«Maskorama»

Sjokkavsløring: - Lurte alle

Flere oppsiktsvekkende øyeblikk under årets finale.

VINNEREN: Her avsløres vinneren og 2. plass i «Maskorama»-finalen 2022. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges største gjettelek, «Maskorama», har virkelig skapt store og små diskusjoner denne høsten, og det var knyttet stor spenning til hvem av de gjenværende figurene som skulle stikke av med seieren under kveldens finalesending.

I mangfoldige uker har nordmenn benket seg foran TV-skjermene for å forsøke og finne ut hvilke kjendiser som skjuler seg bak fabelaktige sangprestasjoner og spektakulære kostymer.

Seersuksessen har bydd på flere sjokkerende overraskelser denne sesongen, og det er ikke til å stikke under en stol at det har vært svært vanskelig å gjette riktig kjendis under årets sesong.

MASKORAMA: Jan Thomas var meget selvsikker da han gjettet riktig på hvem som befant jeg inne i kostymet til Dandyen i Maskorama. Video: Karoline Henriette Bjånesøy / Video: NRK Vis mer

Tidligere denne sesongen har man sett at både Ingrid Gjessing Linhave (45), Birgit Skarstein (33), Maud Angelica Behn (19) og Fantorangen har vært de som har fremført enestående sangprestasjoner under direktesendingene, og forrige uke var det nok en gang duket for hjemreise for en av sangfuglene.

Da Huldra måtte takke for seg forrige uke, viste det seg at det var Alexandra Joner (32) som skjulte seg bak maska - noe 36 prosent av TV-seerne hadde klart å gjette seg frem til.

GALSKAP: En ny deltaker måtte ta av seg masken under lørdagens episode av «Maskorama». Reporter: Karoline Henriette/Rød Løper Vis mer

I kveld var det endelig tid for å avsløre identiteten til de tre gjenværende deltakerne. Den første som måtte kaste maska var Rabagasten, som viste seg å være Øystein «Pølsa» Pettersen (39).

AVSLØRT: Rabagasten måtte ta av maska først under årets «Maskorama»-finale. Video: NRK Vis mer

Til slutt sto det mellom Ulven og Zombien, som måtte kjempe seg gjennom i en gullduell. Etter at seerstemmene var talt opp, ble det en gang for alle kjent hvem stakk av med seieren.

Det var Zombien som gikk seirende ut av konkurransen, og det var artisten Bilal Saab (23) som skjulte seg bak maska.

Bilal Saab som Zombien. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
Bilal Saab som Zombien. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer

Ulven måtte dermed unne seg med en andreplass, og bak maska var det Daniel Kvammen (35) som skjulte seg.

Daniel Kvammen som Ulven. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
Daniel Kvammen som Ulven. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer

- Det er en veldig stor takknemlighetsfølelse, dette var veldig merkelig, men det var veldig gøy da. Jeg følte det var et jevnt «race» og usikker på hva folk ville ha. Alle gutta boys var med til finalen og har jo gitt litt av et show alle sendingene, sier Saab overfor Se og Hør.

- Det var ganske mange som gjettet at det var deg undervies, hva tenker du om det? Røpet du deg noen gang?

Jeg tror jeg har en passelig lett gjenkjennelig stemme hvis man har hørt den før, etter bare ett YouTube-søk så er det lett å høre. Hvert fall i den andre episoden, da ga jeg for mye av meg selv. Men det var et par epsioder hvor jeg prøvde å gjøre noe annet, men vet ikke hvor bra det funket. Det var likevel mange som sendte melding.

- Mange jeg har måttet si nei til og jugd til rett oppi trynet, det føles ikke bra, men det er slik det er.

- Hvilke løgner har du måttet ty til?

For det første så bor jeg jo ikke i Oslo og har vært borte fra Sørøya i seks uker. Det er jo ikke akkurat verdens største plass, så jeg tror at ordet begynte å svirre ganske raskt der. Til alle kompisene som er her i byen har jeg måttet si alt mulig rart. Men hvem er det jeg prøvde å lure? Det har vært veldig spesielt, og føler ikke at jeg har klart å lyve, svarer han.

LES OGSÅ: «Maskorama» sesong 2: - Hintene som ble avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer