<strong>HER GÅR DET GALT:</strong> «Farmen»-deltakeren Jørgen Ringstad (61) ble sendt til sykehus i ambulanse etter søndagens tvekamp, der han fikk en trestokk rett i brystet. Foto: Alex Iversen / TV 2
HER GÅR DET GALT: «Farmen»-deltakeren Jørgen Ringstad (61) ble sendt til sykehus i ambulanse etter søndagens tvekamp, der han fikk en trestokk rett i brystet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen» 2018:

- Sjelden opplevd noe så dramatisk på «Farmen»

Realitydeltakeren Jørgen Ringstad (61) hasteinnlagt på sykehus etter tv-exit.

Publisert

- Kroppen min har vært gjennom mye smerter tidligere, men dette tok kaka, forteller Jørgen Ringstad (61) til Se og Hør.

Det som skulle bli en helt ordinær «Farmen»-tvekamp, endte i stedet i et smertehelvete for familiemannen fra Dagali. Ringstad møtte meddeltakeren Kjetil Nørstebø (28) til en nervepirrende sagekonkurranse i søndagens program, men måtte avbryte tv-innspillingen da et uhell plutselig rammet.

<strong>FØR ULYKKEN:</strong> Tvekampen mellom Jørgen Ringstad og Kjetil Nørstebø startet som normalt, i et høyt tempo. Foto: Alex Iversen / TV 2
FØR ULYKKEN: Tvekampen mellom Jørgen Ringstad og Kjetil Nørstebø startet som normalt, i et høyt tempo. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
<strong>FALLER FEIL:</strong> Jørgen Ringstad deiser ned i bakken sammen med saga og trestokkene. Foto: Alex Iversen / TV 2
FALLER FEIL: Jørgen Ringstad deiser ned i bakken sammen med saga og trestokkene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
<strong>SMERTEFULLT:</strong> Jørgen Ringstad støttes opp av Gaute Grøtta Grav etter uhellet, og tvekampen stoppes. Foto: Alex Iversen / TV 2
SMERTEFULLT: Jørgen Ringstad støttes opp av Gaute Grøtta Grav etter uhellet, og tvekampen stoppes. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg husker ikke detaljene i hva som skjedde, men kjente et enormt slag under brystbeinet og inn i mellomgulvet. Jeg tror det var spissen av en trestokk som traff, og det var jævlig vondt, rett og slett, forteller den uheldige 61-åringen.

- Sleit med å puste

Sagekonkurranser i «Farmen»-landskapet foregår ved at to deltakere sitter på fire trestokker - et par meter over bakken - og skal sage ned hverandres stokker. Den som først kommer gjennom motstanderens underlag, vinner tvekampen.

Jeg skjønte ikke at det var så alvorlig

Men selv om taperen altså faller i bakken, hadde verken Ringstad eller Nørstebø fullført konkurransen da førstnevnte brått mistet festet.

- Jeg satt antakeligvis litt feil da Kjetil hadde kommet gjennom den tredje stokken, så det er bare min egen skyld at jeg falt ned. Problemet var at det skjedde uten forvarsel, for i øyeblikket var jeg mest opptatt av at sagbladet mitt hadde kilt seg fast. Dermed rakk jeg aldri å ta meg imot skikkelig, sier Ringstad.

<strong>FIKK LEGEHJELP:</strong> Jørgen Ringstad fikk bistand av Røde Kors-personell etter fallet. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK LEGEHJELP: Jørgen Ringstad fikk bistand av Røde Kors-personell etter fallet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

61-åringen skriker i smerte når det uheldige fallet inntreffer, og må støttes opp av programleder Gaute Grøtta Grav (39). Noen tv-sekunder seinere er han likevel tilbake oppå stokkene, men taper omsider konkurransen.

- I virkeligheten varte avbruddet i ti-tolv minutter, der jeg blant annet fikk tilsyn av Røde Kors. Det gikk bedre en liten stund, men med en gang jeg fikk pulsen tilbake gikk det dårlig igjen. Jeg sleit med å trekke pusten, forteller 61-åringen.

Fryktet indre blødninger

Ringstad tror han hadde tapt tvekampen uavhengig av ulykken, og påpeker at motstanderen allerede hadde et forsprang. Selv ble han fraktet rett til nærmeste legevakt, i Kongsvinger, etter konkurransen.

Der ble han sendt rett til sykehus, før han igjen ble fraktet til Ahus med ambulanse.

- Jeg skjønte ikke at det var så alvorlig, men det var visst noen innvoller som hadde fått seg en trøkk. Legene fryktet dermed indre blødninger, sier Ringstad, og legger til:

<strong>INNLAGT:</strong> En noe medtatt Jørgen Ringstad fotografert på Ahus etter «Farmen»-exiten. Foto: Privat
INNLAGT: En noe medtatt Jørgen Ringstad fotografert på Ahus etter «Farmen»-exiten. Foto: Privat Vis mer

- Jeg var ikke redd, men det var selvfølgelig ingen hyggelig opplevelse.

Å være lenket til en sykehusseng vet Ringstad alt om. 61-åringen har i mange år slitt med prolaps i ryggen, og var sengeliggende i nesten to år etter en feilslått operasjon i 2001.

- Var langt nede

- Jeg fikk en arrvevdannelse etter operasjonen som lå og presset på nerver, og måtte gå på sterke smertestillende. Sykdomsperioden gikk utover både familien og økonomien, og jeg var ganske langt nede. Omsider klarte jeg å ta meg sammen og snu situasjonen, blant annet ved å flytte fra Drammen til familiegården på Dagali. Hendelsen har vært med å forme resten av livet mitt, fortalte Ringstad da Se og Hør møtte ham før innspillingen i sommer.

Tre måneder seinere understreker 61-åringen at han aldri satte «Farmen»-uhellet i sammenheng med sin tidligere sykdomshistorikk.

Saken fortsetter under.

MÅTTE TREKKE SEG: «Farmen»-deltakeren Kim Stefan Jenssen (40) valgte å avbryte realityoppholdet etter en knapp uke. Her forteller han hvorfor. Video: Lars Eivind Bones og Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer

- Nei, det slo meg ikke et sekund, for jeg visste at ryggen ikke hadde noe med dette å gjøre. Heldigvis, sier Ringstad.

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, var selv til stede under Ringstads exit-tvekamp, og beskriver hendelsen som «mer dramatisk enn vanlig».

- I den forstand at det er svært sjelden deltakere i «Farmen» havner på sykehus etter deltakelse. Jørgen har fått kyndig oppfølging av helsevesenet etter skaden, og har kommet seg over skadene han fikk, sier Iversen.

Måtte droppe «Torpet»

Når det kommer til tvekamp-grenen som sørget for Ringstads ulykke, mener pressekontakten at konkurransen er trygg å gjennomføre. Trestokk-konstruksjonens høyde ble dessuten senket for flere sesonger siden, forteller han.

- Vi har ikke diskutert å senke den ytterligere, sier Iversen.

Ringstad «slapp unna» med ribbeinsbrudd, et par «mørbanka innvoller» og en nesten avrevet fingertupp etter tvekamp-dramatikken, men forsikrer altså at han i dag er i god form.

Saken fortsetter under.

KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud blir ofte betegnet som en av tidenes mest omstridte «Farmen»-deltakere. Vi tok en prat med han på «Torpet». Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

- Jada, jeg måtte ta det med ro etterpå, men nå er jeg «back in business». Akkurat nå er jeg på fjellet like ved der jeg bor, forteller han.

I utgangspunktet skulle Ringstad reise videre til det såkalte «Torpet» etter «Farmen»-exiten, der han på sikt hadde hatt muligheten til å returnere til tv-gården. Dit kom han riktignok aldri, og dermed består «Torpet» fortsatt av de utslåtte deltakerne Charlie Stuart (32) og Vidar Johansen (46) - i tillegg til eksdeltakeren Lasse Bergseter (51).

Kjeftet på storbonden

Til tross for at Ringstad bare fikk tre uker i «Farmen»-universet, med en noe dramatisk avslutning, er han godt fornøyd med tv-oppholdet.

- Jeg må nesten si som så mange andre, at jeg har fått venner for livet der inne. Ellers har det vært immari mye gøy lærdom, som jeg kan ta med meg videre, sier han.

61-åringen forteller om utelukkende positive tilbakemeldinger fra kjente og ukjente, selv etter at han ga storbonden Lene Sleperud (29) hard medfart tidligere i uka - da han ble utpekt som førstekjempe.

Saken fortsetter under.

- Jeg måtte jo lage noe action der inne, selv om jeg hadde fått beskjed av barna mine om å oppføre meg pent. I min alder er det fantastisk å kunne være på «Farmen», og jeg sitter igjen med mange herlige minner, sier han.

Sammen med tvekampmotstanderen Kjetil Nørstebø, som er bosatt i samme dalføre som Ringstad i Numedal, planlegger duoen å bruke «Farmen»-deltakelsen til å markedsføre diverse prosjekter i fjellbygda framover.

LES OGSÅ: - Vi hadde det altfor enkelt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer