Floyd Olsen fra «Paradise Hotel»

Sjokkexit i «Paradise Hotel». Dette skjedde egentlig

Sendt tilbake til Norge.

SJOKKEXIT: Ingenting var som forventet under kveldens parseremoni i «Paradise Hotel». Video: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Paradise Hotel» er inne i sin andre uke, og spillet har allerede begynt å bli intenst.

På torsdag måtte 22 år gamle Floyd Olsen takke for seg, etter to uker i Mexico, men dette skjedde ikke på grunn av spillet. Se og Hør er kjent med at Olsen løy for produksjonsselskapet Mastiff, noe de fikk nyss om under den andre innspillingsuka.

Det ble dermed besluttet at oppholdet hans skulle avsluttes. Olsen forteller nå overfor Se og Hør om hvorfor han løy.

DÅRLIG START: Det blir dårlig stemning når Floyd Olsen kommer med et stikk om Robin Johanssons fortid første gang de møtes på «Paradise Hotel». Video: Jonas Scheie Hammer / TV3 Vis mer

Holdt dommene skjult

- Jeg visste de kom til å finne ut av det etter hvert, og de fikk alt på bordet da de spurte, sier han til Se og Hør.

Olsen er tidligere straffedømt for hendelser som fant sted før han hadde blitt myndig. Se og Hør velger å ikke gjengi innholdet i dommene, men opplyser om at Olsen tidligere er dømt. Dette fordi det strider med produksjonsselskapets og programmets etiske reglement.

Nettopp det at 22-åringen ikke opplyste om disse forholdene på forhånd, var grunnen til at han ble sendt ut av realityprogrammet. Et anonymt tips sørget for at hemmeligheten ble oppdaget, og samme dag fikk Olsen beskjed om at han måtte forlate hotellet.

SENDT HJEM: Floyd Olsen løy til produksjonen, og måtte derfor tilbake til Norge. Det ble de andre deltakerne overrasket over, da det ble kunngjort på parseremonien. Her med programleder Triana Iglesias. Foto: TV3
SENDT HJEM: Floyd Olsen løy til produksjonen, og måtte derfor tilbake til Norge. Det ble de andre deltakerne overrasket over, da det ble kunngjort på parseremonien. Her med programleder Triana Iglesias. Foto: TV3 Vis mer

Olsen hadde håpet på at oppholdet på «Paradise Hotel» skulle bli lengre enn to uker, og når han ser tilbake på det nå, innrømmer han at han kanskje burde vært ærlig tidligere.

- Det var feil fra min side å ikke fortelle dette, for da kunne de ha hatt kontroll. Det er dumt at det ble så tidlig, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Derfor er det heller ingen grunn til å angre på det, mener realitydeltakeren.

Produksjonen tilbød ham å bo på deltakerhotellet til innspillingen var over, men siden det var utelukket at han skulle inn igjen, dro han heller hjem.

Tross det etiske dilemmaet her, hevder 22-åringen at vennene han fikk under oppholdet støtter ham i det han gjorde.

- De har ryggen min, og synes mest av alt at det var trist at jeg dro. Hva alle andre mener om meg, bryr jeg meg ikke stort om. Jeg tar avstand fra dem som ikke liker meg, sier han.

Olsen sier han er et annet menneske nå enn han var da han ble straffedømt.

- Det er klart jeg angrer på det jeg gjorde, og jeg har sonet min straff. Jeg har alltid vært en snill og hyggelig gutt, men har vært ung og dum. Jeg har ikke tenkt gjennom alt, og som følge av ADD har jeg hatt lav impulskontroll, hevder han, og fortsetter:

ANGRER: Floyd Olsen sier at han i dag angrer på det han er domfelt for, og innrømmer at han kanskje burde vært åpen om dommene med produksjonen. Foto: TV3
ANGRER: Floyd Olsen sier at han i dag angrer på det han er domfelt for, og innrømmer at han kanskje burde vært åpen om dommene med produksjonen. Foto: TV3 Vis mer

- Den har blitt bedre med tida. Jeg har ikke gått på medisiner for det siden 2015, og har lagt dette bak meg. Selv om jeg spiller kynisk inne på hotellet, er jeg ikke sånn. Det kan de som kjenner meg bekrefte.

Rullebladet sørget for at fotballkarrieren hans måtte vike.

- Den gikk i dass. Den største muligheten jeg hadde i livet ble tatt fra meg, og det gikk psykisk inn på meg. Det var da jeg begynte å lese masse om bedrifter, ledelse og markedsføring. Jeg tok også kurs i sosiale medier, og banet vei for en ny karriere.

I dag jobber han med booking og management i Nonstop Music, som har flere realitydeltakere - deriblant Adrian Sellevoll og Henrik Elvejord Borg fra «Ex on the Beach» - i stallen.

«Jo flere kokker»: Det blir mye søl når «Paradise»-deltakerne utfordres til å fullføre norske ordtak. Vis mer

- Han holdt det skjult

Andreas Framnes, presseansvarlig for «Paradise Hotel» i TV3, forteller følgende til Se og Hør om hvordan alt utspilte seg i Mexico.

- Vi fikk tips om at deltakeren angivelig ikke hadde vært ærlig med oss i castingprosessen, og vi fikk seinere bekreftet dette fra deltakeren selv. Vi tok affære med én gang vi fikk vite om kontraktsbruddet, som fikk konsekvenser for deltakeren umiddelbart, forteller Framnes til Se og Hør.

En politiattest utstedes ikke på generelt grunnlag, og produksjonsselskap oppfyller altså ikke politiets vilkår.

BLIR REALITYSTJERNER: Disse fire guttene skal sjekke inn på «Paradise Hotel», og de kunne ikke vært mer klare for å tre inn i rampelyset. Video: Jonas Scheie Hammer / Reporter: Kine Falch Vis mer

Derfor kan de ikke vite, med mindre deltakerne er ærlige, om slike forhold. Framnes presiserer at de ikke er avhengig av at deltakerne har en plettfri vandel, men at de krever oppriktighet i forkant.

- Det er avgjørende i castingprosessen, slik at vi har mulighet til å gjøre en totalvurdering av hver enkelt deltakers egnethet til å delta på «Paradise Hotel». Det er stor forskjell på å gi de som caster anledning til å vurdere og håndtere hvordan deltakerne selv forholder seg til egen vandel, og å holde rullebladet sitt skjult i denne prosessen, forklarer pressekontakten, og tilføyer at deltakerne har flere anledninger til å svare på om de har ren vandel under prosessen.

Blant deltakerne i årets «Paradise Hotel» er også Robin Johanson, som tidligere også er dømt for andre forhold. Forskjellen på hans og Olsens tilfelle er at Johanson har vært åpen om dette, både tidligere overfor pressen og overfor produksjonen under castingprosessen.

- I dette tilfellet har Floyd ikke vært ærlig med oss, noe som er både et tillitsbrudd og et kontraktsbrudd. I Robins tilfelle var han åpen om sin bakgrunn fra starten, og det er viktig at han var ærlig med oss slik at vi i castingprosessen kunne finne ut hvordan han reflekterer over - og ikke minst tar avstand og angrer på - det han har gjort, forklarer han.

Det er ikke første gang en slik hendelse preger en realityserie. I fjor måtte Kim Stefan Jenssen forlate «Farmen» av lignende årsaker. I 2015 ble også Mads Fosdal tvunget til å forlate tv-gården, på grunn av en rettssak som var berammet mens opptakene pågikk.

LES OGSÅ: Terroren ble starten på marerittet for «Paradise»-Tea

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer