Fjorårets kjendis-snakkiser:

Sjokk­øyeblikkene: - Hæ, skjer dette på ekte?

Se og Hør-redaksjonen kårer: Disse øyeblikkene husker vi best fra 2019.

HAR SATT AVTRYKK: Petter (56) og Gunhild Stordalen (40), «Ex on the beach»-deltakere, og «Skal vi danse»-vinner Alexander Hetland (36) gjorde alle inntrykk på oss, og sørget for store overskrifter, gjennom året som gikk. Vi har oppsummert kjendis-snakkisene fra 2019. Foto: NTB Scanpix
HAR SATT AVTRYKK: Petter (56) og Gunhild Stordalen (40), «Ex on the beach»-deltakere, og «Skal vi danse»-vinner Alexander Hetland (36) gjorde alle inntrykk på oss, og sørget for store overskrifter, gjennom året som gikk. Vi har oppsummert kjendis-snakkisene fra 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

DEL 2: Nok et begivenhetsrikt underholdningsår er forbi, og gjett om vi har hatt mye å snakke om! En prinsesse som fant sin sjaman, en overgrepsdømt, død millardær, en kongelig konfirmasjon, mer skandale-tv og enda flere sjokkoverskrifter fra Hollywood.

Idet vi skulle ta pennen fatt for å gi deg våre personlige «Åh faen, hva skjedde nå?»-øyeblikk, skjedde imidlertid det som som skulle gjøre størst og dypest inntrykk på oss alle.

DEILIG TILBAKEBLIKK: Kine og Jonas kårer sine favoritt-øyeblikk fra TV i 2019. Video: Viafree/Dplay/TV Sumo/Rød Løper Vis mer

For det er ingen tvil om Ari Behns bortgang, en rystende nyhet som traff Norges befolkning sent første juledag, står igjen som det vi snakket mest om i 2019. Ingen var forberedt på 47-åringens valg om å avslutte livet, og budskapet sendte en hel nasjon inn i sjokkmodus. Familiens åpenhet sørget samtidig for en ny, og helt nødvendig debatt omkring psykisk helse.

GIKK BORT: Ari Behns plutselige bortgang sendte sjokkbølger gjennom landet. Her avbildet i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GIKK BORT: Ari Behns plutselige bortgang sendte sjokkbølger gjennom landet. Her avbildet i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Ikke minst ga det oss en påminnelse om, som eldstedatter Maud Angelica (16) også trakk fram i sin modige tale til pappa, at vi må tørre å snakke høyere om ting som er vanskelig, og huske å ta vare på hverandre. Vi minnes Aris fargerike personlighet og rause vesen, og sender våre tanker til familien i tiden som kommer.

Selv om Aris plutselige bortgang overskygget alt annet i 2019, ser vi også tilbake på mindre viktige øyeblikk. Under kan du lese mer om det vi mener har vært de mest uforglemmelige hendelsene fra året som gikk.

OBS! Vi har valgt å dele opp denne serien i to deler. Denne artikkelen omfatter andre halvpart av 2019. Første halvpart finner du her.

JULI: Asap Rocky setter Sverige på hodet

Av: Vilde Holta Røssland, journalist

SIRKUS: Svenskene brydde seg ikke en døyt om hvem Asap Rocky var, da han havnet i en slåsskamp i Stockholm i sommer. Foto: NTB Scanpix
SIRKUS: Svenskene brydde seg ikke en døyt om hvem Asap Rocky var, da han havnet i en slåsskamp i Stockholm i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En hel verden fulgte rettssaken mot Rakim Mayers (31), eller Asap Rocky, etter at han ble pågrepet av svensk politi, siktet for vold. Den amerikanske rapperen hadde nok ikke forventet å bli sittende i varetekt i ukesvis, ei heller bli grillet i den påfølgende rettssaken. Personlig synes jeg det var smått underholdende å dekke saken i dagene som ladet opp til den.

Det kom tydelig fram at enkelte tror de er over loven Vilde Holta Røssland.

Da kom det nemlig tydelig fram at enkelte tror de er over loven. Det ironiske i dette tilfellet, er imidlertid at det ikke var den tiltalte som trodde han var kongen på haugen. Den rollen tok Donald Trump (73) seg av. For når presidenten i USA sitter i det ovale kontor og rabler fra seg på Twitter, kan man nesten ikke gjøre annet enn å le.

Når et statsoverhode ikke engang har satt seg inn i rettssystemet i landet der en av hans landsmenn sitter fengslet, blir det dumt når han dermed prøver å komme med krav om både løslatelse og utlevering. For Sverige har ingen kausjonsordning, som presidenten så fint tilbød seg å betale. Au, da.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

At Sverige aldri ga etter for Trumps mange merkelige oppfordringer på Twitter, er befriende. Asap Rocky ble dømt, og har siden reist hjem til USA - der han etter alt å dømme ikke lider noen nød, tross en voldsdom. Trump sitter på sin side igjen med en rekke sosiale fotspor, som jeg personlig vil beskrive som pinlige. Retten går sin gang.

AUGUST: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres

Av: Henriette Eilertsen, journalist

MERKEDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk andres konfirmasjoner til å blekne. Og det er helt greit. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MERKEDAG: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk andres konfirmasjoner til å blekne. Og det er helt greit. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

«Takk og pris!» Jeg har utvekslet ord med hertuginne Kate og var til stede da prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg. Jeg ser på meg selv som en royalist i øverste klasse - og det var derfor ikke bare bare kronprinsesse Mette-Marit (46) som sleit med å holde tilbake tårene da arveprinsesse Ingrid Alexandra (15) ble konfirmert i august.

Selv var jeg en av svært få som fikk overvære den historiske dagen fra Slottskapellet, og mens jeg i utgangspunktet skulle ha rapportert om stemninga ut til kollegaer, sleit jeg mer med å hulke uten å tiltrekke meg for mye oppmerksomhet. For vi husker vel alle vår egen konfirmasjonsdag, hvor bare det å takke gjestene for at de hadde kommet, føltes som det verste i verden.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Ingrid Alexandra, som i motsetning til meg hadde hele verdens øyne rettet mot seg, så derimot ut til å ta dagen med knusende ro, og fikk både gjester, familie og venner til å le på best mulig måte.

«Jeg vil spesielt takke deg for alle de gangene du har fått meg til å le. Og alle de fine selfiene våre», sa hun blant annet til kong Harald (82), som om han var hvilken som helst annen bestefar. Etter dette øyeblikket ble det derfor enda klarere for meg; Takk og pris for at det er Ingrid Alexandra som en dag skal arve tronen, og ikke meg.

SEPTEMBER: Fingrekonkurranse på «Ex on the beach»

Av: Thea Hope, videojournalist

WHAT!: «Ex on the beach» er virkelig noe for seg selv. Her med casten til andre sesong. Foto: Discovery
WHAT!: «Ex on the beach» er virkelig noe for seg selv. Her med casten til andre sesong. Foto: Discovery Vis mer

Jeg trodde jeg hadde sett alt. Som en smått i overkant engasjert «Ex on the beach»-reporter har jeg etter hvert blitt vitne til en del grisete påfunn, i en verden som ikke er lik noe annet. Jeg følte meg herdet, men så kom septemberdagen jeg aldri skulle glemme.

På Mauritius hadde kvelden senket seg, festen var over og sengene ventet. For Siv Meyer, en 22-åring fra Stavanger som akkurat hadde lagt juss-karrieren på hylla, betydde natta ligging med Ulrik. Ulrik, en brannmann med bare ett ord i ordforrådet sitt - «liksom» - fikk stadig høre at han «stappet den inn uten foreplay».

SJOKKERER: Da Siv Meyer og Ulrik Giske skal ha sex i en episode av «Ex on the Beach», blir det til en konkurranse om hvem som er flinkest til å onanere, og både Andreas Osterøy og Richard Liedholm melder seg på. Video: Dplay & Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

Etter nok en runde med akkurat det, fikk Siv en plan. «La oss se hvem som er flinkest til å fingre», foreslo Siv til Ulrik, Richard (Norges eldste Ex-deltaker) og Andreas (en homofil sørlandsfyr). Hver og en av gutta fikk «teste seg», mens Siv rangerte og kom med konstruktive tilbakemeldinger.

Hva skal man si? Vel, seansen har i alle fall skrevet seg inn i mine historiebøker. Så får vi se om noen klarer å toppe dette i 2020 (jeg håper egentlig ikke det).

NOVEMBER: Christine Koht kåres til årets forbilde

Av: Ingunn Dorholt, journalist

VEL FORTJENT: Christine Koht har vist en åpenhet som ingen kan måle seg med. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VEL FORTJENT: Christine Koht har vist en åpenhet som ingen kan måle seg med. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Det kan se ut til at stormen av åpenhet stadig tiltar her til lands, og godt er det, vil nok den gjengse nordmann si. Ytterst få temaer er i dag for private til å snakkes om eller deles, enten det er samfunnsrelatert ukultur, psykisk helse, eller «pinlige» sykdommer.

I et mylder av influensere, realityprofiler og andre fjes som har prydet landets medier med sitt innerste og såre, finner man den evig-optimistiske komikeren Christine Koht (52). Få andre kan vise oss livets mørke side som denne fargeklatten, hun som dette året har latt fansen få følge henne gjennom sitt livs tøffeste tid.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Ikke bare er hun dønn ærlig, men med en selvironi og humor som er få av oss forunt. At nettopp hun ble kåret til årets forbilde av Se og Hørs lesere i fjor høst, ga nok derfor selv de aller mest hardhudede av oss litt ekstra fukt i øyekroken denne sene høstdagen.

«Jeg vet ikke om jeg har blitt klokere», sa Christine under sin videosendte takketale fra sykehuset. Vel, du har i alle fall gjort hver og en av oss som har fulgt deg, litt rikere.

NOVEMBER: Petter og Gunhild går fra hverandre

Av: Martine Johansen, journalist

NEEEI: Petter og Gunhild Stordalens bruddnyhet satte en støkk i oss alle. Foto: Pontus Höök / NTB Scanpix
NEEEI: Petter og Gunhild Stordalens bruddnyhet satte en støkk i oss alle. Foto: Pontus Höök / NTB Scanpix Vis mer

Snipp, snapp, snute, så var kjærlighetshistorien om Petter (56) og Gunhild Stordalen (40) ute. Hvilke tanker gjør man seg når Norges mest stabile par (trodde jeg) plutselig, på en helt vanlig søndag, annonserer at de har valgt å flytte fra hverandre? Hæ? Skjer dette på ekte?

Jeg fikk en stor klump i magen Martine Johansen.

Petter og Gunhild (hør hvor fint det klinger), paret som gjennom 14 år har overøst oss med sin kjærlighet for hverandre, ikke minst da sistnevnte ble alvorlig syk. Selv er jeg en håpløs romantiker, og har lenge beundret ekteskapet deres. Dermed må jeg helt og holdent erkjenne at nyheten ga meg en stor klump i magen, og litt mindre tro på evig kjærlighet.

Før jeg graver meg ned i egen medlidenhet, må jeg skynde meg å si at Petter og Gunhild jo utgjorde et prakteksempel på god og raus kjærlighet, og at deres nære bånd, etter alt å dømme, fortsatt består. Som Petter så fint sa til Gunhild, da bruddet ble kjent: «Det eneste som endres er at jeg ikke lenger bærer vesken din». Den som hadde klart å si det samme til sine ekskjærester ...

NOVEMBER: Finalesjokk i «Skal vi danse»

Av: Jonas Scheie Hammer, videojournalist

MAGISK: Aleksander Hetland og dansepartneren Nadya Khamitskaya servere oss tidenes gåsehud-øyebikk. Foto: Espen Solli / TV 2
MAGISK: Aleksander Hetland og dansepartneren Nadya Khamitskaya servere oss tidenes gåsehud-øyebikk. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Lørdag 16. november 2019: Etter uker med blodslit, skulle Jørgine Massa Vasstrand og Aleksander Hetland møtes i finalen av «Skal vi danse». Personlig hadde jeg aldri fulgt noe særlig med på dette «kosekose»-programmet, så da jeg jeg plutselig sto med finalebilletter i hånda, var forventningene nedpå. Ordet på gata var dessuten at Jørgine kom til å vinne dette greit, og at Aleksander uansett var happy med å ha kommet så langt.

Så dette er allerede avgjort, tenkte jeg ... Fem danser senere, var ting snudd på hodet. 10, 10, 10 og 10. Dommerne hadde glemt igjen de andre tallene hjemme. Vi ble vitne til tidenes beste «Skal vi danse»-finale, og plutselig elsket jeg hele opplegget. Men det skulle bli enda sjukere.

FINITO: Høstens «Skal vi danse»-eventyr er over, men Kine og Jonas er optimistiske vedrørende framtiden. Video: Rød Løper Vis mer

Et lite basseng bæres inn i salen, og vakre «Without me» av Halsey starter. Aleksander og partneren Nadya gjør noen ville løft, kaster seg oppi bassenget og spruter vann på alt og alle. Publikum går fullstendig av skaftet, alle reiser seg. Aleksander vinner jaggu «Skal vi danse», med en usannsynlig bra dans. Og jeg har dansefeber.

DESEMBER: Mette-Marits Epstein-møter

Av: Ruben Pedersen, journalist

UHELDIG: Jeffrey Epstein og Mette-Marit er en særdeles dårlig kombinasjon. Foto: NTB Scanpix
UHELDIG: Jeffrey Epstein og Mette-Marit er en særdeles dårlig kombinasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Å beskytte barn mot ondskap ligger i vår natur, også hos kronprinsesse Mette-Marit (46). Norges neste dronning, som gjerne viser med hele sitt hjerte at barna er det kjæreste og viktigste vi har, har altså hengt med overgrepsdømte Jeffrey Epstein, over en treårsperiode. Mannen som allerede i 2008 ble dømt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av en 14-åring, der altså.

Nettilgang er visst vanskelig å oppdrive når man er kongelig, for kronprinsessen hevder hardnakket at hun ikke visste om Epsteins rullebladet. Dette kunne hun enkelt funnet ut ved å gå inn på Wikipedia, eller bare lese norske medier, for Epstein var allerede den gang i hardt vær på grunn av sitt vennskap med prins Andrew. Prinsen som er firmenning med ektemannen hennes, altså.

Om jeg skal på Tinder-date eller treffer perifere jeg gikk på barneskole med, kan du være bombesikker på at jeg vet alt om personen i løpet av ti minutter. At sikkerheten rundt kronprinsessen åpenbart har sviktet i så stor grad at de ikke klarer å skrive inn et navn på Google engang, burde bekymre både regjeringen og svigerforeldrene hennes. Her er det kastet Epstein i glasshus av flere.

LES OGSÅ: - Jeg har vært slem med meg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer