Claire Foy og Stephen Campbell Moore:

Sjokkerende brudd for «The Crown»-stjernen

Claire Foy og ektemannen har gått hver til sitt i all stillhet.

SKILSMISSE: Skuespillerparet Claire Foy og Stephen Campbell Moore har skilt lag etter fire år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix
SKILSMISSE: Skuespillerparet Claire Foy og Stephen Campbell Moore har skilt lag etter fire år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Den engelske skuespilleren Claire Foy (33), best kjent som dronning Elizabeth II i Netflix-serien «The Crown», har skilt lag med ektemannen og skuespilleren Stephen Campbell Moore (40).

BRUDD: Claire Foy og Stephen Campbell Moore møttes for første gang under filminnspilling. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Claire Foy og Stephen Campbell Moore møttes for første gang under filminnspilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter fire år som mann og kone annonserte skuespillerparet skilsmissen i en felles uttalelse til The Sun.

- Vi har skilt lag og har vært fra hverandre en god stund. Vi fortsetter som gode venner med den største respekten for hverandre, heter det i uttalelsen.

- Kom som et sjokk

Stjerneduoen møttes under innspillingen av filmen «Season of the Witch» i 2011, og giftet seg i 2014. Sammen har eksparet den 2 år gamle datteren Ivy Rose.

- Etter syv år sammen kom dette som et sjokk for mange av vennene deres, men de er to flotte mennesker og de er fast bestemt på å holde alt sivilisert, forteller en nær venn av paret til den britiske tabloidavisen The Sun.

- Det har vært en tøff tid for dem begge og for familiene deres. Men de er fantastiske foreldre, og intelligente og suksessrike i det de gjør, fortsetter kilden.

SESONG TO: I desember kan du se sesong to av «The Crown». Video: Netflix Vis mer

Opererte bort hjernesvulst

Ifølge Metro U.K kommer nyheten om bruddet kun noen måneder etter at Stephen avslørte at han hadde kjempet kampen mot en hjernesvulst, mens Claire var nødt til å være på innspillingen av den neste sesongen av «The Crown».

Stephen, som også jobber som skuespiller, ble diagnotisert med hjernesvulst for første gang i 2012, men fikk den fjernet.

Ifølge The Telegraph ble 40-åringen på slutten av 2016 igjen diagnotisert med en hjernesvulst etter å ha følt seg dårlig over lengre tid, og denne gangen var det farligere.

Og i fjor sommer var Stephen nødt til å gjennomføre en livsforandrende operasjon.

- Du innser at du ikke er den viktigste personen i en slik prosess, og at alle som elsker deg går gjennom noe enda verre. Datteren min visste ikke hva som skjedde i det hele tatt, men familien min gjorde det, og jeg kunne se det på dem, har Stephen tidligere uttalt om operasjonen til The Telegraph, og la til:

- Å våkne opp og bli fortalt at operasjonen har vært vellykket, var en helt utrolig stor lettelse.​

Saken fortsetter nedenfor.

- De er veldig strenge

Claire Foy har som kjent hatt stor suksess med Netflix-serien «The Crown», og serien ble raskt en stor «snakkis».

Serien følger dronning Elizabeth II fra bryllupet hennes i 1947, ​og tar for seg hvordan den regjerende monarkens liv har blitt preget av både hell og uhell.

I serien er det altså Claire Foy som portretterer dronningen, og det er ikke bare bare å spille en av de mest omtalte og velrespekterte kvinnene på hele planeten.

​I et tidligere intervju med Vanity Fair fortalte Claire om hva som sjokkerte hennes mest med det britiske kongehuset.

- Jeg ble overrasket over hvor strenge de fortsatt er på protokoller og på hvordan folk observerer etiketten. Slottet er ganske moderne nå, så jeg trodde kanskje de ville være mer: «Nei da, du trenger ikke kalle meg det» eller: «Du trenger ikke neie. Så flaut», sa hun, og fortsatte:

- Men de er veldig, veldig strenge rundt det fortsatt. Jeg tror ikke de ser etikette som noe som bør dyrkes, men det er veldig viktig for opprettholdelsen av monarkiet.

​LES OGSÅ: Sannheten bak konflikten mellom dronning Elizabeth og Jackie Kennedy

​​