Topper verstingliste:

Sjokkerer: - Helt sykt

Har et karbonutslipp på rundt 997 ganger mer enn den vanlige mannen i gata.

FORURENSERE: Stjernene liker seg best i privatfly. Foto: Skjermdump Instagram
FORURENSERE: Stjernene liker seg best i privatfly. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Diskusjoner rundt privatfly har vært et hett tema den siste tiden. Kylie Jenner (24) fikk flere til å reagere etter å ha tatt en 17-minutters tur med privatflyet sitt, istedenfor å kjøre bil i 45 minutter.

Jenner ble blant annet kalt for en «klimakriminell», og flere raste over det faktum at «vanlige» mennesker får beskjed om å kildesortere når kjendiser reiser med privatfly i hytt og pine.

Nå viser en ny undersøkelse fra det bærekraftsdrevne markedsføringsbyrået Yard, at 24-åringen slettes ikke er den verste når det kommer til CO2-utslipp.

PRIVATFLY: Kim Kardashian viser frem det nye privatflyet sitt til en svimlende sum på «The Kardashian». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Undersøkelsen viser at den gjennomsnittlige kjendisen på et år har skapt over tre tusen tonn av CO2-utslipp. Det er over 465 ganger mer enn den vanlige mannen i gata.

Kunne vært en kort biltur

Nettstedet The Tab har samlet de ti kjendisene som er verst når det kommer til forurensing med privatfly. Store navn som Oprah Winfrey (68), Mark Wahlberg (51), og Kim Kardashian (41) er blant kjendisene vi finner på listen, men den som topper listen vil trolig overraske flere.

Noen som derimot ikke vil komme som en like stor overraskelse, er at kjæresten til Jenner, Travis Scott (31), er å se på listen. I 2022 har han vært i luften i 8384 minutter, noe som tilsvarer 5,8 dager til sammen. Nettstedet melder også at at hans gjennomsnittlige flyreise er på en distanse som kan tilsvare en ti minutters biltur.

POSERER: Travis Scott og Kylie Jenner foran sine to privatfly. Foto: Skjermdump Instagram
POSERER: Travis Scott og Kylie Jenner foran sine to privatfly. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Likevel er han nederst på listen over verstingene.

Jay-Z ligger på tredjeplass, og hans CO2-utslipp ligger på nesten syv tusen tonn hittil i år. Det tilsvarer rundt 136 flyvninger. Karbonutslippet til rapperen er rundt 997 ganger mer enn det et gjennomsnittlig menneske bruker på et helt år.

The Tab melder at rapperen ikke har vært på turné siden 2017, og lurer derfor på hvorfor han flyr så hyppig som han gjør.

Andreplassen på listen går til Floyd Mayweather, som har et karbonutslipp på litt over syv tusen. Han har også listens korteste flytur, en reise på snaue ti minutter.

OPP I LUFTEN: Beyoncé, konen til Jay-Z, på vei til en av mange turer med privatflyet. Foto: Skjermdump Instagram
OPP I LUFTEN: Beyoncé, konen til Jay-Z, på vei til en av mange turer med privatflyet. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Flydd 170 ganger bare i år

På toppen av listen finner vi ingen ringere enn supersjernen Taylor Swift (32). I likhet med Jay-Z er det også en god stund siden Swift har vært på turné.

«Blank Space»-sangeren har et CO2-utslipp på hele 8293 tonn hittil i år, etter hele 170 flyvninger i løpet av årets 209 dager.

- SEXISTISK: Taylor Swift er rasende på Netflix etter en scene fra serien «Ginny & Georgia» hvor artisten selv blir nevnt. Video: Rød Løper Vis mer

Swifts tid i luften ligger gjennomsnittlig på 80 minutter per flyvning, og hun har en samlet tid i luften på over 22 000 minutter. Det tilsvarer nærmere to uker.

32-åringen, som er høyt elsket av fans verden rundt, får nå kritikk etter at hennes flyreiser har blitt offentliggjort.

«Jeg er også en fan, og det er SÅ STOR forskjell mellom hun og de andre forurenserne på listen - helt sykt, spesielt når hun ikke engang har vært på turné??», raser en fan, ifølge Buzzfeed.

«Dette er SÅ frustrerende å lese! Jeg forstår ikke hvordan noen kan leve på denne måten og ikke bry seg om hvordan det påvirker planeten! Jeg skulle ønske jeg kunne skjønner det, men det gjør jeg virkelig ikke», kommenterte en annen bruker.

Taylor Swift har hittil ikke uttalt seg om kritikken.

LES OGSÅ: Dro på bar for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer