Linkin Park-vokalist Chester Benningtons død:

- Sjokkbølger av sorg og fornektelse skyller fortsatt gjennom familien vår

Resten av bandet og familien uttaler seg for første gang om dødsfallet.

UTTALER SEG: Torsdag 20. juli kom nyheten om at Linkin Park-vokalist Chester Bennington var død. Nå har resten av bandet og familien hans, deriblant kona Talinda (t.h.), uttalt seg. Foto: Reuters/ NTB scanpix
UTTALER SEG: Torsdag 20. juli kom nyheten om at Linkin Park-vokalist Chester Bennington var død. Nå har resten av bandet og familien hans, deriblant kona Talinda (t.h.), uttalt seg. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Før helga kom nyheten om at Linkin Park-vokalisten Chester Bennington var død, kun 41 år gammel.

Etter at dødsfallet ble kjent, var det en rekke av Benningtons kolleger i kulturlivet og underholdningsbransjen som uttrykte sorg og sjokk på sosiale medier.

Nå, mandag ettermiddag norsk tid, har resten av bandet og Benningtons etterlatte familie valgt å komme med en offisiell uttalelse.

Uttalelsen er blitt publisert på Linkin Parks Facebook-side.

- Kjære Chester, våre hjerter er knust. Sjokkbølgene av sorg og fornektelse skyller fortsatt gjennom familien vår, mens vi begynner å fatte hva som har skjedd, innledes uttalelsen.

Saken fortsetter under bildet.

MUSIKKGRUPPE: Linkin Park ble opprettet i 1996. I dag et det Mike Shinoda, Rob Bourdon, Joe Hahn, Brad Delson, Dave 'Phoenix' Farrell, Chester Bennington som har vært med i bandet, men nå er fremtiden usikker.
MUSIKKGRUPPE: Linkin Park ble opprettet i 1996. I dag et det Mike Shinoda, Rob Bourdon, Joe Hahn, Brad Delson, Dave 'Phoenix' Farrell, Chester Bennington som har vært med i bandet, men nå er fremtiden usikker. Vis mer

En talsperson for rettsmedisineren i Los Angeles bekreftet fredag at Bennington tok sitt eget liv.

- Forbedret livene våre

Chester Bennington etterlot seg kona Talinda Ann Bentley, som han giftet seg med i 2006. Sammen fikk paret tre barn, Tyler Lee (11) og tvillingene Lily og Lila (6).

Artisten hadde dessuten tre barn fra tidligere forhold.

I den ferske uttalelsen takker bandet og familien hans for all støtte de har fått de siste dagene, både fra fans, kjente og kjære, og fra alle verdenshjørner:

- Talinda og familien setter pris på det, og vil at verden skal vite at du var den beste ektemannen, sønnen og faren; familien vil aldri være hel uten deg.

Etter vokalistens brå død, avlyste Linkin Park samtlige planlagte konserter. I uttalelsen forteller bandet at framtida til Linkin Park er usikker.

- Vår kjærlighet til det å lage og framføre musikk er umulig å slokke. Selv om vi ikke vet hvilken vei framtida vår vil ta, vet vi at du forbedret livene våre. Takk for den gaven. Vi elsker deg, og savner deg så mye, avsluttes uttalelsen.

Slo igjennom for over 15 år siden

Bennington fikk sitt store gjennombrudd som musiker tilbake i år 2000.

Da ga Linkin Park ut «Hybrid Theory», et album som solgte over 11 millioner eksemplarer. Med Bennington som frontfigur produserte bandet hitlåter som «Somewhere I Belong», «Numb», «Crawling» og «Burn It Down».

I tillegg til Linkin Park, har Bennington også sunget for Dead By Sunrise, Bucket of Weenies og Stone Temple Pilots.

- Jeg har hørt mange band som jeg likte, men det var ikke noen som gjorde det bedre live, sa Bennington om hva det betydde for ham personlig da han overtok vokalistrollen for sistnevnte band i 2013, ifølge en lokal CBS-stasjon.

I mai ga Linkin Park ut sitt sjuende album, «One More Light». Albumet fikk lunkne anmeldelser, og det kjente musikkmagasinet NME ga plata én stjerne.

- Sjokkert og sønderknust

Etter at Bennington hadde gått bort, var hans Linkin Park-kollega Mike Shinoda blant dem som tok til Twitter for å bekrefte dødsfallet. Han ga samtidig uttrykk for at han er i dyp sorg.

- Sjokkert og sønderknust, men det er sant. En offisiell uttalelse kommer så fort vi har den klar, skrev han torsdag.

Linkin Park-vokalisten var en nær venn av artist Chris Cornell, som tok sitt eget liv i midten av mai. Bennington var til stede i Cornells begravelse, der han framførte sangen «Hallelujah».

Filmstjernen og 30 Seconds to Mars-vokalisten Jared Leto (45), er også blant dem som minnes Bennington på sosiale medier, ifølge Billboard.

Lørdag delte han et innlegg på twitter, der han blant annet skrev følgende:

- Når jeg tenker på Chester, så husker jeg smilet hans. Latteren, intelligensen, godheten og hjertet hans. Den absolutt uforglemmelige stemmen som på samme tid var både delikat, vill og full av følelser.

LES OGSÅ: Kan ha røpet seg om hemmelig bryllup