«Skal vi danse»:

Sjokkexit: - Gjorde vårt beste

Nå er det bare fem par igjen.

SISTE DANS: Birgit Skarstein ble ikke stemt videre i TV2-programmet «Skal vi danse». Bilder: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld har de seks resterende parene i «Skal vi danse» tatt seerne med verden rundt, da det var duket for temasendingen «Dra verden rundt». Foruten å danse hver sin reiseinspirerte dans, der vi ble tatt med til blant annet Kongo og Cuba, danset tre og tre av deltakerne en gruppedans.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Gjennom sesongen har nivået blitt høyt blant deltakerne, og det begynner å bli vanskelig å gjette seg til hvem som nå muligens ryker ut. Dommerpoengene og stemmer fra seerne lyver derimot ikke. Etter programmets første halvdel, ble det klart at Thomas Alsgaard og Andreas Wahl hadde kveldens laveste poengsummer.

Måtte hjem

Det var derimot ikke sånn at de nødvendigvis havnet i duell sammen. Duellantene som måtte i ilden var Michael Andreassen og Birgit Skarstein. Sistnevnte hadde langt flere dommerpoeng enn Andreassen, men hadde altså ikke klart å fri til seerne.

Etter en intens danseduell, ble det klart at Birgit Skarstein må forlate konkurransen og reisen. Hun har vært en forhåndsfavoritt lenge, og exiten kommer derfor overraskende på. Dommerne uttalte også at det gjerne var Skarstein de ville ha med videre.

MÅTTE HJEM: Birgit Skarstein og Philip Raabes danseeventyr er offisielt over. Foto: Espen Solli / TV 2
MÅTTE HJEM: Birgit Skarstein og Philip Raabes danseeventyr er offisielt over. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det har vært en helt fantastisk høst, sier Skarstein etter exiten.

- Name of the game

Hun hadde den nest høyeste poengsummen fra dommerne lørdag kveld, men nå er altså eventyret over. Etter exiten sier Skarstein til Se og Hør at det selvsagt er leit å ryke ut, men at de er fornøyde med innsatsen.

- Sånn er det bare, det er «the name of the game». Vi gjorde vårt beste og er veldig fornøyde med det. De siste tre månedene har vært veldig fine, og jeg har lært masse, sier hun.

Skarstein har flere ganger tidligere pratet åpent om sitt hektiske tidsskjema, som nå plutselig har fått en åpning. Hun skal derimot ikke slappe av på sofaen.

- Jeg tror treneren min er veldig glad nå, for vi begynner med oppkjøring til OL på mandag. Nå kan jeg fokusere helt på det, flirer hun.

Verken hun eller dansepartneren vil kommentere hvorvidt de heier på noen konkret gjenværende deltaker. De mener alle har vært flinke, og at de resterende ukene trolig blir spennende.

Dobbel exit

Forrige uke måtte hele to par forlate dansen. På grunn av stemmetrøbbel uka i forveien, da Nate Kahungu og Helene Spelling feilaktig ble sendt hjem og fikk komme tilbake, måtte produksjonen altså luke ut to par for å få sendeplanen til å gå opp.

Det ble etterhvert klart at radioprofil Siri Kristiansen, som danset med Tarjei Svalastog, og Youtube-stjerna Agnete «Agnetesh» Husebye, som danset med Bjørn Wettre Holthe, måtte legge fra seg danseskoene og forlate parketten.

- Det var jo forventet. Men det er veldig trist likevel. Jeg kommer til å savne Bjørn, sa Husebye mens hun tørket tårer.

Fram til nå realityprofil Øystein Lihaug Solberg, artist Fred Buljo, influenser Kristin Gjelsvik og programleder Synnøve Skarbø måttet forlate konkurransen.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Mange høydepunkter

Lørdagens dansesending bød på mye spenstig dans blant deltakerne.

Ballet ble åpnet av radioprofil Michael Andreassen, som med sin dansepartner Ewa Trela svingte seg i en samba til låten «Magalenha». Andreassen lå dårligst an sist uke, og måtte i danseduell.

Han fikk 25 poeng for sambaen, et hopp fra forrige ukes 32 poeng.

Thomas Alsgaard skulle så i ilden, sammen med dansepartner Rikke Lund. For paret sto en argentinsk tango på tapetet, og det var dermed ingen hemmelighet for paret skulle ta seerne med med dansen.

Dommerne mente at han danset godt, men at han burde ha vært mer forførerisk og sexy. Poengene viste i hvert fall at dansen ikke falt helt i smak, for han fikk bare 24 poeng.

Andreas Wahl danset så en paso doble, som gikk åpenbart imponerte flere.

- Dette var veldig gøy. Du har knekt et eller annet. Du blir litt rett i kroppen, du burde jobbet mer med positurene, men alt i alt var det fint, sa Tore Petterson.

Det ble 33 poeng på duoen, som altså på tidspunktet var kveldens høyeste sum. Det var derimot ikke før Nate Kahungu inntok parketten, for å danse en dans inspirert av Kongo.

En fargerik samba, blandet med litt afrodance, gikk rett hjem hos publikum. Dommerne lot seg også imponerende.

- Du klarte en veldig fin blanding av afrikanske rytmer og sambaen, som vi ønsker. Du leverte et veldig bra show nå, sa Trine Dehli Cleve, før dommerne totalt ga 36 poeng for dansen.

Sensuelt ble det da Marte Bratberg tok med seerne til Havana, til lyden av Camila Cabellos hit med samme navn. 34 poeng fikk hun for dansen, før Birgit Skarstein tok oss med til Spania i en paso doble.

Skarstein og dansepartneren fikk kveldens siste poeng som solodansere, og fikk hele 34 poeng.

FULL POTT: Nate Kahungu tok et oppgjør med rasisme under lørdagens «Skal vi danse». Reporter: Marcus Brenden. Video: TV 2 Vis mer

Ekstra vanskelig

Denne uken har deltakerne måttet lære seg ikke bare én, men to danser. Tre og tre skal de nemlig showe på parketten i hver sin gruppedans, noe de også skulle bedømmes på. Det har flere deltakere uttrykt at har vært ekstra krevende.

Dommerne gir en samlet poengsum til gruppa, mens seerne stemmer enkeltvis. Første trio ut i ilden var Alsgaard, Bratberg og Wahl, som hadde laget den dans inspirert av Egypt.

Gruppa fikk 31 poeng totalt for den eksentriske opptredenen. Den neste gruppa, bestående av Andreassen, Skarstein og Kahungu, skulle tilbake til Cuba, og valgte å kalle seg «The Havana Effect».

Seerne ble utvilsomt tatt med til en kubansk klubb, for det var med mye trykk og høyt energinivå de leverte danseglede lørdag kveld. Publikum trampklappet for gruppa etterpå.

- Dette var fantastisk. Det var godt danset, dere heiet på hverandre og det så ut som dere var på en kubansk fest, sa Petterson til gruppa etterpå.

Denne dansen imponerte Dehli Cleve, som sa mye av det samme som Petterson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer