MAGER: - De sa flere ganger at jeg hadde en fantastisk kropp. Jeg har lite fett, men jeg er muskuløs, sier Linda om dommernes kommentarer.  Foto: TV 3 Sverige
MAGER: - De sa flere ganger at jeg hadde en fantastisk kropp. Jeg har lite fett, men jeg er muskuløs, sier Linda om dommernes kommentarer. Foto: TV 3 SverigeVis mer

Sjokktynn Top Model

TV-bildene av Linda Lindén som kler på seg sjokkerte seerne av den svenske varianten av Top Model, men dommerne likte hva de så.

SEHER.NO: Linda Lindén (21) røk ut i siste episode av svenske Top Model fordi hun nektet å klippe håret sitt kort. Men det var ikke bare det som gjorde Lindén kjent, TV-bildene av modellspiren under påkledning avslørte en avmagret kropp.

Den samme kroppen dommerne i showet hyllet, og mente var et svært godt utgangspunkt for en stor modellkarriere.

- De sa flere ganger at jeg hadde en fantastisk kropp. Jeg har lite fett, men jeg er muskuløs, sier hun til Aftonbladet.

Linda er 172 centimeter høy, og veier rundt 50 kilo.

- Jeg har et veldig sunt liv. Jeg spiser veldig bra mat og beveger mye på meg. Det er det jeg liker å gjøre som gjør at jeg har den kroppen jeg har, sier hun.

Men hun innrømmer at hun har vært i faresonen for å ha spiseforstyrrelse:

- Jeg har hatt tendenser til å være for kontrollerende og for opptatt av mat og trening. Men jeg er blitt mye bedre, og liker jeg ikke pommes frites forstår jeg ikke hvorfor jeg må spise det.

Også de andre deltakerne i Top Model reagerte på hvor tynn hun var.

- Jentene var kritiske til hvorfor jeg alltid spiser så sunt, og hvordan jeg kunne være så  veltrent. Men jeg lurer  på om de ikke bare var misunnelige. Flere av deltakerne spiste ikke på mange dager, og bare pirket i maten, sier Linda.

Den svenske slankeeksperten Stephan Rössner mener Top Model ikke skulle tatt med Linda i konkurransen.

- I den spanske konkurransen sender de ut jenter som er undervektige. Grensen går ved 18, 5 BMI (vekt i forhold til høyde), og når hennes er 16 er det ingen tvil, sier han til Aftonbladet.

At hun ikke har spiseforstyrrelse nå holder ikke for Rössner.

- Det kan hende at det hennes gener som gjør at hun ser slik ut. Men jenter som aldri kan komme til det nivået tror de må se slik ut for å lykkes, mener Rössner.

LES OGSÅ: Tynn av sorg og savn