Amalie Snøløs:

Skaffet seg hjelp mot sykdommen

- Vil bety mye.

DELER NYHETEN: Amalie Snøløs forteller følgerne sine på Instagram at hun har fått et nytt familiemedlem. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DELER NYHETEN: Amalie Snøløs forteller følgerne sine på Instagram at hun har fått et nytt familiemedlem. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Amalie Snøløs (25) viste denne uken frem sitt nye familiemedlem på Instagram. I innlegget kom det frem at hunden har fått navnet Snø.

Overfor Se og Hør forteller 25-åringen at hun fikk den firbeinte vennen onsdag denne uken.

- Jeg har alltid hatt lyst på hund og nå fikk jeg muligheten av en seriøs oppdretter på Sørlandet. Så da måtte jeg slå til, sier Snøløs.

Snøløs har tidligere vært åpen om at hun har fått påvist diagnosen epilepsi, og nå røper hun at hunden skal være til hjelp med sykdommen.

NY VENN: Influenseren er lykkelig over å ha fått hund. Foto: Privat
NY VENN: Influenseren er lykkelig over å ha fått hund. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har tenkt at jeg ønsker å lære han og varsle når jeg får anfall, så det er jo et utrolig stort pluss. Hunder er helt fantastiske! forklarer 25-åringen.

Det var etter deltakelsen i «Skal vi danse» i 2018 at influenseren fant ut av diagnosen. Hun hadde flere helseplager i løpet sin deltakelse i danseprogrammet, og det ble noen turer til legevakten.

Sammen hele tiden

Etter det startet en utredning, og hun fant ut at hun hadde epilepsi.

Ifølge Store norske leksikon har rundt 31 000 voksne nordmenn epilepsi. Sykdommen rammer nervesystemet, og fører til kramper og rykninger i kroppen. Ofte finner man ikke årsaken til at man er rammet av sykdommen.

SAMMEN: Amalie Snøløs forteller at hun har tenkt til å være sammen med den nye hunden sin hele tiden. Foto: Privat
SAMMEN: Amalie Snøløs forteller at hun har tenkt til å være sammen med den nye hunden sin hele tiden. Foto: Privat Vis mer

Snøløs innrømmer at det vil kreve en del arbeid å få hunden til å varsle ved anfall, men hun er forberedt på å få hjelp av en trener.

- Det vil bety mye for meg uansett om den lærer seg å varsle eller ikke, fordi den kommer til å være med meg omtrent hele tiden, sier 25-åringen om det nye familiemedlemmet til Se og Hør.

SKADE: Amalie Snøløs skadet seg på «Camp Kulinaris» Vis mer

Navnevalget

Hunden har fått det passende navnet «Snø», noe influenseren forklarer slik overfor Se og Hør:

- Jeg synes navnet passet så fint siden han er en hvit Golden Retriever.

På Instagram er det flere som har bitt seg merke i navnevalget.

«Nå er du ikke Snøløs lenger», skriver for en, og sikter til 25-åringens etternavn.

NON STOP: En hund ble litt for hissig på en bikinistropp. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

LES OGSÅ: - Ble svimmel og fikk intens hodepine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer