SENDTE 60 HJEM: Bare 40 fant nåde for Idol-dommerne! Da skal de synge med orkester og krympes til 24 semifinalister. Foto: Idol 2007
SENDTE 60 HJEM: Bare 40 fant nåde for Idol-dommerne! Da skal de synge med orkester og krympes til 24 semifinalister. Foto: Idol 2007Vis mer

Sjokk og slakt i Idol

Noen gråt, mens andre jublet. Det var realt mannefall i Idol i kveld. Bare 40 er med videre.

SEHER.NO: Takk og farvel!

Jan Fredrik Karlsen og hans meddommere er i det strenge hjørnet og sendte hjem 60 av de 100 som kom med til annen runde. Bare 40 er med videre til onsdag.

Først skulle alle synge alene på den store scenen. Så ble de samlet i grupper på 10 for å få sin dom: Alle i første gruppe røyk rett ut! Da var nervene på høykant hos resten av Idolene...

Det hjalp lite at Jan Fredrik trøstet:

- Vinneren av Idol 2007 sitter i denne salen!

Etter første utfordring var de 100 blitt til 70. Og Jan Fredrik ga deltakerne neste oppgave på strak arm: Å synge duett! Deltagerne måtte velge mellom fire duetter:

Ane Brun og Madrugada: Lift Me
Venke Knutson/Kurt Nilsen: When The Stars Go Blue
Aretha Franklin/George Michael: Knew You Were Waiting
U2-Bono og Mary J. Blige: One

Noen av parene vokste med oppgaven, mens andre bommet totalt. 30 av 70 måtte ut - og dermed var det 40 som får bli med til neste program.

Deltagerne torde knapt å puste der de satt i tre ulike rom. Nå tenker de sikkert: "Sitter vi i et JA-rom eller et NEI-rom?" i følge programleder Marthe Stokstad.

I det første rommet gikk alle videre til kveldens siste dyst.

I det andre rommet røyk alle ut. Da spratt tårene hos mange...

I det tredje rommet var dommerne i tvil. Og svaret på hvem som gikk videre derfra blir ikke avslørt før onsdag...

Da skal 40 bli til 24. Deretter blir det fire semifinaler med seks Idol-håp i hver sending.

- For det første er det for å sikre at det er de aller beste som går videre. Men det blir også færre å forholde seg til for TV-seerne og det er enklere å få oversikten.

Ønsket om å bygge sterkere profiler spiller også inn. Samtidig blir ikke semifinalene så hektiske. Deltagerne skal få synge mer og få bedre sjanse til å presentere seg selv.

TV-seerne skal få bli ordentlig kjent med de ulike deltakerne.

- De får mer studiotid når de bare er seks i hver semifinale, sier Bjarne Laastad.

Til slutt skal det bli 10 i finalen. Deretter blir deltagerne stemt ut en etter en, av publikum, slik seerne er vant til.


HURRA - VI ER MED: Se bildene!


Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.