Skaffet seg skjegg for å kidnappe IKEA-gründer

65 år gammel står Bjørn Sundquist i ferd med å debutere som teaterregissør. Etterpå skal han spille inn film - om en beskjegget kar som kjører til Sverige med skumle hensikter.

SEOGHØR.NO: 65 år gammel er Bjørn Sundquist i ferd med å debutere som teaterregissør. Etterpå skal han spille inn film - om en beskjegget kar som kjører til Sverige med skumle hensikter.

- Jeg var så dum å foreslå for regissøren, som er Gunnar Vikene, at kanskje han har skjegg? Også måtte jeg la det gro, sier Bjørn Sundquist i dette video-intervjuet med Seoghør.no.
 
- Jeg spiller en møbelhandler som har suksess i mange år - frem til IKEA etablerer seg i nabolaget. Ting rakner, både både privat og forretningsmessig. Han vil ta sitt eget liv, men ombestemmer seg - og tar i stedet hevn. Han legger ut på kjøretur. Filmen blir en klassisk roadmovie.

Filmstjernen er tilbakeholden med å røpe hvor kjøreturen ender. Men siden historien er basert på Frode Gryttens roman «Saganatt», vet Seoghør.no at Sundquists karakter kjører mot Almhult i Sverige, hvor han vil kidnappe IKEAs eksentriske gründer og mangemilliardær, Ingvar Kamprad.
 
Men først altså; debut som teaterregissør. To år før han når statens pensjonsalder, velger Bjørn Sundquist å prøve enda en karrierevei.

 - Jeg har alltid hatt en regissør i magen, men det har ikke passet å slippe ham løs før nå. Jeg ble veldig glad da skuespillerbrødrene Jan og Stein Grønli spurte om jeg ville regissere dem, sier 65-åringen.

Brødreparet spiller Estragon og Vladimir, de to karene som fordriver tid mens de venter på at den mystiske herr Godot skal dukke opp.

 - Jeg har aldri spilt i «Mens vi venter på Godot». Men jeg har sett flere ulike oppsetninger - og gleder meg til å presentere min versjon, sier Sundquist, som har fått mentorhjelp av sin venn, teaterregissøren Stein Winge.

- Jo eldre du blir, jo mer virker det som du jobber. Når har du tenkt å pensjonere deg?
 
- Aldri! slår Bjørn Sundquist fast.

«Mens vi venter på Godot» har premiere i oktober, og skal deretter på turné med Riksteatret til store deler av landet.
  
LES OGSÅ: Kronprinsesse Mary evakuert fra flyktningeleir