Ansel Elgort:

Sjokkerte på Instagram - ble for mye

Rakk å samle inn store summer før bildet ble slettet.

KASTET KLÆRNE: Skuespiller Ansel Elgort ga fansen hakeslep da han denne uken delte et bilde av seg selv kliss naken. Foto: NTB scanpix/ Instagram
KASTET KLÆRNE: Skuespiller Ansel Elgort ga fansen hakeslep da han denne uken delte et bilde av seg selv kliss naken. Foto: NTB scanpix/ Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere kjendiser har den siste måneden samlet inn og donert penger til folk og bransjer som er rammet av coronapandemien. Der flere har tatt fra egen lomme eller brukt andre uskyldige metoder, har skuespiller Ansel Elgort (26) gått i en litt annen retning.

Tirsdag denne uken var det nemlig flere som fikk hakeslepp, da de inne på Instagram kom over et bilde av «Baby Driver»-stjernen - kliss naken.

Veldedighet

Det var riktignok en god tanke bak nakenbildet som plutselig dukket opp på folks mobilskjermer denne uken.

Til et bilde av seg selv naken i dusjen, oppfordret Elgort nemlig fansen til å sjekke ut en link han hevdet førte til OnlyFans, et nettsted der fans kan betale for å se eksklusivt innhold fra pornoskuespillere.

Det var derimot ikke dit linken førte 26-åringens følgere, slik han hevdet. Istedenfor ble de ført til en donasjonsside, der de ble oppfordret til å donere penger som skulle gi matforsyninger til helsearbeidere som redder coronapasienter ved et sykehus i Brooklyn i New York.

NAKENBILDE: Ansel Elgort delte nakenbilde av seg selv for å samle inn penger til veldedighet. Foto: Skjermbilde fra Instagram
NAKENBILDE: Ansel Elgort delte nakenbilde av seg selv for å samle inn penger til veldedighet. Foto: Skjermbilde fra Instagram Vis mer

Idet planen så ut til å fungere for «The Fault In Our Stars»-stjernen, som i skivende stund har samlet inn over 2,3 millioner kroner, ble han derimot pent bedt av Instagram om å fjerne bildet, som var i strid med bildeplattformens retningslinjer.

Ifølge Instagram er det nemlig ikke tillatt å dele nakenbilder på plattformen.

«Dette inkluderer bilder, videoer og noe digitalt opprettet innhold som viser seksuell omgang, kjønnsorganer og nærbilder av en helt naken rumpe», heter det retningslinjene.

SENSUR: Disney+ bekrefter at de har fjernet nakenhet i videoen Splash. Bilder fra Disney. Vis mer

Det var skuespilleren selv som opplyste om at bildet måtte slettes på sin Instagram-historie, ifølge HuffPost.

- Hei dere, jeg ville bare si tusen takk, se hvor mye folk har samlet inn. Jeg vet ikke hvor mye som kommer fra bildet, men det kan se ut som at mange har donert de siste par timene. Så tusen takk, ser ut som at det var verdt det, skrev han, før han fortsatte:

- Dessverre fikk jeg beskjed av Instagram om å slette innlegget. Fordi det viser nakenhet. Så jeg kommer til å slette det. Eller kanskje legger jeg ut en annen versjon med et litt mindre utsnitt. Hva tenker dere om det?, skrev han.

Avslutningsvis beklaget den 26 år gamle skuespilleren hvis han hadde fornærmet noen, men forklarte at det tross alt gikk til en god sak.

Donerer i fleng

Ansel Elgort er derimot ikke den eneste som har bidratt til å samle inn millioner av kroner til bekjempelse av coronaviruset. I begynnelsen av april donerte Oprah Winfrey (66) drøye ti millioner dollar, tilsvarende over 100 millioner norske kroner, ifølge CNN.

Arnold Schwarzenegger (72), Gwyneth Paltrow (47) og Ryan Reynolds (43) har også donert store summer under coronakrisen.

JERSEY BOYS: Atle Pettersen og Nicolay Ramm blir å se sammen på scenen neste høst i musikalen «Jersey Boys». Vi valgte å kjøre en «Jeg har aldri»-lek med gutta. Reporter: Thea Hope. Video: Jostein Sletten/Rød Løper Vis mer

I begynnelsen av april ble det kjent at også Kylie Jenner (22) hadde åpnet lommeboken. Sminkemogulen skal ha donert i overkant av ti millioner kroner til å kjøpe inn flere hundre tusen munnbind og annet beskyttende utstyr til profesjonelt helsepersonell, som jobber på spreng med coronasmitten daglig.

- Jeg er målløs. Øynene mine er fylt med gledestårer og hjertet mitt er overfylt av takknemlighet. Jeg sendte en bønn til universet om å samle beskyttende masker til våre modige helsearbeidere, og i dag gikk drømmen min i oppfyllelse, fortalte Dr. Thais Aliabadi til TMZ den gang.

Det var Dr. Aliabad som for to år siden tok imot Jenners datter Stormi (2), og legen kunne ikke få takket stjernen nok for pengedonasjonen.

- Jeg har aldri følt meg mer velsignet over å være lege. Det å kunne hjelpe våre modige helsearbeidere føles like godt som å hjelpe mine egne pasienter. Fra hele mitt hjerte TUSEN TAKK, Kylie Jenner. Du er helten min. Denne sjenerøse donasjonen vil hjelpe med å redde mange dyrebare liv. Du gjør verden til en bedre plass. Jeg er så glad i deg, sa hun, ifølge nettstedet.

VISER HUD: Artist Liam Payne og modell Stella Maxwell kaster klærne i ny video for Hugo Bodywear. Video: Instagram/@hugo_official Vis mer

LES OGSÅ: - Er det virkelig henne?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer