Geri Halliwell i Spice Girls:

Sjokkerte verden i 1998 - nå sier hun unnskyld

- Jeg skulle sagt det for lenge siden.

TULBULENT TID: Geri Halliwell forlot Spice Girls brått og uventet i 1998. Her er hun og Mel B avbildet i midten av mai det året - like før hun slapp bomben. Foto: NTB scanpix
TULBULENT TID: Geri Halliwell forlot Spice Girls brått og uventet i 1998. Her er hun og Mel B avbildet i midten av mai det året - like før hun slapp bomben. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor var det 20 år siden Spice Girls-fans over hele verden fikk seg et sjokk de sent vil glemme. Geri Halliwell (46), bedre kjent som «Ginger Spice», trakk seg brått fra den populære 90-tallsgruppa midt under verdensturneen i 1998.

En rekke fans hadde ventet spent på å få se den britiske jentegruppa, men kort tid før konserten i Oslo i slutten av mai det året, ble det kjent at Halliwell var syk. Konserten gikk likevel som planlagt - men uten Geri.

Etter dette ble Spice Girls aldri det samme. Bare dager etter konserten i Oslo, annonserte Geri Halliwell at hun hadde forlatt gruppa for godt. I 2000 ble resten av gruppa oppløst, og Spice Girls var med det historie.

ENDELIG: Det er nok mange som har ventet på å se Spice Girls samlet igjen. De siste ukene har de holdt flere konserter. Foto: NTB Scanpix
ENDELIG: Det er nok mange som har ventet på å se Spice Girls samlet igjen. De siste ukene har de holdt flere konserter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SUKSESS: Jentene i Spice Girls ble raskt en verdenskjent popgruppe. Mange fans fikk derfor hjertesorg da Geri Halliwell brått sluttet. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
SUKSESS: Jentene i Spice Girls ble raskt en verdenskjent popgruppe. Mange fans fikk derfor hjertesorg da Geri Halliwell brått sluttet. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

- Lei meg

I fjor kom imidlertid gledesbeskjeden om at gruppa skulle gjøre comeback og holde flere konserter, noe de har gjort nå de siste ukene. Lørdag rundet de av miniturneen, og det er ett helt spesielt øyeblikk som får enorm oppmerksomhet i sosiale medier.

«Ginger Spice» valgte nemlig å snakke om det som skjedde i 1998, skriver BBC.

- Jeg må si noe jeg skulle ha sagt for lenge siden, sa hun fra scenen på Wembley Stadium i London.

- Jeg er lei meg. Jeg er lei meg for at jeg dro. Jeg var en drittunge. Det føles så godt å være tilbake med jentene som jeg elsker, fortsatte hun til vill jubel fra fansen.

Da 45-åringen forlot gruppa for 21 år siden, begrunnet hun det med samholdet i jentebandet.

- Dessverre vil jeg bekrefte at jeg har forlatt Spice Girls. Dette er på grunn av forskjellene mellom oss. Jeg er sikker på at gruppa fremdeles vil ha suksess, og jeg ønsker dem alt godt, sa hun den gang.

Droppet gjenforeningen

Spice Girls ble dannet i 1994 og deres første singel, «Wannabe», gjorde dem raskt til stjerner. Geri Halliwell sammen med Emma Bunton som «Baby Spice», Melanie Chrisholm som «Sporty Spice», Melanie Brown som «Scary Spice» og Victoria Beckham som «Posh Spice», gjorde fort suksess verden over.

Sistnevnte var ikke med da gruppa nå ble gjenforent. At Beckham skulle utebli fra dette, ble raskt en detalj pressen og fansen hengte seg opp i.

Hun bidro kanskje ikke så mye musikalsk til bandet, men imaget hennes var en viktig del av gruppas dynamikk. Melanie C hevdet derimot tidligere i år å vite at venninnen har lagt den delen av livet sitt bak seg.

I løpet av det siste tiåret har «Posh Spice» som kjent fokusert på sin suksessrike motekarriere.

SPICY: Spice Girls-medlem avslører i nytt intervju at hun på 90-tallet hoppet til køys med en i den berømte jentegruppa. Vis mer

- Vi er alle på forskjellige steder i livet, men det er gode steder. Vi er ikke lei oss for at Victoria velger å utebli fra dette. Tvert om så støtter vi avgjørelsen, sa Melanie C i podkasten «Out to Lunch with Jay Rayner», og fortsatte:

- Vi prøvde ikke å spesielt hardt å få henne med, fordi vi visste det allerede. OL (gjenforeningen i London i 2012, journ.anm.) var vanskelig for henne. Hun har gått videre og livet hennes har forandret seg. Hun har rett og slett ikke den kjærligheten for å opptre. Hun er faktisk livredd for det.

LES OGSÅ: - Sløste bort «Spice Girls»-formuen på 380 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer