«Torpet kjendis» 2020:

Skadet seg - hastet til feil sykehus

Svein Østvik ante fred og ingen fare da han hogget ved. Så smalt det. Men det var spesielt én ting som ikke ble vist på tv.

GIKK GALT: Svein Østvik måtte bli fraktet med ambulanse til sykehuset etter en ulykke som utspant seg da han hogget ved. Foto: Alex Iversen / TV 2
GIKK GALT: Svein Østvik måtte bli fraktet med ambulanse til sykehuset etter en ulykke som utspant seg da han hogget ved. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som skulle være en vanlig dag på «Torpet kjendis» endte med dramatikk i fredagens episode. I starten av episoden får man være vitne til at Svein Østvik (59) står for seg selv og hogger ved.

Plutselig utbryter han:

- AU!

Østvik kaster deretter fra seg øksen og tar seg til den ene hånda i smerter.

GIKK GALT: Selve ulykken får man ikke se i episoden, men man hører godt at Svein Østvik roper av smerte. Foto: TV 2
GIKK GALT: Selve ulykken får man ikke se i episoden, men man hører godt at Svein Østvik roper av smerte. Foto: TV 2 Vis mer

Deretter blir det svart, før Linni Meister (35) dukker opp foran kamera.

- Da hørte vi et brøl nok en gang. Jeg håpet på at det bare var en flis, men han har jo søren meg hogget helt ned til benet. Han ble fraktet av gårde i ambulanse og må sy, forklarer Meister i episoden.

BLE IGJEN: Mira Craig og Linni Meister måtte bli igjen på gården da Svein Østvik ble fraktet i ambulanse. Foto: TV 2
BLE IGJEN: Mira Craig og Linni Meister måtte bli igjen på gården da Svein Østvik ble fraktet i ambulanse. Foto: TV 2 Vis mer

Måtte sy åtte sting

I store deler av «Torpet kjendis»-episoden er Østvik borte, og Mira Craig (38) og Linni Meister er dermed alene på gården.

Midtveis i episoden ser man plutselig Østvik komme gående mot gården, hvor han blir møtt av Meister som gir ham en god klem.

GLEDELIG GJENSYN: Linni Meister var overlykkelig over å få tilbake Svein Østvik. Foto: TV 2
GLEDELIG GJENSYN: Linni Meister var overlykkelig over å få tilbake Svein Østvik. Foto: TV 2 Vis mer

På den ene fingeren har han et plaster etter å ha vært på sykehuset og sydd åtte sting på den ene fingeren.

- Det var ganske ille, forklarer Østvik i episoden.

ÅTTE STING: Svein Østvik kom tilbake med åtte sting i den ene fingeren. Foto: TV 2
ÅTTE STING: Svein Østvik kom tilbake med åtte sting i den ene fingeren. Foto: TV 2 Vis mer

Når Se og Hør slår på tråden til Østvik kan han utdype nærmere om hva som egentlig skjedde.

- Jeg hogget meg ganske stygt i fingeren, så jeg måtte på sykehuset og sy åtte sting. Det var ikke veldig alvorlig, men det er jo nesten ikke mulig å være på «Torpet kjendis» før man har fått sydd. Det var et kutt rett inn til benet, forklarer han.

Turen til sykehuset gikk imidlertid ikke helt etter planen.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Det som var litt morsomt var at jeg ble kjørt til feil sykehus, og var i ferd med å bli der før de plutselig oppdaget at jeg ikke sto på noen av listene deres, røper Østvik.

- Jeg hadde kommet gjennom resepsjonen, inn til sykepleier og videre til «syersken», men plutselig var det ikke riktig sykehus og vi måtte kjøre videre til neste sykehus, legger han humrende til.

Østvik innrømmer på spøkefullt vis at det som regel alltid skjer noe rart med ham når han entrer tv-skjermen.

- Det er vel derfor jeg har overlevd 15 år på tv. Ting går aldri helt etter planen, sier han lattermildt.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Var bekymret for betennelse

I dag minnes han opplevelsen som morsom, og at det var flotte damer som jobbet på sykehusene, var heller ingen ulempe for Østvik.

- Jeg hadde vært på «Torpet kjendis» i nesten en uke, og det å komme ut og treffe hyggelige sykepleiere vil jeg ikke si var noen nedtur. Det var en ferie med litt flørting og full pakke, ler han godt.

ENDTE GODT: Etter å ha vært innom to sykehus og sydd åtte sting fikk Svein Østvik omsider returnere tilbake til gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
ENDTE GODT: Etter å ha vært innom to sykehus og sydd åtte sting fikk Svein Østvik omsider returnere tilbake til gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Østvik forklarer videre at han var borte fra gården i om lag fire timer. Da han kom tilbake var han helt fin igjen etter noen dager, men han innrømmer likevel at han hadde en bekymring når det kom til fingeren.

- På «Torpet» er det en del drittarbeid, og det er lett å få betennelser og slike ting. Jeg gikk og grublet litt på faren for å få en betennelse og at det kunne bli problematisk, sier han, og legger til at det var tøffere ting som utspant seg inne på «Torpet kjendis» enn at han kuttet seg i fingeren.

KUPPER SENDINGEN: Svein Østvik vant «årets kjendis»-prisen under kjendisgallaen i 2019, og fortalte om den tunge tiden. Midt i intervjuet avbrøt Ulrikke Falch på merkelig vis. Video: Christian Wehus / Reportere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

Dramatisk ulykke

At Østvik er en ulykkesfugl er ingen hemmelighet. Han har nemlig tidligere skapt overskrifter etter å ha skadet seg, blant annet inne på «Farmen kjendis»-gården i 2019.

Østvik arbeidet på et jorde sammen med en hest, som en del av ukeoppdraget, da det store dyret plutselig gikk amok.

- Hesten tok avsats på foten min, og gikk over i full galopp. Jeg hadde bare joggesko på meg, og var sikker på at foten var fullstendig knust, fortalte Østvik til Se og Hør den gang.

LØP LØPSK: Hesten løp ned Svein Østvik, før den galopperte over gårdsplassen. Foto: TV 2
LØP LØPSK: Hesten løp ned Svein Østvik, før den galopperte over gårdsplassen. Foto: TV 2 Vis mer

- Hva var det som egentlig skjedde?

- Vi gjorde noe feil. Hesten hadde ikke grime på, så den ble helt vill og løp mot pålene ved gjerdet. Porten ble blåst rett av. Både Christer (kjendiskokk Christer Rødseth, journ.anm.) og jeg forsøkte å stoppe hesten, men jeg skjønte at jeg måtte komme meg unna, svarte han.

SMERTEFULLT: Svein Østvik skrek i smerte etter den dramatiske ulykken. Foto: TV 2
SMERTEFULLT: Svein Østvik skrek i smerte etter den dramatiske ulykken. Foto: TV 2 Vis mer

I stedet havnet Østvik under hesten, og ble overkjørt av hestevognen.

- Det er det skumleste jeg har opplevd, innrømmet han.

Østvik ble fraktet til sykehus etter den alvorlige hendelsen. Selv var han sikker på at «Farmen»-eventyret var over, men etter en tur innom både sykehuset på Hamar og i Elverum, fikk Østvik returnere til gården.

LES OGSÅ: Alvorlig skadet under tvekamp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer