Frank Løke:

Skadet før «Skal vi danse»

Frank Løke (38) endte på legevakten under dansetreningen.

RIBBEINSBRUDD: To uker før han skal prestere på parketten har Frank Løke fått konstantert ribbeinsbrudd. Foto: Joakim Kleven / TV 2
RIBBEINSBRUDD: To uker før han skal prestere på parketten har Frank Løke fått konstantert ribbeinsbrudd. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Forrige uke lanserte TV 2 tolv nye kjendiser som skal være med i det populære programmet «Skal vi danse». Blant dem sto tidligere håndballspiller Frank Løke (38).

Flere av årets deltakere er kommet godt i gang med treninga fram mot første sending, men for Løke har det allerede gått galt.

38-åringen har nemlig klart å pådra seg et ribbeinsbrudd, to uker før første sending.

Det er VG som først omtaler saken.

- Som en kniv i siden

Ifølge avisa var det torsdag at «Action Frank» endte på legevakta under dansetreningen.

- På treningen i går skulle jeg løfte dansepartneren opp rundt hodet, og plutselig var det som om noen kjørte en kniv inn i siden min. Om det skyldes en svakhet som følge av boksingen eller selve løftet, vet jeg ikke. Ribbeinssmerter kan ofte melde seg etter noen dager, forteller han til VG.

Overfor Se og Hør forklarer Løke at han ikke har noe annet valg enn å trosse smertene.

- I år har jeg vært med på verdens tøffeste triatlon, Norges tøffeste sykkelløp og vært i bokseringen med norgesmesteren, og så er det altså på dansegulvet med jive at jeg brekker noe.

- Legene har gitt meg smertestillende og rådet meg til å ta det med ro og la bruddet få være i fred. Jeg har ikke tenkt å følge det rådet noe særlig. Jeg tar aldri smertestillende. Jeg liker ikke å tilføre kroppen medisin på grunn av smerte, fortsetter han.

Saken fortsetter under.

ÅRETS DELTAKERE: Disse tolv kjendisene skal svinge seg på parketten til høsten. Bakerst f.v.: Jan Gunnar Solli, Aune Sand, Marianne Krogness, Frank Løke, Morten Hegseth, Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde. Foran fra venstre: Einar Nilsson, Amalie Snøløs, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Thea Næss. Vis mer

Løke har ikke lagt bort alI action til fordel for dansen. Sist helg møtte han nemlig norgesmester i boksing i ringen.

Den tidligere håndballspilleren forteller videre at det var dansetreneneren som insisterte på at han skulle dra til legevakten for å få det sjekket.

Tross brudd, 38-åringen forteller at han ikke har planer om å sykmelde seg av den grunn.

- Vi legger om koreografien litt de første dagene, men under første sending skal jeg være 100 prosent på plass. Da bryr jeg meg ikke om legenes råd.

- Jeg er vant til smerte, og har man opplevd liknende ting tidligere, blir man etter hvert ganske herdet, konstaterer han.

Skal trene knallhardt

Forrige uke kunne Løke fortelle til Se og Hør at han er godt i gang med treningen, og at han synes dansingen er frustrerende, men også veldig gøy.

- Det er utrolig gøy. Det er noe helt nytt. I starten ble jeg utrolig frustrert. Jeg fikk så jævlig mange trinn jeg måtte ha kontroll på og huske, og jeg fikk det ikke til. Men da jeg kom tilbake på trening dagen etter, så satt plutselig trinnene, sa Løke med stor iver.

Saken fortsetter under.

HVEM ER STERKEST?: Frank Løke og Heidi Løke bryter håndbak og forteller om hverandre til Dagbladet. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/heidi-og-frank-loke-tuller-om-det-meste-i-fjor-fikk-en-av-dem-nok/69971659 Vis mer

Løke var nemlig forberedt på at han ville måtte trene ekstra hardt for å klare seg på parketten når livesendingene starter om kort tid. Dette fordi han med sine selverklærte manglende dansekunnskaper mente han lå på minussida før deltakerne hadde begynt treningen.

- Jeg er avhengig av å trene kjempehardt, kanskje mest av alle. I tillegg må jeg være ydmyk, ta til meg alle råd, høre på danselæreren og dommerne og gå i kulissene for å suge til meg mest lærdom for å greie meg her. Og jeg tåler kjeft og kritikk, det er jeg godt vant til å rette meg etter, sa han og la til:

- Hvis jeg greier å holde meg så lenge i konkurransen at jeg får trent nok, så kan jeg bli farlig.

LES OGSÅ: - Dusjer du én gang i måneden?