«Skal vi danse»-profilen Egor Filipenko og kona Benedichte:

Sjokkbrudd

Etter drøyt åtte år som mann og kone kan Se og Hør avsløre at «Skal vi danse»-stjernen Egor Filipenko og hans Benedichte går fra hverandre.

TUNG TID: Benedichte Bjerke bekrefter overfor Se og Hør at hun og ektemannen i over åtte år, «Skal vi danse»-stjernen Egor Filipenko, skal skilles Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TUNG TID: Benedichte Bjerke bekrefter overfor Se og Hør at hun og ektemannen i over åtte år, «Skal vi danse»-stjernen Egor Filipenko, skal skilles Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

«Skal vi danse»-stjernen Egor Filipenko (33) var på nattklubb på Oslos vestkant sammen med venner da han møtte Benedichte Bjerke (33) for første gang i 2008.

I 2012 tok han mot til seg fridde til henne mens de var på romantisk ferie i London. Bryllupet sto i naturskjønne Rælingen året etter.

BRYLLUPSLYKKE: Benedichte så ut som en eventyrprinsesse i sin spesialsydde kjole fra norske TSH, mens Egor stilte i Tiger of Sweden fra topp til tå da de ble erklært for rette ektefolk i Rælingen sommeren 2013. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BRYLLUPSLYKKE: Benedichte så ut som en eventyrprinsesse i sin spesialsydde kjole fra norske TSH, mens Egor stilte i Tiger of Sweden fra topp til tå da de ble erklært for rette ektefolk i Rælingen sommeren 2013. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Nå er eventyret over.

- Jeg kan bekrefte at vi skal gå fra hverandre. Det er trist, men vi beholder vennskapet. Noe mer kommer vi ikke til å si om denne saken, uttaler Benedichte til Se og Hør.

BRUDDET: Iselin Guttormsen kommenterer bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

Stor profil

Egor går inn i historien som en av de største «Skal vi danse»-profilene med sine seire sammen med Hanne Sørvaag (42) i 2012 og Agnete Saba (27) i 2014. Året etter gikk han inn i dommerkvartetten, der han hadde sin foreløpig siste sesong i 2020.

– Det er selvfølgelig kjedelig ikke å være en del av det. Jeg har jo vært der siden jeg var 19 år og kjenner så mange der. Men jeg forblir en del av det på en måte likevel. Kanskje de savner meg så mye at de vil gi meg muligheten igjen, kommenterte Egor med et smil til Se og Hør etter at hans exit fra «Skal vi danse» ble kjent.

LEGENDE: Egor har vært en del av «Skal vi danse» siden han var 19 år gammel, her med sine meddommere Trine Dehli Cleve, Merete Mørk Lingjærde og Tore Petterson i hans hittil siste sesong som dommer i 2020. Foto: Espen Solli / TV 2
LEGENDE: Egor har vært en del av «Skal vi danse» siden han var 19 år gammel, her med sine meddommere Trine Dehli Cleve, Merete Mørk Lingjærde og Tore Petterson i hans hittil siste sesong som dommer i 2020. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Mistet lappen

Hjemme har han hatt kona Benedichte å støtte seg til når ting har buttet imot. Spesielt etter den fuktige festen i 2015 var kona god å ha.

Egor hadde ulykksalig kjørt bilen sin noen meter ned i ei grøft ved Skedsmo. Promillen viste 2,4. Dommen ble 52.500 kroner i bot, tre år uten førerkort og 30 dagers soning med fotlenke.

- Jeg skammer meg, sa Egor ærlig og oppriktig til Se og Hør.

GOD STØTTE: I 2015 ble Egor dømt for fyllekjøring. Dommen ble 52 000 kroner i bot, tre år uten førerkort og 30 dagers soning med fotlenke. Oppi det hele var Benedichte god å ha. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GOD STØTTE: I 2015 ble Egor dømt for fyllekjøring. Dommen ble 52 000 kroner i bot, tre år uten førerkort og 30 dagers soning med fotlenke. Oppi det hele var Benedichte god å ha. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Kona sto last og brast med ektemannen. Skandalen medførte opprydning i vennekretsen.

- Vi har mistet venner som har slengt dritt og snakket om oss bak vår rygg. Folk vi trodde var våre venner, viste seg ikke å være det likevel. Flere godtet seg litt over vår situasjon og nøt Egors nederlag. Det har vært kjipt, innrømmet Benedichte overfor Se og Hør.

- Hun har hele tiden vært superflink. Familiens klippe. Det har jo egentlig vært tøffest for henne, påpekte Egor takknemlig.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flytter fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

Nok kjærestetid

Han vendte tilbake til samfunnet med rak rygg og startet i jobben som bilselger. Privat prøvde tobarnsforeldrene å passe på å få nok kjærestetid. Målet var å komme seg på voksentur to ganger i året.

- Vi prioriterer ting sammen fremfor gutte- og jentekvelder. Vi prioriterer hverandre, fremholdt Benedichte til Se og Hør i 2018.

De satset stort med sine egne, private prosjekter. I 2014 skjønte ekteparet at de trengte mer plass, og de la 4,2 millioner kroner på bordet for et 105 år gammelt tømmerhus i Lillestrøm.

DRØMMEHUSET: I 2014 sikret Benedichte og Egor seg dette 105 år gamle tømmerhuset i Lillestrøm for 4,2 millioner kroner. De brukte mye tid og ressurser på å totalrenovere boligen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DRØMMEHUSET: I 2014 sikret Benedichte og Egor seg dette 105 år gamle tømmerhuset i Lillestrøm for 4,2 millioner kroner. De brukte mye tid og ressurser på å totalrenovere boligen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Huset måtte totalrenoveres, og det første de gjorde var å rive ned veggene for å skape en åpen romløsning.

- Jeg har alltid hatt så lyst på åpen kjøkkenløsning, slik at vi kan være sammen med gjestene våre når vi lager mat til selskaper. Det er så hyggelig når alle er samlet og vi er tett på hverandre, også i hverdagen, forklarte Benedichte da Se og Hør fikk komme på julebesøk for tre år siden.

ANGRER: Thomas Alsgaard forteller på «Kåss til kvelds» at han angrer «Skal vi danse»-deltagelsen. Vis mer

Nadyas omsorg

For Egor var tømmerdrømmen i Lillestrøm en stor kontrast til hvordan han hadde det da han første gang kom til Norge som 16-åring.

Venninne og «Skal vi danse»-kollega Nadya Khamitskaya Andersen (39) var den som fikk ham over fra Hviterussland.

- Jeg føler meg som en søster for Egorska. Det er veldig rørende og betryggende at han har funnet lykken her. Jeg kommer alltid til å ha omsorg for ham, sa Nadya til Se og Hør på bryllupsfesten til Benedichte og Egor i 2013.

FINALEFINE: Benedichte har vært med på mang en «Skal vi danse»-opptur for sin proffdansende ektemann, her fra finalen i 2016 da Egor var dommer. Foto:
FINALEFINE: Benedichte har vært med på mang en «Skal vi danse»-opptur for sin proffdansende ektemann, her fra finalen i 2016 da Egor var dommer. Foto: Vis mer

Den første tiden i Norge bodde Egor i en ti kvadratmeter stor arbeidsbrakke og tok alle småjobber han kom over i påvente av den store danse-sjansen. Så kom gjennombruddet i «So you think you can dance» – og senere «Skal vi danse».

– Jeg danset i kjole og hvitt på parketten og kom hjem til en kald brakke om kvelden, sa Egor om de store kontrastene.

BRUDD: Ex-profilene har gjort det slutt, og vi har tatt en prat med dem om hvorfor. Reporter: Luna Lea. Video: Rød Løper Vis mer

Fant hyttedrøm

Hos Benedichte fant han varme og trygghet, og i årene som gikk fortsatte de med å bygge sine reder.

I 2017 fant de en ny tømmerdrøm som de bare måtte ha. Tømmerhytta i Trysil hadde akkurat det ekteparet var ute etter: Ren furu overalt. De gjøv på med mer oppussing, anført av Benedichtes designerkunnskaper, og hytta ble raskt en favorittplass sommer som vinter.

OBSERVERT SAMMEN: Denne videoen setter fyr på spekulasjonene. Video: Privat / Rød Løper Vis mer

– Det er definitivt ikke kjedelig her! Området er perfekt for rafting, sykling, bading, fjellturer og ski, og det er klatrepark her, fortalte Benedichte henrykt til KK med sine aktive to sønner rundt seg.

Selv om ekteskapet nå brytes, vil nok Benedichte og Egor gjøre alt de kan for å bevare noe av familieidyllen for barnas skyld – både i Lillestrøm og Trysil.

Egor er informert om denne saken, men har ingen ytterligere kommentarer.

LES OGSÅ: Avslører brudd: - Sårt og vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer