<strong>FORBLØFFET:</strong> Charlotte Warth (25), her fotografert sammen med samboeren (t.h.), meldte seg på «Luksusfellen» da de økonomiske problemene tok overhånd. Så fikk hun seg en overraskelse fra sjefen, Rune Madsen (t.v.). Reaksjonene på overraskelsen har vært enorme, ifølge hovedpersonene selv. Foto: Privat
FORBLØFFET: Charlotte Warth (25), her fotografert sammen med samboeren (t.h.), meldte seg på «Luksusfellen» da de økonomiske problemene tok overhånd. Så fikk hun seg en overraskelse fra sjefen, Rune Madsen (t.v.). Reaksjonene på overraskelsen har vært enorme, ifølge hovedpersonene selv. Foto: Privat Vis mer

«Luksusfellen»:

Sjokkert over «Luksusfellen»-respons

- Det renner inn frier- og tiggerbrev.

Publisert

Til høsten er TV3-programmet «Luksusfellen» i gang med sin 19. sesong, og blant dem man får møte på i den kommende sesongen er den gravide lastebilsjåføren Charlotte Warth (25) fra Tromsø.

I helgen fortalte 25-åringen sin historie til Se og Hør, om en sjef som strakk ut en hjelpende hånd da hun trengte det som mest.

I tillegg til å gi henne 25 000 kroner for å betale noen viktige regninger, tilbød bedriften Warth et lån på 185 000 kroner for å nedbetale inkassogjeld, med en rente på om lag to prosent.

Det var iTromsø som først omtalte saken.

- Aldri sett for meg

Når Se og Hør ringer Warth tirsdag formiddag, forteller hun at responsen har vært enorm etter at saken ble kjent i media.

- Jeg kunne jo kanskje tenke meg at lokalsamfunnet ville bry seg litt, men jeg hadde aldri sett for meg all denne oppmerksomheten, sier hun.

- De fleste kommentarene går på at jeg har en helt fantastisk sjef som stilte opp for meg, men jeg har også fått mange kommentarer om at jeg er tøff som har valgt å stå frem og fortelle om de økonomiske problemene mine. Det har nesten bare vært positive kommentarer. De få negative kommentarene jeg har kommet over, bryr jeg meg lite om.

- Frierbrev og tiggerbrev

Det er ikke bare Warth som har fått kjenne etterdønningene av medieoppmerksomheten rundt saken. Det har definitivt også Rune Madsen, som er daglig leder for maskinentreprenørselskapet Roald Madsen AS - der Warth jobber som lastebilsjåfør.

- Etter at Dagbladet og Se og Hør plukket opp saken, har vi fått enormt med tilbakemeldinger. Det er helt fantastisk. Innboksen på kontoret har ikke stått stille, sier Madsen over telefon og bryter ut i latter.

Selv har ikke tromsøværingen rukket å lese alle brev og kommentarer, da han er på ferie. Ifølge kollegene, vil Madsen få litt av en jobb når han først kommer hjem.

- Jeg har en kollega som har sjekket innboksen for meg. Ifølge ham renner det over av både frierbrev og tiggerbrev. Det kommer fra folk jeg aldri har møtt før - fra alle landets kriker og kroker. Det er rett og slett overveldende.

<strong>HJALP:</strong> Rune Madsen er daglig leder i firmaet der Charlotte Warth jobber som lastebilsjåfør. Etter å ha hjulpet sistnevnte, kan han muligens kalle seg en av Norges mest ettertraktede arbeidsgivere for øyeblikket. Foto: Privat
HJALP: Rune Madsen er daglig leder i firmaet der Charlotte Warth jobber som lastebilsjåfør. Etter å ha hjulpet sistnevnte, kan han muligens kalle seg en av Norges mest ettertraktede arbeidsgivere for øyeblikket. Foto: Privat Vis mer

- Frierbrev, sier du. Er det aktuelt da?

- Jeg har vært i et lykkelig forhold i 13 år og har to barn. Det er veldig koselig, men nei, det blir ikke aktuelt! Ha ha. Vent litt ... Lise, ta telefonen! Se og Hør vil snakke med deg.

- Hallo?, sier plutselig en kvinnelig røst.

- Hei, ja. Jeg hører rykter om at samboeren din er blitt en svært ettertraktet kar i Norge de siste dagene?

- Det er utrolig artig, men jeg er ikke overrasket. Jeg er vant til at han er en raus person, som er opptatt av å hjelpe folk. Dette er bare gøy, sier Madsens samboer Lise Ånensen, over telefon fra familieferien i Legoland.

«STIAN BLIPP SHOW»: «Luksusfellen»-økonomen får hakeslepp av økonomien til «Charter»-Svein. Video: TV 2 Vis mer

Applauderer sine ansatte

Fortsatt synes Madsen det er vanskelig å forstå hvorfor andre har latt seg forbause i så stor grad over bedriftens måte å håndtere saken.

- Jeg synes ikke jeg har vært så sjenerøs. Dette er jo slik det bør være. Vi er en bedrift som går over gjennomsnittet bra, takket være de ansatte. Å hjelpe de ansatte, er ikke annet enn positivt for bedriften igjen. Spesielt når man ser at vedkommende har vilje til å rydde opp i sine problemer.

- Jeg vil anta at dere nå har blitt en svært ettertraktet bedrift. Har dere fått noen jobbsøknader de siste dagene?

- Det regner jeg med, men dette er bestandig blitt sett på som en attraktiv arbeidsplass. Det har nok mye med at alle som jobber her, er fornøyde. Jeg har helt fantastiske kolleger, og jeg er stolt over det unike miljøet samtlige er med på å skape.

- Hjulpet på psyken

At hele Norge til høsten vil få et innblikk i Charlotte Warths privatøkonomi, når det gjelder forbruk, gjeld og inntekt, mener hun er noe skummelt. Likevel angrer hun ikke på valget om å delta i «Luksusfellen».

- Jeg synes det er ganske lett å snakke om dette nå, i motsetning til hva jeg følte tidligere. Det er bare et år siden jeg fortalte familien min om de økonomiske problemene mine, og innrømmet at jeg trengte hjelp. Det er jo ikke et samtaleemne man snakker om hver dag. Økonomiske problemer er en vanskelig og personlig ting å snakke om, sier hun til Se og Hør.

- Å snakke om problemene har hjulpet ekstremt mye på psyken min. Jeg føler endelig at jeg klarer å puste igjen. Jeg føler at ting er så mye lettere nå, og at alt vil ordne seg. Det irriterer meg at jeg ikke har turt å gjøre noe med dette tidligere. Jeg har forstått nå at det er bedre å snakke om det.

<strong>- RØRENDE:</strong> Magne Gundersen forteller at han aldri har opplevd noe liknende i sin karriere som ekspert i «Luksusfellen». Foto: NTB Scanpix
- RØRENDE: Magne Gundersen forteller at han aldri har opplevd noe liknende i sin karriere som ekspert i «Luksusfellen». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Se og Hør omtalte saken i helga, fortalte «Luksusfellen»-ekspert Magne Gundersen at Rune Madsens reaksjon overrasket ham.

Ifølge forbrukerøkonomen er det nemlig et fåtall av sjefene de har vært borti i forbindelse med tidligere innspillinger, som har vært såpass forståelsesfulle.

- Det er ikke alle som er sånn, nei. Det var rett og slett rørende. Hun ble også veldig rørt der hun satt. Det er ingen pangstart for en familie å starte med nesten en halv million i minus, så dette er veldig bra for henne og den kommende babyen, forklarte han.

LES OGSÅ: Her renner det over for «Luksusfellen»-eksperten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer