«LIKE» TATOVERINGER: I første episode av «Ta en tattoo» møter Morten Skovdahl tidligere LO-leder Gerd Liv Valla, som er kjendisdommer i programmet. Og 62-åringen viser da at hun har en nesten lik tatovering som programlederen.  Foto: NRK
«LIKE» TATOVERINGER: I første episode av «Ta en tattoo» møter Morten Skovdahl tidligere LO-leder Gerd Liv Valla, som er kjendisdommer i programmet. Og 62-åringen viser da at hun har en nesten lik tatovering som programlederen. Foto: NRKVis mer

Sjekk Vallas tatovering!

Den tidligere LO-lederen viser frem kroppskunsten i ny TV-serie.

SEHER.NO:  Tirsdag er det premiere på NRKs nye underholdningsprogram «Ta en tattoo».

Gjennom seks episoder skal tv-seerne få følge tatoveringsentusiast og programleder Morten Skovdahl (38), som er medeier og executive producer i Limelight TV,  i hans jakt på den perfekte tatovering.

Skovdahl tok nemlig to tatoveringer som 19-åring, som han har angret fryktelig på. Og gjennom serien skal han da lete etter den ultimate tatovering som skal dekke over ungdomstabbene. 

I løpet av programmet skal syv ulike tatovører presentere sine forslag til motiv, og et dommerpanel bestående av kjendiser og fagfolk skal til slutt kåre vinnermotivet, som deretter inngraves på Skovdahls hud. 

Og en av de kanskje mest overraskende aktørene i programmet, er tidligere LO-leder og politiker Gerd Liv Valla (62), som sammen med Jenny Skavlan, Alex Rosén, Mortens to døtre - Charlotte (10) og Ida (7), samt tatoveringsdommer Carl Bergsvik, skal bestemme hvilken «tættis» programlederen tilslutt skal ta.

Allerede i første episode får tv-seerne møte Valla, og årsaken til at den tidligere LO-lederen har blitt valgt ut som en av kjendisdommerne, kommer kanskje som en enda større overraskelse på mange.

Den spreke 62-åringen har nemlig selv en tatovering, som da er skremmende lik en av de Skovdahl ønsker å fjerne.

Tatoveringen er en liten fredsdue som er plassert sentralt på ryggen, og det var Norsk Ukeblad som overtalte 62-åringen til å ta det permanente, fjærkledde fredssymbolet for flere år siden. 

– Jeg ble jo shanghaiet av dette ukebladet som spurte om jeg ville ta en tatovering. Egentlig skulle jeg ta en sånn vaskbar en, men så hadde de ikke motivet jeg ønsket meg. Så da ble det en ekte isteden. Jeg synes den lille fuglen er kjempefin. Den sitter på ryggen, så da trenger jeg jo ikke se på den hele tiden. Hadde jeg hatt en tatovering på hånden så hadde jeg kanskje angret, har Valla  uttalt til NRK.

Mandag kveld arrangerte statskanalen storstilt førpremiere på serien på Løvebakken i Oslo, og selv om programleder Skovdahl nå har fått fjernet den lille fuglen han hadde på armen, kunne han avsløre overfor Seher.no at han synes den Valla har er riktig så fin. 

- Vi har jo på et eller annet tidspunkt tenkt helt likt da. Det er ganske morsomt. Og så er jeg jo svak for sterke kvinner som henne. Det har jeg alltid vært. Men på henne synes jeg faktisk den er bra. På meg ble den bare litt femi. Det er en femi tatovering, og jeg skal ikke ha en femi tatovering, humrer programlederen til Seher.no. 

I tillegg til fuglen, hadde Skovdahl også en tribal-tattoo med en noe mislykket hai han ønsket å få fjernet. Og selv om programlederen ikke kunne vise frem sin nye kroppskunst, som pryder hele overarmen,  innrømmet han at han synes det er stas å endelig kunne «gå barermet» igjen. 

- Jeg var ung og dum da jeg tok de tatoveringene. Jeg skulle være litt tøff, og det var jo teit. Jeg har angra ganske mye, eller, veldig mye. Det er faktisk sånn at jeg har slitt litt på stranda, og har måttet sitte med t-skjorte og greier. I sommer, etter at jeg hadde fått den nye, ja, jeg føler at det er noe helt annet. Når du får en ny tatovering føler du deg tøff og kul når du går ut. Den er svær da, men dødskul, smiler han fornøyd.

«Ta en tattoo» har premiere på NRK1 tirsdag 21. september kl. 22.30! Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Fremdeles ingen pusekatt