ENDRET ANTREKKENE: Designeren Leila Hafzi, som blant annet designet kjolene til Alexander Rybaks kordamer, opplevde under fjorårets MGP at NRK sydde om antrekkene hun leverte fra seg. Foto: AP
ENDRET ANTREKKENE: Designeren Leila Hafzi, som blant annet designet kjolene til Alexander Rybaks kordamer, opplevde under fjorårets MGP at NRK sydde om antrekkene hun leverte fra seg. Foto: APVis mer

Sjokkert av behandlingen fra NRK

- Jeg synes de skal behandle oss som fagfolk, sier suksessdesigner.

SEHER.NO: Flere av designerne bak fjoråret Melodi Grand Prix-kjoler reagerer sterkt på behandlingen de fikk av NRK. Både suksessdesigneren Leilia Hafzi og kollegaen Cecilie Melli opplevde nemlig at de kjolene de designet til programmet, ble endret av kanalens produksjonsteam, skriver Dagbladet.

- Jeg synes NRK skal behandle oss designere som fagfolk. Jeg ble sjokkert over hvilke friheter de tok seg uten å formidle endringer til oss for godkjenning, sier Hafzi til avisen.

Kjolene de fleste husker fra fjorårets konkurranse er designet av nettopp Hafzi. Hun stod nemlig bak blant annet antrekkene til Alexander Rybaks kordamer. Fem dager før finalen fikk hun beskjed om at NRK ikke var fornøyd med det hun hadde levert fra seg.

Cecilie Melli, er også i år en av dem som designer MGP-antrekk, men denne gangen på den betingelsen at de ikke blir endret. Også Melli er kritisk til behandlingen de fikk i fjor.

- I fjor sa jeg til meg selv - aldri mer! Hvis det skjer at de syr om kjolene i år også, ler jeg høyt, forteller hun.
 
Prosjektleder for årets MGP, Leif Åge Reme, mener at det bare i enkelte tilfeller kan bli aktuelt å gjøre om antrekk.

- I utgangspunktet skal ikke plaggene sys om. Men skulle det bli jordskjelv, er det klart vi gjør endringene som kreves for at artistene skal bli fornøyde, sier han til Dagbladet.
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er de første delfinalistene (Ørland)