T.I. og Tiny:

Sjokk-anklager mot stjerneparet

T.I. og Tiny blir anklaget for å ha dopet ned og misbrukt kvinner i over ett tiår.

ALVORLIGE ANKLAGER: Rapperen T.I. og kona har blitt beskyldt for å dope ned og seksuelt misbruke kvinner i mange år. Selv benekter de anklagene. Foto: REX / NTB
ALVORLIGE ANKLAGER: Rapperen T.I. og kona har blitt beskyldt for å dope ned og seksuelt misbruke kvinner i mange år. Selv benekter de anklagene. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske rapperen Clifford Joseph Harris jr. (40), bedre kjent som T.I., har ved flere anledninger skapt overskrifter for urovekkende uttalelser.

Denne gangen er det imidlertid ikke stjernens egne ord som får spalteplass i internasjonal presse, men alvorlige beskyldninger mot han og kona Tameka Cottle Harris (45).

Paret giftet seg i 2010, og nå hevder flere kvinner at de skal ha blitt dopet ned og misbrukt av duoen, ifølge New York Times. De grove anklagene mot paret begynte først å sirkulere i sosiale medier, før en advokat har meldt fra til påtalemyndighetene i to stater, på vegne av elleve kvinner.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

- Over ett tiår

Fire kvinner har beskyldt T.I. og kona, sistnevnte også kjent under navnet Tiny, for å ha blitt dopet ned og seksuelt misbrukt av duoen, inkludert to tilfeller av voldtekt. Dette skal ha funnet sted i Georgia og California, ifølge brevene som er sendt av advokat Tyrone A. Blackburn.

Advokaten hevder at tilfellene skal ha skjedd over ett tiår, og begynte allerede i 2005. Den siste hendelsen som stjerneparet blir beskyldt for, skal ha skjedd i 2017 eller året etter.

- IKKE NOEN TILTALE: Advokaten til stjerneparet mener de ikke vil bli tiltalt dersom saken etterforskes grundig og rettferdig. Foto: Gregory Smith / AP / NTB
- IKKE NOEN TILTALE: Advokaten til stjerneparet mener de ikke vil bli tiltalt dersom saken etterforskes grundig og rettferdig. Foto: Gregory Smith / AP / NTB Vis mer

Ifølge advokaten kjenner ingen av kvinnene som nå står fram hverandre, men skal ha beskrevet noenlunde like opplevelser.

Advokaten til T.I. og kona Steve Sadow forteller at stjerneparet benekter å ha utført noen av de ovennevnte handlingene, og at påstandene ikke er sanne.

- Vi forventer at hvis disse påstandene blir grundig og rettferdig etterforsket, vil det ikke komme noen tiltale, sier advokaten i en uttalelse.

Videre mener han at påstandene ikke er annet enn et forsøk på å manipulere pressen og misbruke rettsstystemet.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Venn, student og militærveteran

Advokat Blackburn, som representerer kvinnene, forteller at klientene ikke ønsker å stå fram med navn da de frykter for eget liv, og mener rapperen er en mektig mann som har blitt dømt tidligere på grunn av våpenbesittelse.

- Mine klienter og deres vitner vil la seg avhøre av etterforskere og påtalemyndighetene fra kontoret sitt, sier Blackburn videre.

Kvinnene, som nå går hardt ut mot rapperen og Tiny, er ifølge brevene fra advokaten en militærveteran, en tidligere venn av paret som ble assistent, en eksotisk danser og en tenåringsstudent ved T.I.s studio og plateselskap, Grand Hustle.

Utover advokatens uttalelser har verken T.I. eller Tiny uttalt seg om saken.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

«Jomfrusjekk»

Som nevnt innledningsvis har T.I. kommet med en rekke overraskelser de siste årene. I 2019 påsto han blant annet at han én gang i året har sjekket om datteren fortsatt var jomfru.

- Ikke bare snakker vi med henne, vi tar henne med årlig til en gynekolog for å sjekke jomfruhinnen hennes, sa T.I. i podkasten «Ladies Like Us».

I etterkant har han i en episode av Jada Pinkett Smiths «Red Table Talk» sagt at han angrer på uttalelsene, og at han gjerne vil beklage overfor datteren.

- Intensjonen min her ble fryktelig feiloppfattet, sa han ifølge Huffington Post.

Deyjah Harri, som i dag er 19 år gammel, forble taus lenge, men valgte et drøyt halvår senere å uttale seg.

OPPMERKSOMHET: Karianne Vilde Wølner fikk mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Farmen». Men ikke all oppmerksomhet var like hyggelig. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter / Rød Løper Vis mer

- Kan gi varige traumer

Rapperens uttalelser satte sinnene i kok hos en rekke mennesker. Blant disse var den norske legen og forfatteren Nina Brochmann, blant annet kjent for boka «Gleden med skjeden» og «Jenteboka», som reagerte sterkt.

- For det første er det å foreta jomfrusjekker på unge jenter et overgrep som kan gi varige traumer. Det er derfor en veldig spesiell ting å utsette sitt eget barn for, sa hun til Se og Hør , og fortsatte:

- I tillegg er det helt medisinsk feil. Det er full enighet blant alle eksperter om at slike sjekker er både uvitenskapelige og skadelige, og i medisinske miljøer regnes det som rene overgrep og gjetting. Verdens helseorganisasjon har kommet med en entydig fordømmelse av slike tester.

Hun uttalte seg riktignok på generelt grunnlag om tematikken, men la ikke skjul på at det hele er avsindig.

LES OGSÅ: Brudd etter overgrepsanklagene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer