Julia Wandelt:

Sjokkvending: - Sjekker alle muligheter

Julia Wandelt hevdet at hun kunne være Madeleine McCann. Nå har en annen familie tatt kontakt.

VIRALT: 21 år gamle Julia Wandelt går viralt i sosiale medier etter hun hevdet at hun er den forsvunnede Madeleine McCann. Foto: AFP/ NTB
VIRALT: 21 år gamle Julia Wandelt går viralt i sosiale medier etter hun hevdet at hun er den forsvunnede Madeleine McCann. Foto: AFP/ NTB Vis mer
Publisert

For kort tid siden gikk polske Julia Wandelt (21) viralt på sosiale medier etter at hun hevdet at hun kan være savnede Madeleine McCann, som forsvant under en familieferie i Portugal i 2007.

I flere videoer, som har fått millioner av visninger, pekte hun på det hun selv mente var likhetstrekk mellom den savnede jenta, foreldrene og henne selv.

- Utelukkes

Det tok derimot ikke lang tid før politiet avviste at Wandelt kunne være McCann. Pawel Noga i provinspolitiet i Wroclaw uttalte til det polske nettstedet Gazeta at den foreløpige etterforskningen ikke samsvarer med 21-åringens påstander.

EN GÅTE: 21 år gamle Julia Wandelt går viralt i sosiale medier ved å hevde at hun er den forsvunnede Madeleine McCann. Reporter: Christina H. Korneliussen / Dagbladet TV / Instagram / NTB Vis mer

- Etterforskningen pågår fortsatt, men det kan allerede utelukkes at denne versjonen er sann, sa Noga til nettstedet.

Nylig meldte en rekke medier at også 21-åringens foreldre brøt tausheten etter datterens påstander.

- For oss som en familie er det tydelig at Julia er vår datter, barnebarn, søster, niese, kusine og stekusine, delte Wandelt-familien i en pressemelding.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

21 år gamle Wandelt har tidligere hevdet at foreldrene til savnede Madeleine McCann skal ha gått med på å ta en DNA-test. Dette er imidlertid ikke bekreftet av andre kilder. Det har vært mer eller mindre stille fra McCanns familie etter at Wandelt begynte å dele sine tanker.

Nå kan saken ha tatt en ny vending.

Sagt ja til DNA-test

Selv om politiet skal ha gått ut og avkreftet at det er mulig at Wandelt kan være McCann, skal det nå ha åpnet seg en annen vri.

SAVNET: Livia Schepp (til høyre) og tvillingsøsteren Alissa forsvant i 2011. Foto: Rex / NTB
SAVNET: Livia Schepp (til høyre) og tvillingsøsteren Alissa forsvant i 2011. Foto: Rex / NTB Vis mer

RadarOnline skriver at Wandelt har sagt seg villig til å ta en DNA-test med familien til en sveitsisk jente som forsvant i 2011.

Seks år gamle Livia Schepp forsvant sammen med sin tvillingsøster Alissa i 2011, etter at faren deres hadde plukket opp tvillingene hos ekskona. Faren ble senere funnet død, og det ble satt i gang en stor leteaksjon etter jentene.

Ifølge RadarOnline har familien kontaktet Wandelt.

- Vi har kommunisert med slektninger av Livia som spurte om Julia er villig til å ta en DNA-test, fordi familien vil være sikre på at det ikke er Livia, sier Dr. Fia Johansson til nettstedet.

- Akkurat nå er de villig til å sjekke ut alle muligheter.

Videre sier privatetterforskeren at de har takket ja til å avgi testen, og at Wandelt gjerne vil hjelpe «knuste slektninger med å finne sin savnede».

LES OGSÅ: - Jeg trodde det var barmhjertig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer