BLE ET PAR: Av fire par totalt, er bare ett kjærester i dag. Foto: Espen Solli / TV 2
BLE ET PAR: Av fire par totalt, er bare ett kjærester i dag. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Slik gikk det med parene i «Jakten på kjærligheten» 2018:

Sjokkerte alle i siste episode av «Jakten»

Vil bli samboere og ønsker seg barn sammen.

Publisert

Nok en sesong av «Jakten på kjærligheten» er ved veis ende, og mandag kveld fikk tv-seerne et siste gjensyn med årets deltakere i kjærlighetsprogrammet på TV 2.

Forrige episode var alle parene på ferie sammen i Genève i Sveits, men det som skulle være en romantisk ferie, tok en brå vending for bonden Kristoffer Heldal og hans frier Anita Aas Kristiansen.

Det kom raskt frem at paret ikke var der de ønsket følelsesmessig, og derfor valgte de å avslutte relasjonen.

I kveldens program fikk vi endelig se hvordan det gikk med de tre resterende parene.

Saken fortsetter nedenfor.

BYTTET VALG: Gudrun gikk først for Vegar (til venstre), men etter en romantisk ferie ble det klart at Thomas var den rette. Foto: TV 2
BYTTET VALG: Gudrun gikk først for Vegar (til venstre), men etter en romantisk ferie ble det klart at Thomas var den rette. Foto: TV 2 Vis mer

Valgte frieren hun dumpet

Kveldens store sjokk ble nok for mange da sauebonden Gudrun Austli dukket opp med en annen enn sin utkårede frier. Etter den romantiske turen med Vegar Valbø gikk det ikke helt som planlagt, og det ble mer og mer tydelig at de var mer forskjellig enn først antatt.

Austli tok derfor kontakt med den danske frieren Thomas Kongstad, som hun dumpet til fordel for Valbø - og sammen fant de ut at de begge var riktige for hverandre.

Det har imidlertid gått noen måneder siden årets siste «Jakten»-episode ble innspilt, så Se og Hør har tatt runden hos deltakerne for å få en fersk oppdatering om hvordan det går med dem.

Det er et svært forelsket par som møter Se og Hør i Oslo mandag. Austli og Kongstad kan nemlig fortelle at de fremdeles er et par og at kjærligheten smiler i aller største grad.

Saken fortsetter nedenfor.

JULEFEIRING: Gudrun og Thomas skal feire sin første jul sammen. Aller først ser de frem til å få være kjærester i offentligheten. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
JULEFEIRING: Gudrun og Thomas skal feire sin første jul sammen. Aller først ser de frem til å få være kjærester i offentligheten. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

Foreløpig har de levd et hemmelighetsfullt liv som kjærester, men mandag kveld er de klare for å ta fatt på hverdagen sammen - selv etter at Kongstad i utgangspunktet ble dumpet av bonden.

Da de gjenopptok kontakten, var det langt fra sikkert at de skulle ende opp sammen.

- Jeg hadde ingen garanti for at han synes det var gøy, og jeg regnet med at han skulle være dritsur, innrømmer Austli.

- Med en gang tenkte jeg ikke så mye, det var mer et slag i magen. «Hva vil hun?» tenkte jeg, men så måtte jeg finne ut på en eller annen måte hva hun ville, så jeg bare svarte, sier Kongstad.

Saken fortsetter nedenfor.

LYKKELIGE: Gudrun og Thomas ser frem til å kunne vise sin kjærlighet offentlig. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
LYKKELIGE: Gudrun og Thomas ser frem til å kunne vise sin kjærlighet offentlig. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

Ønsker seg barn

Ingen av dem har noen gang vært usikre på hverandre og i kveldens episode kunne de avsløre at de allerede hadde planlagt jul- og nyttårsfeiring sammen.

Det står de inne for i dag også.

- Det blir dansk jul og nyttår på Snåsa, sier Kongstad lattermildt.

Foreløpig er ikke paret blitt samboere, men det er noe de ser for seg at de blir i nær fremtid.

- Hvor ser dere for dere at dere er som par om fem år?

- Jeg er helt overbevist om at vi er sammen, sier Austli raskt.

- Nå skal vi være vanlige kjærester som faktisk kan vise seg sammen, så får vi ta resten derfra. Jeg har visst helt fra starten at det bærer mot Snåsa. Vi kommer til å ende opp der, sier Kongstad og legger til at han ser for seg at de har et eller to barn sammen.

ROMANTIKK: Ingvar Alstad delte seng med frier Trine i 2017-utgaven av «Jakten på kjærligheten». Der kan hun avsløre at bonden blant annet prater om potet i søvne. Video: TV 2Vis mer Vis mer

Også Austli ønsker å stifte familie, og det blir ifølge henne, ikke så altfor lenge til.

- Min biologiske klokke er ganske hard, men det er jo greit å flytte sammen først. Eller aller først, være kjærester bitte litt, sier Snåsa-bonden.

Saken fortsetter nedenfor.

KLINTE TIL: Gudrun og Thomas ser for seg en fremtid sammen. De siste måneden har de holdt forholdet hemmelig, men mandag kveld er de klare for å ta steget ut i offentligheten sammen. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
KLINTE TIL: Gudrun og Thomas ser for seg en fremtid sammen. De siste måneden har de holdt forholdet hemmelig, men mandag kveld er de klare for å ta steget ut i offentligheten sammen. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

Klar for Tinder

Mens Austli og Kongstad er svært lykkelig sammen i dag, forteller Vegar Valbø at han ikke ble overrasket over at Austli og Kongstad ble et par. Han er for sin egen del klar for å begynne å date igjen.

- På mandag skal jeg på Tinder, sier han lattermildt og fortsetter:

- Appen lastet jeg ned for lenge siden, men jeg har ikke fått lov av produksjonen å logge på, men det skal jeg nå.

VANSKELIG VALG: Det blir vanskelig både for «Jakten på kjærligheten»-bonde Gudrun og programleder Gunhild før kveldens frier-valg. Video: TV 2 Vis mer

Ny dame i kikkerten

Bonden Ole Einar Hovrud fra Leira valgte Hege Tryggvason, som han ble sjarmert av både i søknadsbrevet og etter speed-daten.

I flere episoder fikk man se parets sprudlende humør utspille seg på skjermen, og utad latet mye til at de to virkelig hadde funnet tonen. I etterkant kan de begge avsløre hvorfor de ikke valgte å fortsette relasjonen etter «Jakten på kjærligheten».

- Man skal ikke gå inn i et forhold når de rette følelsene ikke er der, og det var de ikke denne gangen, sier Hovrud til Se og Hør.

Selv om han ikke fant kjærligheten gjennom programmet, angrer han langt ifra på at han ble med - heller tvert imot.

- Jeg har vært i veldig frustrerende forhold tidligere, sånn av-og-på. Det var av og på fire ganger i løpet av seks år, så dette har hjulpet meg videre, sier han og legger til:

- Jeg har også blitt kjent med meg selv på en helt annen måte, og kommet meg videre i livet.

- Måtte ligge lavt

Ettersom paret valgte å avslutte relasjonen sin har det åpnet opp for ny dating for Leira-bonden. Lattermild kan han avsløre at han har en dame i kikkerten, uten å ville røpe for mye.

- Vi er i startgropa av noe som kan bli veldig bra, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

MANGLET GNISTEN: Etter programmet valgte Ole Einar og Hege å gå hver til sitt. Foto: TV 2
MANGLET GNISTEN: Etter programmet valgte Ole Einar og Hege å gå hver til sitt. Foto: TV 2 Vis mer

Ifølge bonden var det den aktuelle kvinnen som tok kontakt med ham, men de møttes også tilfeldig på fest.

I likhet med Ole Einar Hovrud, har Hege Trygvasson også noen i kikkerten etter programmet. Hun har foreløpig ikke truffet han enda, men er i dialog med en hyggelig mann.

- Vi har dialog i messenger, men har ikke møttes enda. Vi har vært nødt til å ligge lavt på grunn av jakten, men vi får se fremover, sier hun til Se og Hør.

Når det gjelder deltakelsen i programmet er hun i likhet med bonden glad for valget.

- Jeg merket at jeg ble tatt veldig av et håp om kjærlighet, men at det ikke ble sånn. Det er ikke noe sorg at det ikke ble oss, det var riktig at det ikke ble oss, påpeker hun.

Den sjarmerende frieren forteller også at hun er stolt over at hun har stått frem med at hun har et stort ønske om å finne kjærligheten og å få seg kjæreste.

Både årets bønder, programleder Katarina Flatland og kamerateamet opplever at ikke alt går som på skinner under innspillingen av TV 2-programmet. Vis mer

- Den rette vil dukke opp

Bonden Bjørn Hammer valgte Christina Svanem Rolitrø til slutt. Duoen koste seg sammen i den romantiske byen i Sveits, men har nå valgt å avslutte forholdet. Til Se og Hør forteller Hammer at det ikke var noe å bygge videre et forhold med Svanem Rolitrø på.

I motsetning til de ovennevnte har Hammer tatt tiden til hjelp, og ikke funnet noen annen dame i mellomtiden - likevel sier han at han er helt sikker på at den rette vil dukke opp en dag.

- Selv om jeg ikke fant kjærligheten, ville jeg aldri vært foruten «Jakten». Jeg har på sett og vis blitt gjort mer oppmerksom på hva jeg egentlig ser etter og vil, sier han og fortsetter:

Saken fortsetter nedenfor.

VENTER PÅ KJÆRLIGHETEN: Både Bjørn og Christina er klare for å finne seg en partner, selv om de ikke valgte hverandre. Foto: TV 2
VENTER PÅ KJÆRLIGHETEN: Både Bjørn og Christina er klare for å finne seg en partner, selv om de ikke valgte hverandre. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har fått noen forespørsler fra det motsatte kjønn de siste ukene, både eldre og yngre, men ingen av dem jeg har sett på har vært av interesse foreløpig.

Svanem Rolitrø fortalte flere ganger i løpet av sesongen at hun ikke har hatt kjæreste tidligere, men hoppet i det med «Jakten på kjærligheten». Til Se og Hør kan hun i dag fortelle at den rette foreløpig ikke er dukket opp, og at hun er singel.

- Det er noe jeg ikke stresser med, men dukker den rette opp så gjør den det, sier hun og legger til at «Jakten» er blitt et minne for livet som hun vil ta med seg videre.

VARMT: «Jakten på kjærligheten» er i gang for fullt, og det har begynt å oppstå flere romantiske øyeblikk for bøndene og frierne. Bonde Gudrun får selv erfare dette. Video: TV 2 Vis mer

Venter på den rette

Selv om Kristoffer Heldal og hans frier Anita Aas Kristiansen avbrøt relasjonen allerede i forrige episode, har Se og Hør tatt en prat med dem om hvordan det går i dag.

Heldal kan fortelle at han ikke møtt noen foreløpig - og at han heller ikke har vært på utkikk.

Saken fortsetter nedenfor.

PASSER PÅ BØNDENE: TV-profilen er langt over gjennomsnittet engasjert i bøndenes kjærlighetsjakt. Bakerst (f.v.): Kristoffer Heldal, Ola Einar Hovrud og Bjørn Hammer. Foran: Gudrun Austli og programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PASSER PÅ BØNDENE: TV-profilen er langt over gjennomsnittet engasjert i bøndenes kjærlighetsjakt. Bakerst (f.v.): Kristoffer Heldal, Ola Einar Hovrud og Bjørn Hammer. Foran: Gudrun Austli og programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har ønsket å være tro til kontrakten med programmet. Hadde noen sett meg med andre, så hadde de raskt skjønt at jeg og Anita ikke ville bli et par, sier han og fortsetter:

- Jeg har fått noen forespørsler i etterkant, riktignok fra godt voksne kvinner som gir meg komplimenter og heier på meg.

Heldal legger ikke skjul på at det har vært en unik mulighet å få være med på TV 2-programmet.

- Det er klart at jeg har hatt litt opp- og nedturer, men det handler om at jeg var så innstilt på å finne kjærligheten. Dette var en unik mulighet som jeg tok 110 prosent seriøst, men det er også vanskelig å se tilbake på det siden det ikke ble noe - ikke denne gangen heller, forteller han åpenhjertig.

Bonden forteller at ikke alt har vært like lett hele veien, spesielt i oppveksten, men at etter deltakelsen i kjærlighetsprogrammet, er han helt sikker på at den rette jenta finnes der ut for han også.

Saken fortsetter nedenfor.

AVSLUTTET: Anita og Kristoffer avsluttet forholdet allerede i nest siste episode. Nå er de begge klare for å finne kjærligheten utenfor programmet. Foto: TV 2
AVSLUTTET: Anita og Kristoffer avsluttet forholdet allerede i nest siste episode. Nå er de begge klare for å finne kjærligheten utenfor programmet. Foto: TV 2 Vis mer

- Kan bli noe seriøst

Også frier Anita Aas Kristiansen er klar for å gå videre. Til Se og Hør forteller hun at de begge fortjener noen som de passer bedre sammen med, som det er en kjemi med og som det gnistrer litt av.

- Jeg dater litt, og har møtt noen det kan bli noe seriøst med etterhvert, forteller hun hemmelighetsfullt.

I likhet med de fleste ovennevnte er også Aas Kristiansen svært glad for avgjørelsen om å ta del i bonderomantikken.

BRUDD: I kveldens episode av «Jakten på kjærligheten», dro Kristoffer Heldal (30) og frier Anita Aas Kristiansen (27) til Genève sammen med de andre parene. Det tok en uventet vending. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Avslører datterens navn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer