­

Sjokk-exit: - Hun overlevde fordi jeg reiste

«Farmen kjendis» ble en kort affære for Gunilla Persson.

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBS! Denne saken handler om den første deltakeren som reiser hjem fra gården. Har du ikke sett episode to, og ikke vil vite hvem som drar hjem, bør du slutte å lese her.

Det å reise hundre år tilbake fra 2020 kan i seg selv virke overveldende for mange. Alt av moderne hjelpemidler, internett, framkomstmidler og liknende byttes ut med slik det var i gamle dager, og deltakerne i «Farmen kjendis», får nesten ikke ha kontakt med omverdenen heller.

For den svenske tv-stjernen Gunilla Persson (61) ble veien trolig ekstra lang, da hun reiste fra sitt glamorøse liv i Hollywood til Gjedtjernet gård i Grue kommune.

Oppholdet skulle imidlertid vise seg å bli av det korte slaget for Persson, som i onsdagens episode - som allerede er lagt ut på TV 2 Sumo, ikke ser noen annen utvei enn å trekke seg fra konkurransen.

Dem som har fulgt Persson i sosiale medier de siste årene har nok fått med seg at hun legger mye av sin energi og omsorg i å ta vare på moren, Iris Persson (93), som bor sammen med Gunilla og datteren Erika i Los Angeles.

BETATT: «Farmen Kjendis» er i gang igjen, og blant årets deltakere finner vi svenske Gunilla Persson. Hun finner tonen med flere av mennene. Reporter: Thea Hope. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Hastet hjem

61-åringen får riktignok hjelp fra andre pleiere til å ta vare på moren, noe hun også fikk da hun reiste til Norge, men en knusende beskjed under oppholdet på gården skulle sørge for at «Svenske Hollywoodfruer»-stjernen måtte takke for seg - bare to dager etter at konkurransen startet.

- Min mamma ble veldig syk. Jeg fikk melding fra pleieren hennes om at hun hadde havnet på sykehus og at hun var veldig, veldig syk, forteller Persson til Se og Hør.

Den 61 år gamle realitystjernen innså at det ville være feil å bli værende og fortsette å filme, og hastet derfor hjem med det samme.

- Det var mange følelser i sving, og jeg kan si at min mamma har det mye bedre i dag. Hun har fått en sonde (en slange som tilfører næring journ.anm.) i magen, forteller hun, og fortsetter:

- Hun overlevde på grunn av at jeg reiste hjem og kjempet for livet hennes. Jeg sørget for at hun fikk riktig behandling på sykehuset.

AVSLØRER: «Farmen kjendis»-aktuelle Vidar Villa avslører at det blir litt drama også i årets sesong. Vis mer

Følsom

Å reise fra «Farmen» var svært følsomt for Persson. I episoden forteller hun gråtkvalt om moren, og hvordan hun har tatt vare på henne i sitt eget hjem i over åtte år.

- Å reise fra «Farmen» var veldig følsomt. Vi gråt og omfavnet hverandre, forteller hun videre.

Da Se og Hør møtte Persson på gården i fjor sommer, påpekte hun at hun er opptatt av å ta vare på familien sin, og at hun dermed måtte legge en solid plan for hvem som skulle ta seg av moren og datteren Erika mens hun var på gården.

- Jeg har en pleier som tar vare på mamma, og jeg håper det går bra. Hun holder et øye på Erika også. I tillegg har Erika gode venner og deres foreldre ser også etter henne, fortalte hun.

Ved flere anledninger har det kommet fram at helsen til 93 år gamle Iris går opp og ned. I sosiale medier deler datteren stadig bilder av henne, gjerne også med påfølgende status om hvordan det står til.

VINNER: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Her forteller han om hvilken kamp det har vært. Reporter: Linn Marthinussen. Foto: Tor Lindseth. Vis mer

- Nær døden

I 2018 gikk den svenske realitystjerna gjennom det hun beskriver som «de verste nettene i hennes liv». Moren skal nemlig ha vært døden nær to ganger.

- Jeg kan ikke skrive så mye for jeg har ikke med meg brillene mine, skrev hun på Instagram, og fortsatte:

- Dette har vært en av de verste nettene i livet mitt og det er fremdeles ikke over. Mamma har nesten dødd to ganger. Vi er på sykehus i Santa Monica, og hun skal nå opereres for å fjerne en nyrestein som er 11 millimeter stor. Minst ett mirakel har skjedd i kveld og jeg er sikker på at flere mirakler kommer til å skje. Be for min mamma. Jeg elsker henne så høyt.

På sykehuset ble 93-åringen raskt mye dårligere, og en stund skal hun ha svevd mellom liv og død. Heldigvis kom Iris seg på beina igjen da også.

LES OGSÅ: Dette er «Farmen»-deltakerne egentlig kjent for

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer