Vendela Kirsebom:

Sjokk: - Bodde med overgriper

Vendelas mentor fikk samme skjebne som Jeffrey Epstein.

ÅPNER SEG: Vendela Kirsebom har opplevd skyggesiden av modellbransjen flere ganger. Nå åpner hun seg om da hun bodde hos en av verdens mest omtalte overgripere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅPNER SEG: Vendela Kirsebom har opplevd skyggesiden av modellbransjen flere ganger. Nå åpner hun seg om da hun bodde hos en av verdens mest omtalte overgripere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er viden kjent at Vendela Kirsebom (55) har hatt en strålende karriere internasjonalt som modell, i samme periode som noen av de aller største - og første - supermodellene. Hun er derfor på fornavn med stjerner som Naomi Campbell (51), Christy Turlington (53) og Linda Evangelista (56), som hun ved flere anledninger har jobbet med.

Karrieren som modell har også bydd på sine problemer opp gjennom årene, noe hun har vært ærlig om tidligere. Nå tar hun derimot bladet fra munnen om saken den internasjonale motepressen har diskutert heftig den siste tiden.

Det gjør Vendela eksklusivt i et intervju med Se og Hør. Les hele intervjuet på Se og Hør Pluss her.

Får aldri vite

- Alle menneskeliv har en verdi. Men det som er ekstra ille nå, er at vi aldri vil få vite hva slags grusomheter han har gjort seg skyldig i. Ingen får straff, og ingen får oppreising. Det er grusomt, sier hun om den overraskende avsløringen.

For noen uker siden ble Vendelas modellpappa på 1980-tallet, Jean-Luc Brunel, funnet død på cella si i det franske fengselet La Santé. 75 år gammel skal han ha tatt sitt eget liv, ifølge CNN.

Brunel ble fengslet i desember 2020, tiltalt for å ha voldtatt mindreårige jenter. Han var også beskyldt for å ha skaffet sin gode venn Jeffrey Epstein mer enn 1000 unge kvinner til sex-ringen hans.

DEN GANG DA: Vendela Kirsebom var en av verdens mest ettertraktede modeller. Her fotografert med Jon Peters i Los Angeles i 1992. Foto: ®Berliner Studio/BEImages, NTB
DEN GANG DA: Vendela Kirsebom var en av verdens mest ettertraktede modeller. Her fotografert med Jon Peters i Los Angeles i 1992. Foto: ®Berliner Studio/BEImages, NTB Vis mer

Nå avslører den norske modellen at hun bodde hos overgriperen på 1980-tallet, sammen med flere andre modeller. Der opplevde hun flere mystiske hendelser.

- Noen ganger så jeg noen jenter ved frokostbordet som jeg ikke hadde sett før. De snakket om at de skulle få store kontrakter, og være på forsiden av både Vogue og Elle. Jeg husker så godt at jeg tenkte at det aldri kom til å skje, forteller Vendela.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Selv om jeg var uerfaren, var det noe annerledes med disse jentene enn med oss andre. Mens vi sto på, fikk de aldri noen ordentlige jobber. Men jeg tenkte ikke så veldig mye over det, alle har jo lov til å ha drømmer, forteller Vendela.

Les hele sjokk-intervjuet på Se og Hør Pluss.

Må i fengsel

De mange kvinnene som etter hvert har anklaget Brunel, fortviler over at han har tatt sitt eget liv i fengselet. Nå får de aldri den rettssaken de håpet på. Epstein og Brunels felles venninne Ghislaine Maxwell ble derimot stilt for retten, og like før jul ble hun dømt.

BOMBE: I sesong 1 av «Sofa» snakker Vendela Kirsebom om den gangen modellbyrået hennes mottok er bombe på grunn av henne. Video: TV 2 Vis mer

Straffeutmålingen er ennå ikke klar, men 61-åringen risikerer å bli dømt til 80 år i fengsel. Epstein og Maxwell hadde mange rike og mektige personer i omgangskretsen sin, som Bill Clinton, Bill Gates, prins Andrew og Donald Trump. Saken rundt dem får ikke overraskende enorm oppmerksomhet.

Tidligere i år ble det kjent at prins Andrew hadde inngått et forlik, etter anklager om at han skal ha forgrepet seg på amerikanske Virginia Giuffre (38). Hun er en av kvinnene som har uttalt at den amerikanske forretningsmannen Jeffrey Epstein jevnlig forgrep seg på henne.

Hun har også hevdet at Epstein lånte henne ut til prins Andrew, som hun sier utsatte henne for seksuelle overgrep i London, New York og på Epsteins private øy i Karibia. Maxwell skal også ha vært til stede, ifølge Giuffre.

LES OGSÅ: Brennmerket seg for kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer