Sjekk hvilken president Obama kliner med

Blir linket opp med Venezuelas omstridte president Hugo Chavez - i reklamesammenheng. Vil disse bildene skape bråk?

SEHER.NO: Kleskjeden Benetton har gjort det igjen. Denne gangen har de, ved hjelp av digital teknologi, fått statsoverhoder, som til vanlig ikke har spesielt vennskaplig forhold, til å kysse hverandre.

Klesmerket er kjent for å skape furore med sine alternative reklamekampanjer, og har tidligere brukt bilder av en prest og en nonne i het omfavnelse, samt en AIDS-syk mann som ligger for døden.

- Vi ønsker på nytt å bekrefte vårt merkes sterke posisjon og innflytelse. Vi ønsker med dette å forsone fortiden med framtiden. Når noe dårlig foregår i samfunnet, ønsker vi å sette fokus på det positive, og det er nettopp dette kampanjen handler om - forsoning og forståelse, forteller sjef Alessandro Benetton til avisen The Independent.

Selv om kampanjen altså ønsker å fremme positivitet og menneskerelasjoner har den fått mye kritikk. De store avisene som The Sunday Times, International Herald Tribune og The Guardian har nektet å trykke reklamen, og i går måtte Benetton tilbaketrekke bildet som «viser» paven som kysser en egyptisk imam.

I tillegg til de nevnte topplederne er Nicolas Sarkozy, som nylig ble pappa, Angella Merkel, og de israelske og palestinske lederene Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas manipulert til å kysse hverandre.


Det er ikke bare Chavez som blir fremstilt i het omfavnelse med Obama - også den omstridte kinesiske topp-politikeren Hu Jintao blir nemlig «kysset» av den amerikanske presidenten i reklamekampanjen.

Hva hovedpersonene selv har å si om klinebildene er uvisst...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dette er verdens mest sexy mann