Fredrik Skavlan:

- Sjekker aldri kontoen

Nordens største talkshowvert er ikke opptatt av penger.

TELLER IKKE PENGER: Jeg har ikke vært inne på min egen nettbank på 15 år, sier Fredrik Skavlan til Petter Stordalen i podcasten Stormkast. Foto: NTB scanpix
TELLER IKKE PENGER: Jeg har ikke vært inne på min egen nettbank på 15 år, sier Fredrik Skavlan til Petter Stordalen i podcasten Stormkast. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke synd på Fredrik Skavlan (53), i hvert fall ikke rent økonomisk. Selv med sviktende seertall etter at han flyttet over fra NRK til TV 2 i fjor, går butikken bra.

Det forteller han i podkasten «Stormkast», der han blir intervjuet av Per Valebrokk og Petter Stordalen.

5,7 millioner kroner

- Monkberry, som er mitt produksjonsselskap, går bra. Jeg er ikke interessert i penger, er ikke noe tallhode, men jeg tror resultatet det siste året, etter at jeg har tatt ut lønn, er på 5,7 millioner kroner, sier Skavlan i «Stormkast»-podkasten.

Det applauderer Petter Stordalen, men han blir måpende og nærmeste vantro når Skavlan fortsetter å snakke økonomi.

SEKSBARNSFAR: Fredrik Skavlan sier at han har mye fin kontakt med sine barn på Vipps. Etter at han i 2018 fikk sitt tredje barn med Maria Bonnevie, er han nå seksbarnsfar. Foto: Andreas Fadum
SEKSBARNSFAR: Fredrik Skavlan sier at han har mye fin kontakt med sine barn på Vipps. Etter at han i 2018 fikk sitt tredje barn med Maria Bonnevie, er han nå seksbarnsfar. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg har ikke peiling på hva jeg har på konto. Alarmen går hos meg når ikke kortet virker i butikken. Jeg har ikke vært inne på min egen nettbank på 15 år. Vipps har reddet meg, gjør livet lettere. Jeg har mye fin kontakt med barna mine på Vipps, sier han.

Samtalen dreier seg også om da to tredeler av seerne forsvant, da han overraskende flyttet fra NRK til TV 2.

- Jeg opplevde valget som en risiko, men ikke som en så stor risiko som den kom fram i mediene. Jeg «gamblet» ikke med alle seerne, men bare en tredel, som blir utgjort av de norske, sier han i podkasten.

- Har fremdeles relevans

Skavlan avviser at selv om han gikk fra 750 000 seere til 250 000 over natta, så mistet han ikke relevans.

- Moderne tv-kanaler måler ikke bare antall seere. Det handler også om relevans.

Skavlan legger til grunn at hans sendinger ofte blir omtalt i alle medier og kanaler på forhånd, og viser til eksempelet nå nylig med Greta Thunberg som gjest.

Han angrer ikke på at han forlot NRK, men sier i poden at det var mer en nødvendighet, fordi medielandskapet er så uforutsigbart.

Til Dagbladet har Skavlan tidligere uttalt at han mener produksjonen gjorde én feil da de la om formatet på talkshowet.

- I vår kløe etter å få til digitale suksesser, enkeltintervjuer som funket digitalt, så begynte vi å gjøre mer solointervjuer med gjester som sitter over. Det likte ikke seerne. Vi kommer til å gå tilbake til leirbålet, til det gamle formatet, så mye som mulig, sa Skavlan til Dagbladet under TV 2s høstlansering i Bergen tidligere i år.

Fredrik vraket Petter

I podkasten «Stormkast med Valebrokk og Stordalen» snakker de også om den gangen Gunhild og Petter ble kastet ut av «Skavlan».

- Ja, men du krevde å være første mann ut, forklarer Skavlan.

Stordalen forteller at kona og han satt ferdig pyntet på vei til studio, men da Skavlan-redaksjonen ikke innfridde hans krav, snudde han bilen.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

- Da kjørte vi til en restaurant isteden, forteller Stordalen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: - Sjekket opp datteren til Gunde Svan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer