Petter Northug:

- Sjekket opp datteren til Gunde Svan

Petter Northug med pikant avsløring under «Skavlan».

AVSLØRING: Petter Northug avslører at han tidligere har lagt an på Gunde Svans datter. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRING: Petter Northug avslører at han tidligere har lagt an på Gunde Svans datter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke sjelden vi har vært vitne til heftig munnhoggeri mellom de svenske langrennsprofilene og Petter Northug (33).

Blant disse navnene finner man tidligere langrennsløper Gunde Svan (57). Svensken har sjelden lagt skjul på sine følelser overfor Northug, og det har heller ikke vært særlig bedre motsatt vei.

Når Northug denne uka gjester «Skavlan», lar han heller ikke sjansen gå fra seg. Da forteller han at han har prøvd å sjekke opp 57-åringens datter.

- Sjekket opp datteren

Blant kritikken som har kommet fra Svan gjennom Northugs langrennskarriere, er blant annet at Northug er for høy i hatten. Før VM i Falun i 2015, uttalte han også at trønderens oppførsel påvirket en hel langrennsgenerasjon negativt.

Under denne ukas «Skavlan» er blant annet ordkrigen med både Calle Halfvarsson (30) og Svan et tema. Det skriver Aftonbladet, som har fått tilgang på denne ukas program.

Blant spørsmålene fra Fredrik Skavlan, er hva han assosierer bildet av Svan med.

- Krig, svarer Northug, og legger til at det dreier seg om en ordkrig og at Svan aldri har likt ham som skiløper.

KRITISK: Gunde Svan er én av svenskene som ofte har havnet i munnhuggeri med Petter Northug. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
KRITISK: Gunde Svan er én av svenskene som ofte har havnet i munnhuggeri med Petter Northug. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX Vis mer

På spørsmål fra programlederen om han har gjort noen forsøk på å snakke med ham, svarer Northug at han har snakket med datteren hans, den tidligere langrennsløperen Julia Svan (26).

Måten Northug svarer på, får programlederen til å lure på om 33-åringen kan ha sjekket henne opp, noe Northug svarer bekreftende på.

Han vil derimot ikke gi noe klart svar på hvorvidt han ble avvist eller ikke.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Stilt til veggs av datteren

At Julia Svan og Northug har møttes, har vi tidligere vært vitne til. Under VM i Lahti i 2017, publiserte Expressen et intervju hvor 26-åringen var hentet inn for å stille Northug til veggs rundt tidligere uttalelser om faren.

Northug har nemlig tidligere uttalt at han kunne ha brukt et bilde av Svan som dartskive, og det var denne kommentaren 57-åringens datter fikk svar på.

- Hvorfor ville du kaste pil på min far, var et av spørsmålene Northug fikk, hvorpå skistjerna svarte at Svan har vært en kilde til motivasjon.

Han fortalte også at han har lest to bøker i sitt liv: «Gulljakten» av Bjørn Dæhlie og Gundes «Vart går gränsen».

- Du har aldri ønsket ham vondt?

- Jeg har aldri kastet pil på Gunde. Det har vært litt fram og tilbake, men vi har aldri møttes i skisporene. Kanskje vi kan møtes til en spennende dartduell, var blant det Northug svarte, og viste til de mange medieoppslagene om uenighetene Svan og han har hatt.

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg savner det en ektemann kan gjøre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer