«Farmen kjendis»

Sjokkeres av homouttalelser: - Helt grusomt

«Farmen kjendis»-deltakeren ble advart av influenser Anniken Jørgensen etter å ha delt sine kontroversielle meninger.

OPPHETET DEBATT: Øde Nerdum er mot at homofile skal få gifte seg i kirken. Det får Anniken Jørgensen til å rase. Foto: TV 2
OPPHETET DEBATT: Øde Nerdum er mot at homofile skal få gifte seg i kirken. Det får Anniken Jørgensen til å rase. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny sesong av «Farmen kjendis» har åpnet 2021, og tolv kjendiser, som av ulike grunner har stukket seg fram i rampelyset, får nå vise folket hvordan det gikk da de levde sammen på en gård hundre år tilbake.

En av dem er Öde Spildo Nerdrum (25), som har fulgt i sin mer kjente fars kunstfotspor.

25-åringen har tidligere vakt oppsikt ved å omtale det norske folk som «potetfolk» og kalt ferie en aktivitet for underklassen.

Ut mot kirken

Da Se og Hør møtte den ferske realitydeltakeren rett etter finaleinnspillingen i fjor sommer, kunne Nerdrum fortelle at det nok ville dukke opp noen kontroversielle påstander fra hans side under oppholdet.

- Jeg tror det blir noen overskrifter. Jeg håper de har noe med hva som skjer på gården å gjøre, og ikke at jeg sier noe om tidsånden, sa han da.

UT MOT KIRKEN: Öde Spildo Nerdrum mener kirken ikke burde bukket under for å tillate likekjønnet ekteskap. Foto: Alex Iversen/ TV 2
UT MOT KIRKEN: Öde Spildo Nerdrum mener kirken ikke burde bukket under for å tillate likekjønnet ekteskap. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

Og allerede i uke to ser man kunstneren mane fram bakoversveis på influenser Anniken Jørgensen (25), som han ellers har kommet svært godt overens med på gården.

Da kommer det nemlig frem at Nerdrum mener homofile ikke burde få gifte seg i kirken.

- Da betyr ikke den kristelige lære noe lenger, det er ikke vits i å ha noen kirke hvis man slakker opp, mener han hardnakket i tirsdagens episode.

- Skikkelig sårende

- Det at Öde er imot homofilt ekteskap i kirken, det er helt grusomt. Det er nesten så jeg kjenner at jeg blir høylytt. Det er skikkelig sårende, selv om jeg ikke er homofil selv, sier en indignert Jørgensen i episoden.

Hun argumenterer overfor med-deltakeren at man må lære av feil, og at Nerdrums uttalelser kan være utrolig sårende overfor dem de treffer.

DISKUSJON: Anniken Jørgensen gikk hardt ut mot Öde Spildo Nerdrum i tirsdagens episode. Foto: Skjermdump/TV 2
DISKUSJON: Anniken Jørgensen gikk hardt ut mot Öde Spildo Nerdrum i tirsdagens episode. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer

Nerdrum understreker overfor Se og Hør at han mener likekjønnet ekteskap er en selvfølge i hans øyne, men at det ikke bør finne sted i kirka - i og med at bibelen har gjort det klart at ekteskapet skal være mellom mann og kvinne.

- Jeg mener at kirken bør ha en ryggrad. En institusjon, som kirken er, en spirituell forening, kan ikke bare gi etter for en ny, populær strømning i tiden, mener han.

- Men det at to voksne myndige mennesker har rett på ekteskapskontrakt, burde jo vært en menneskerett. Homofile burde fått kompensasjon for alle årene de ble nektet det, de må ha gått masse utgifter til advokater, legger han til.

Nært vennskap

Til tross for å iherdig ha argumentert de kristne homofile sin sak inne på «Farmen», klarte altså ikke Jørgensen å rikke 25-åringen i sin tro.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Jørgensen forteller til Se og Hør at hun ikke synes noe om Nerdrums holdninger rundt temaet, men at det ikke står i veien for at de har et nært forhold i dag.

- Jeg aksepterer ham jo for den han er, og skulle da ønske at han også da aksepterer andre slik de er. Noe jeg innerst inne tror han gjør. Det er Öde det er snakk om, han ordlegger seg kanskje ikke på samme måte som alle andre gjør, sier hun.

Det er åtte måneder siden innspillingen tok slutt, men de to har fortsatt god kontakt i dag.

- Han er en person jeg ser for meg å ha i livet mitt for alltid. Så lenge han ikke snakker om homofilt ekteskap, for da skal jeg ta ham med på et, legger hun humoristisk til.

COMEBACK: Anniken Jørgensen måtte hjem før innspillingen av fjorårets sesong starta. Nå gir hun gårdseventyret en ny sjansen. Foto: Espen Solli/TV 2
COMEBACK: Anniken Jørgensen måtte hjem før innspillingen av fjorårets sesong starta. Nå gir hun gårdseventyret en ny sjansen. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Ble advart

Da Se og Hør møtte Nerdrum etter innspillingen av finalen i Kragerø, kunne kunstneren fortelle at Jørgensen var blant dem han trivdes ekstra godt sammen med på gården.

- Anniken har heroisk taklet noen synspunkter jeg har som er ganske hårreisende i forhold til der hun kommer fra. Men jeg har ikke hisset på meg henne, selv om det er synspunkter fra en annen verden har det gått veldig fint, sa han, før han fulgte opp med:

- Jeg ble advart av henne om at det kom til å bli mye oppstyr etter at vi hadde en diskusjon om homofilt ekteskap. Men det synes jeg er så rart, det er ikke lenge siden homofilt ekteskap ikke skjedde i norske kirker, så jeg kan ikke forstå at det er så kontroversielt.

Likekjønnet ekteskap ble tillatt i Norge 1. januar 2009. I starten av 2017 åpnet Den norske kirke for at homofile kunne gifte seg.

LES OGSÅ: Skal bygge hytte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer