen, som har følgende å si om eksens dansetalent:

- Det er mye armer og bein. Morten tror han er en liten chihuahua i en veldig stor kropp, så dette gleder jeg meg til. Jeg kan jo bare bli positivt overrasket, alt er bedre enn den dansestilen han hadde for ti-femten år siden, sier Petterson.

Redd for straff

Selv erkjenner Hegseth at han er nervøs foran premierekvelden, som er halvannen uke unna.

- Jeg er litt redd for at Tore skal gi meg dårlig poengsum, som en slags straff fra fortida. Men jeg håper selvfølgelig at han ikke gjør det, sier programlederen.

Ved siden av Hegseth, er også blogger Sophie Elise Isachsen (23), tidligere håndballspiller Frank Løke (38), spilloppmaker Aune Sand (52) og TV 2-profil Dorthe Skappel (55) blant navnene som dukker opp i årets versjon av «Skal vi danse». Se alle navnene her.

Tore Petterson har sittet i programmets dommerpanel siden 2016.

LES OGSÅ: Skadet før «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer