Samantha Gurah:

Sjokkexit i «Stjernekamp»: ­- Skuffet og målløs

Tross gode tilbakemeldinger måtte Samantha Gurah forlate «Stjernekamp».

RØK UT: Samantha Gurah var favoritt, og fikk masse ros av dommerne. Men det holdt ikke løpet ut. Seerne stemte henne hjem i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RØK UT: Samantha Gurah var favoritt, og fikk masse ros av dommerne. Men det holdt ikke løpet ut. Seerne stemte henne hjem i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Etter en heihundrende fest i hiphopens navn, er det klart at Samantha Gurra må reise hjem.

Lørdagens «Stjernekamp» på NRK bød på et variert show. I løpet av kvelden har Dagbladets anmelder delt ut terningkast som spenner seg fra èn til fem.

Da alle artistene hadde fått levert sitt scenebidrag i dag sto det tre utrygge deltakere igjen på scenen. Det var Chris Holsten, Ulrikke Brandtstorp og Samantha Gurah.

- Jeg digga det

Det var lite som tydet på at Gurah skulle bli den som måtte reise hjem i kveld. Dagbladets anmelder ga opptredenen hennes terningkast fem, og tilbakemeldingene fra dommerne var positive.

- Du ser helt rå ut. Du har perfekt flow, koreografi – det er ikke så lett. Du hadde noen hickups. Men du er helt rå. Jeg digga det! Jeg digga det!, sa kveldens mentor Maria Karlsen etter Gurahs opptreden.

Men etter at publikums stemmer var talt opp, var dommen klar. «Stjernekamp» er over for Samantha Gurah.

SKUFFA: Samantha Gurah, her fra deltakerslippet tidligere i år, er svært overrasket over egen tv-exit. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFA: Samantha Gurah, her fra deltakerslippet tidligere i år, er svært overrasket over egen tv-exit. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Konkurransen tilspisser seg nå, når gjengen som nå skal kjempe videre om å bli Norges ultimate entertainer går fra å være ni, til å bli åtte artister.

Samantha er den andre artisten som må forlate «Stjernekamp». Dag Ingebrigtsen ble den første til å ryke ut av programmet forrige lørdag.

- Skuffet og målløs

- Du ser bra ut, du høres bra ut. Det føles som en million dollars, sa dommer Thomas Felberg.

Men etter at publikums stemmer var talt opp, var dommen klar. «Stjernekamp» er over for Samantha Gurah.

- Jeg er skuffet og målløs. Dette er uvirkelig, sier Samantha Gurah til Dagbladet etter at det ble klart at hun må forlate «Stjernekamp».

- Jeg føler mye på en gang. Jeg hadde gledet meg til å være med på hiphop, og jeg gjorde så godt jeg kunne. Jeg hadde jobbet hardt og hatt flere søvnløse netter, og var klar for utfordringen. At det ender her er trist, sier hun.

- Føles urettferdig

Dommere Thomas Felberg og Mona B. Riise er begge overrasket over at det var Samantha som røk ut.

- Vi skjønner ikke dette. Vi vet ikke hva det er som gjør at noen ryker ut, men nå føles det i hvert fall ikke riktig. Vi synes det er trist, sier Riise til Dagbladet.

FORTVILET: Mona B. Riise og Thomas Felberg synes det er svært trist at Samantha måtte forlate «Stjernekamp». Bildet er ikke tatt i anledning kveldens program. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORTVILET: Mona B. Riise og Thomas Felberg synes det er svært trist at Samantha måtte forlate «Stjernekamp». Bildet er ikke tatt i anledning kveldens program. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det hadde vært gøy hvis dommerne kunne hatt et slags redningskort. Om vi hadde fått bestemme utfallet, kunne det vært annerledes. Men nå er det jo ikke sånn, sier Thomas Felberg til Dagbladet.

- Det føles urettferdig. Men det er folket som bestemmer, sier Riise.

Dommerne er enige om at det var svært høyt nivå på kveldens opptredener, og at det var små nyanser som var med på å avgjøre denne gangen. De viser til at Ulrikke Brandstorp har vært både publikums- og dommerfavoritt, men i dag likevel havnet blant de tre dårligste.

- Har vært høyt tempo

Gurah understreker samtidig at hun er takknemlig for å ha fått være med, og har kommet til sesongens tredje program.

- Det er som det er. Det er en konkurranse. Da blir det sånn, selv som det er kjedelig. Nå skal jeg ta meg en pause og hvile litt. Det har vært høyt tempo, sier hun.

Konkurransen tilspisser seg nå, når gjengen som nå skal kjempe videre om å bli Norges ultimate entertainer går fra å være ni, til å bli åtte artister.

LES OGSÅ: Åpner seg om skrekkøyeblikket

PINLIG: Klipp fra NRK-programmet «Stjernekamp» der Helene Bøksle ringer broren sin for å få hjelp til «Your Mama..»-vitser. Vis mer