Sophie Elise Isachsen:

Sjokkstunt: Spilte død i fontene

Toppbloggeren aksjonerte for miljøpolitikken i Arendal torsdag.

AKTIVIST: Bloggeren Sophie Elise Isachsen deltok i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag. Foto: Toril Fjørtoft Lohne / NTB Scanpix
AKTIVIST: Bloggeren Sophie Elise Isachsen deltok i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag. Foto: Toril Fjørtoft Lohne / NTB Scanpix Vis mer

Torsdag var toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) å finne i en fontene i Arendal sammen med rundt 20 aktivister fra Extinction Rebellion Norge.

Med bannere der det sto «Hva er det vi gjør? Planeten vår dør» og «Bli med i opprøret», kom gruppen gående bortover mot torvet i Arendal mens de ifølge et øyenvitne sang stille og rolig. Det skriver NTB.

DEMONSTRERTE: Sophie Elise Isachsen deltar i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag.
DEMONSTRERTE: Sophie Elise Isachsen deltar i en demonstrasjon i regi av klimaktivistene i Extinction Rebellion i Arendal under Arendalsuka torsdag. Vis mer

Da de kom fram til plassen midt i sentrum av sørlandsbyen, gikk flere av aktivistene - deriblant Isachsen - ut i fontenen og la seg stille ned.

SPILTE DØD: Sammen med rundt 20 andre aktivister demonstrerte Isachsen i en fontene i Arendal torsdag. Foto: NTB Scanpix
SPILTE DØD: Sammen med rundt 20 andre aktivister demonstrerte Isachsen i en fontene i Arendal torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Der ble de liggende og spilte døde mens en av aktivistene ropte budskapet gjennom en megafon.

- Dette var en form for gateteater, der vi symbolsk la oss ned som døde for å vise hva som er i ferd med å skje, sier Even Tømte, en av de som deltok i aksjonen, til NTB.

Stemmer Miljøpartiet

Extinction Rebellion er en internasjonal gruppe som krever at myndighetene verden over erkjenner at global oppvarming, ødeleggelsen av biosfæren og masseutryddelsen av arter er vår tids største utfordringer.

At klima er et viktig tema for toppbloggeren, understreker hun i et lengre innlegg på sin blogg, der hun skriver at hun selv stemmer på Miljøpartiet De Grønne.

View this post on Instagram

herregud, så fin du er.

A post shared by Sophie Elise (@sophieelise) on

«Jeg er så klart ikke enig i alt Miljøpartiet gjør, og jeg er heller ikke aktiv innad i partiet. Men for meg er det viktig at politikerne bryr seg om miljø og tar dette på alvor».

«Det betyr også å ta avgjørelser som er upopulære blant folket, som for eksempel å gjøre det vanskeligere å kjøre bil i Oslo sentrum. Hva har det ført til? At Oslo er Europas miljøhovedstad», legger 24 år gamle Isachsen til.

- Må komme fra politikere

Videre skriver bloggeren at hun setter pris på partiets dyrevernspolitikk, og understreker at hun ikke har noen kommersiell kobling til Miljøpartiet De Grønne.

Hun er uansett tydelig på at klima og miljø må tas på alvor:

«Uten å ta vare på klimaet kommer ingenting annet til å funke. Enkeltpersoner kan gjøre litt men de store endringene trenger faktisk å komme fra politikere», skriver hun.

LUNSJ HOS LILLI: Sophie Elise har lunsjet med Lilli Bendriss og sammen kommer de inn på hennes spesielle evne. Vis mer

LES OGSÅ: Boligdrømmen knust