«Modern Family»:

Sjekk «Modern Family»-barnas ville forandring

Flere av skuespillerne har spilt rollekarakterene halve livet.

NI SESONGER: Modern Family er nå i gang med sin niende sesong, og skuespillerne som i seriens oppstart var barn, har nå blitt unge voksne. Foto: NTB Scanpix.
NI SESONGER: Modern Family er nå i gang med sin niende sesong, og skuespillerne som i seriens oppstart var barn, har nå blitt unge voksne. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den suksessfulle amerikanske komiserien «Modern Family» gikk nylig i gang med sin niende sesong i Norge.

Serien, som omhandler tre relaterte familier, men sine svært ulike familiekonstellasjoner, har i Norge i flere år blitt vist på TV 2s hovedkanal og TV 2 Humor.

​Familiene i komiserien har sine egne spesielle særpreg og sine spesielle utfordringer, og siden seriestarten i 2009, har «Modern Family» stukket av med en rekke prestisjetunge priser innen både Emmy, BAFTA og Goden Globe.

PRSVINNENDE SERIE: «Modern Family» har vunnet en rekke store priser iløpet av seriens ni sesonger. Foto: NTB Scanpix.
PRSVINNENDE SERIE: «Modern Family» har vunnet en rekke store priser iløpet av seriens ni sesonger. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Når serien nå produseres i sitt niende år, er det mye som har skjedd for flere av seriens skuespillere. Flere var nemlig barn da serien startet. ​

Fikk rollen som fireåring

Aubrey Anderson-Emmons (10) spiller rollen som Cameron og Mitchells adopterte, og munnrappe datter, Lily.

Selv som de fleste blant seriens fanskare gjenkjenner nettopp Anderson-Emmons i rollen som Lily, overtok hun rollen først i 2011. Da var hun fire år gammel.

Rollekarakteren ble nemlig introdusert allerede i første episode, men den gang var det tvillingene Jaden og Ella Hiller som spilte Lily som barn.

BLITT STOR: Aubrey Anderson- Emmons har spilt rollen som «Lily»siden hun var bare fire år gammel. I dag er hun ti år. Foto: NTB Scanpix.
BLITT STOR: Aubrey Anderson- Emmons har spilt rollen som «Lily»siden hun var bare fire år gammel. I dag er hun ti år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I dag er Anderson-Emmons blitt ti år, men til tross for sin lave alder har hun gjennom sin rolle blitt et kjent fjes i USA, og dukker ikke sjelden opp i andre tv-programmer.

Flyttet fra moren som 14-åring

Ariel Winter (19) spiller det intelligente, sarkastiske og nedlatende mellomste barnet i familien Dunphy, nemlig Alex. I tillegg til å ha hatt rollen som Dunphy -familiens lille geni siden hun var elleveåring, står Winther bak stemmene i en hel rekke animasjonsfilmer.

Da hun i sin unge alder debuterte i den populære komiserien, skal hun ofte ha vært ledsaget av sin mor. Forholdet mellom mor og datter har i ettertid vist seg å være vanskelig.

SOM TOLVÅRING: Mange husker kanskje hvordan Ariel Winter så ut i starten av serien. I dag er skuepilleren blitt 19 år. Foto: NTB Scanpix.
SOM TOLVÅRING: Mange husker kanskje hvordan Ariel Winter så ut i starten av serien. I dag er skuepilleren blitt 19 år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I 2012 hevdet flere internasjonale medier at utnevningen av Winters eldre søster som verge, kom av at moren var under etterforskning for fysisk og psykisk misbruk av «Modern Family»-stjernen.

I mai kunne hun imidlertid feire at hun offisielt var myndig, og takket søsteren for støtten i et innlegg på Twitter.

Og det er liten tvil om at Winter nå har blitt voksen.

På den røde løperen stiller hun nemlig gjerne i korte og utfordrende kjoler, og deler ofte lettkledde bilder i sosiale medier, noe hun til stadighet har blitt kritisert for.

At hun også mottok sterke reaksjoner etter å ha fortalt om brystreduksjonen hun gjennomførte i en alder av sytten år, har Winter blitt anerkjent for å være en sterk stemme i kritikken mot «bodyshaming».

Mensa-medlem

Luke, Dunphy-familiens yngste medlem, spilles av Nolan Gould (19). Mens rollekarakteren Luke er en trøblete, leken og heller uintelligent tenåring, er Gould selv, ifølge Huffington Post, sin karakters rake motsetning.

Ifølge avisa skal Gould nemlig være et sertifisert geni. Han skal ha hele 150 i IQ, og er medlem av Mensa. Et medlemskap som tilsier at han kan plasseres blant de øverste to prosentene av høyest IQ i den amerikanske befolkningen.

HØY IQ: I motsetning til sin rollefigur «Luke», er skuespilleren Nolan Gould et sertifisert geni og Mensa-medlem. Foto: NTB Scanpix.
HØY IQ: I motsetning til sin rollefigur «Luke», er skuespilleren Nolan Gould et sertifisert geni og Mensa-medlem. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sine gode kunnskaper ble sterkt bevist da stjerna var 13 år. Da fullførte han nemlig videregående, flere år før andre på samme alder.

Sarah Hyland (27) spiller rollen som Hayley, den vakre, men overflatiske og mindre intelligente eldstedatteren i familien Dunphy.

SPILLER «HAYLEY»: 27-år gamle Sarah Hyland har spilt rollen som «Hayley» siden hun var 18 år gammel. Her er hun avbildet kort etter serien startet i USA. Foto. AFP
SPILLER «HAYLEY»: 27-år gamle Sarah Hyland har spilt rollen som «Hayley» siden hun var 18 år gammel. Her er hun avbildet kort etter serien startet i USA. Foto. AFP Vis mer

Hyland har i tillegg til rollen i «Modern Family» gjennom ni år, også spilt i andre filmer som «Geek Charming» (2011) og «Vampire Academy» (2014), om enn med noe mindre suksess.

Kritisert for «usmakelig» video

Tidligere denne uka ble Hyland ifølge Huffington Post kritisert for publiseringen av en video etter Golden Globe utdelingen. Selv om hun, som de fleste andre stjernene, møtte opp i svart kjole i støtte til «Time's Up» - kampanjen, var det en video hun delte med fansen på Instagram fra utdelingens etterfest som fikk mest oppmerksomhet. ​

I videoen spiller hun nemlig full og viser at hun flørter og tilsynelatende faller over en mannlig hotellansatt i heisen.

Flere mente videostuntet var usmakelig, gitt at budskapet som skulle sendes fra utdelingen var solidaritet for ofre for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt. Hyland kom raskt på offensiven og svarte kritikerne av videoen på Twitter.

Men det er ikke bare fansen Hyland står opp mot. Tv-stjerna vet også å sparke fra seg når hun føler seg urettferdig behandlet av mediene.

Etter å ha blitt anklaget for å ha gjennomgått plastisk operasjon artikkel i bladet Life & Style Magazine, raste 27-åringen mot magasinet og latterliggjorde dem på Twitter.

Der forklarte hun at har gjennomgått sitt livs verste år, medisinsk sett, og at hun er dypt fornærmet over at magasinet oppspinn.

Hyland hadde nemlig tidligere avslørt at hun gjennomgikk en nyretransplantasjon i 2012, og at utseendet skyldtes bivirkninger av hennes livreddende medisiner.

KRITISERES: Som offentlige personer blir skuespillerne stadig kritisert i sosiale medier, men hverken Sarah Hyland (t.v) eller Ariel Winter er redd for å slå tilbake. Foto: AFP
KRITISERES: Som offentlige personer blir skuespillerne stadig kritisert i sosiale medier, men hverken Sarah Hyland (t.v) eller Ariel Winter er redd for å slå tilbake. Foto: AFP Vis mer

- Mange likheter med rollen

Karakteren Manny spilles av 19-årige Rico Rodriguez. Han er den veslevoksne og romantiske sønnen av Gloria.

Etter komiseriens enorme suksess, har skuespilleren naturlig nok fått mye oppmerksomhet for sin karakter i serien, og i et tidligere intervju med CBS News har 19-åringen forklart at han kan trekke likheter mellom seg selv og Manny.

- Da jeg var yngre ville jeg nok sagt at vi er totalt forskjellige, men nå som jeg har vokst inn i rollen som Manny føler jeg at jeg har fulgt hans vei i livet, har stjerna tidligere uttalt til nettstedet.

LIGNER ROLLEFIGUREN: Ifølge Rico Rodruigez har han gjennom årene i rollen fått mange likheter med sin rollefigur «Manny». Foto: NTB Scanpix.
LIGNER ROLLEFIGUREN: Ifølge Rico Rodruigez har han gjennom årene i rollen fått mange likheter med sin rollefigur «Manny». Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Både når det kommer til hvordan jeg presenterer meg selv, prøver å kle meg riktig og skrive poesi. Med tida har det blitt mange likheter mellom meg og Manny, la han til.

Mannys halvbror, Joe, blir en del av den multinasjonale Delgado-Pritchett-familien fra den fjerde sesongen av «Modern Family.»

Mens det er den lille gutten Pierce Wallace som spiller karakteren i seriens fjerde, femte og sjette sesong, er det Jeremy Maguire (6) som overtok rollen i det rollefiguren ble gammel nok til å ha replikker.

Til tross for sin unge alder, har seksåringen allikevel rukket å spille i filmen «I'm Not Here» (2017), i tillegg til et foreløpig ikke-navngitt filmprosjekt med tv-kanalen HBO

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer