Jan Thomas:

Sjokksalg etter millionoppussing

Til tross for et helt år med oppussing og millioner investert, selger kjendisstylisten boligen.

SELGER: Til tross for at Jan Thomas har lagt inn mye tid og krefter i den nye boligen, ryker den ut til salgs. Foto: Espen Solli/Se og Hør
SELGER: Til tross for at Jan Thomas har lagt inn mye tid og krefter i den nye boligen, ryker den ut til salgs. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert

I fjor punget kjendisstylist Jan Thomas (53) ut med 7,2 millioner kroner for en tidligere stall som skulle bli drømmeboligen. Etter et år med oppussing, som igjen ble TV-serie på Se og Hør, kunne han endelig flytte inn.

Men nå har Jan Thomas ombestemt seg, og legger nå bolig ut for salg.

- Det handler først og fremst om at jeg ønsker meg mer plass. Dette er jo en fantastisk enebolig som er pusset opp etter alle kunstens regler, men jeg har alltid vært fascinert av store frognerleiligheter som er høye under taket og har store rom, forklarer han til Se og Hør.

BONUSEPISODE: I denne bonusepisoden av «Jan Thomas pusser opp» får vi se hvordan det ser ut i den nye drømmeboligen. Vis mer

- Absurd liv

Nøyaktig beløp på oppussingen vet han ikke, men han kan fortelle at det dreier seg om «flere millioner». Boligsalget handler også om at han og kjæresten Harlem Alexander (32) ønsker et hjem som er deres eget.

- Harlem og jeg har jo hatt et absurd liv siden vi traff hverandre på speeddate i Afrika. Seks uker i Afrika ble etterfulgt av seks måneder med å leve i skjul. Så kom coronaen. Hvis man ser det fra Harlems ståsted, så har jo hele hans liv blitt snudd på hodet, forteller 52-åringen, og utdyper:

- Han kom inn i mitt liv, mitt hus, mitt kaos. Vi føler det er veldig viktig at vi er samkjørte og investerer i noe sammen, og skaper noe sammen som er vårt.

KJØPER SAMMEN: Jan Thomas og Harlem Alexander har blitt samboere, men ønsker nå å kjøpe bolig sammen. Foto: Espen Solli/Se og Hør
KJØPER SAMMEN: Jan Thomas og Harlem Alexander har blitt samboere, men ønsker nå å kjøpe bolig sammen. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Boligprosjektet har bydd på en rekke utfordringer, og prosessen dro ut i tid. Det ble også nabokrangel i forbindelse med oppussingen på grunn av en varmepumpe. Til tross for at prosjektet endelig kom i havn, blir det altså ikke noen fremtid i boligen for Jan Thomas og kjæresten.

Revet med

Den nyoppussede boligen, som er i en bygning fra 1920, er lagt ut til en prisantydning på ti millioner kroner. Det betyr at boligen har økt nærmere tre millioner i verdi siden Jan Thomas kjøpte den.

VERDIØKNING: Den tidligere stallen har fått en prisantydning på nesten tre millioner mer enn det Jan Thomas kjøpte den for. Foto: Espen Solli/Se og Hør
VERDIØKNING: Den tidligere stallen har fått en prisantydning på nesten tre millioner mer enn det Jan Thomas kjøpte den for. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Han legger ikke skjul på at han så på investeringen som en businessmulighet.

- Den gangen handlet jeg ikke med følelser, men med fornuft. Inngangsbilletten var veldig rimelig, og jeg så potensial her. Hadde jeg tenkt at dette var drømmeboligen og at jeg skulle bo der, hadde jeg gjort det til en mancave som var skreddersydd for meg, innrømmer han.

- Ble du litt revet med da du kjøpte?

- Ja, jeg ble nok det.

KJØKKEN: Det store kjøkkenet var blant de store investeringene under oppussingen. Foto: Espen Solli/Se og Hør
KJØKKEN: Det store kjøkkenet var blant de store investeringene under oppussingen. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Vil kjøpe nytt

Til tross for at det er lagt ned mye tid og krefter i boligprosjektet, tar han ikke salget med tungt hjerte.

- Jeg blir følelsesmessig knyttet til mennesker, ikke fullt så mye ting og hus. Men det har vært en utrolig fin opplevelse, og jeg har lært masse, sier han.

Han ser for seg et ungt par med barn, eller med et ønske om å starte en familie, som de neste som får bo i den tidligere stallen.

EPISODE 1: I «Jan Thomas pusser opp» følger vi Jan Thomas når han skal pusse opp sitt nye hjem - en gammel stall - på Frogner. Går alt som det skal? Selvsagt ikke. Foto/klipp: Hamza Nebolsi Vis mer

Eiendomsmegler Frederick Horntvedt i Nordvik beskriver den tidligere stallen som en leilighet med eneboligfølelse.

- Den er i tillegg nyoppusset med høy standard og har en stor uteplass. Beliggenheten er midt i blinken - rolig, men sentralt på Frogner, sier han til Se og Hør.

Nå er det altså et nytt boligprosjekt Jan Thomas står overfor, men han vedkjenner at det er kjæresten som styrer skuta denne gangen.

- Harlem er sjefen og skal sørge for at vi får et fint hjem sammen, sier han.

LES OGSÅ: - Forsøker å lære

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer