Bahareh Letnes i «Best før»:

Sjekk hvem som plutselig dukker opp i TV 2s humorserie

Bahareh Letnes i tv-ruta med Linn Skåber.

UKJENT STATISTKARRIERE: Bahareh Letnes, Per Sandberg velomtalte kjæreste, forteller til Se og Hør at hun tar jobboppdrag som statist i ny og ne. Her er hun i TV 2-programmet «Best før», sammen med blant andre Linn Skåber (48). Foto: Skjermdump fra TV 2
UKJENT STATISTKARRIERE: Bahareh Letnes, Per Sandberg velomtalte kjæreste, forteller til Se og Hør at hun tar jobboppdrag som statist i ny og ne. Her er hun i TV 2-programmet «Best før», sammen med blant andre Linn Skåber (48). Foto: Skjermdump fra TV 2 Vis mer

Andre sesong av TV 2s humorserie «Best før», med Linn Skåber (48) i hovedrollen, var ferdig innspilt i fjor - og hadde premiere på TV 2 Sumo i sommer.

På tampen av den siste episoden, som ble sluppet forrige uke, blir seerne vitne til en noe klossete vielse mellom to av seriens karakterer, et av programmets mange pute-tv-øyeblikk.

Det er riktignok ikke hvem som helst TV 2 har hanket inn som statist i sesongens aller siste, og hysterisk pinlige scene.

Kjent fjes

Av alle mennesker sitter nemlig Bahareh Letnes (28), tidligere fiskeriminister Per Sandbergs (58) kjæreste, på en av benkeradene.

SPILLER BRYLLUPSGJEST: Bahareh Letnes får et par sekunder i tv-ruta i den siste episoden av «Best før». Foto: Skjermdump fra TV 2
SPILLER BRYLLUPSGJEST: Bahareh Letnes får et par sekunder i tv-ruta i den siste episoden av «Best før». Foto: Skjermdump fra TV 2 Vis mer

Sammen med politikerkjæresten har den iranskfødte 28-åringen dominert det norske nyhetsbildet den siste tiden, etter at parets utskjelte Iran-visitt ble kjent for offentligheten forrige måned. Den svært høylytte stormen kulminerte i Sandbergs avgang som statsråd og FrP-nestleder mandag.

Letnes har også fått betydelig medieoppmerksomhet. Ved flere anledninger, senest under tirsdagens svært omtalte pressekonferanse, har hun måttet svare på spekulasjoner om mulige bindinger til regimet i hjemlandet, og hvorvidt hun spiller flere roller enn bare Sandbergs kjæreste.

I «Best Før» spiller hun derimot rollen som en av bryllupsgjestene, plassert like ved Linn Skåber. Letnes får et par sekunder i tv-ruta før programmet går til rulletekst.

Flere episoder

Pressekontakt for «Best før» i TV 2, Anne Martha Leidland, forteller at Letnes medvirker som statist i tre forskjellige «Best før»-episoder.

- Hun er statist sammen med mange andre statister. Veldig ofte når vi trenger statister, bruker vi forskjellige nettsteder der folk registrerer sin interesse for å være det, sier Leidland.

- Med tanke på overskriftene rundt Letnes i sommer, har hennes statistvirksomhet vært et tema internt?

- Nei, og det kommer heller ikke til å bli det, bedyrer pressekontakten.

Saken fortsetter under.

MØTTE PRESSEN: Per Sandberg og kjæresten Baharet Letnes møtte pressen etter å ha lovet et oppgjør. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Selv forklarer Bahareh Letnes at hun ikke er ukjent med statistjobbing.

- Jeg har tidligere gjort modelloppdrag og vært statist i flere programmer og reklamefilmer i Norge. Jeg har også vært produksjonsassistent for en iransk Bollywood-film en gang, som hadde filmpremiere i Norge, skriver hun i en SMS til Se og Hør.

- Elsker film og kultur

På spørsmål om film- og tv-industrien er en karrierevei Letnes kunne tenke seg å satse på i fremtiden, skriver hun følgende:

- Jeg elsker kultur og film, og har fått flere skuespill-tilbud i Iran og Norge. Mange regissører mener ansiktet mitt er bra foran kamera, men de rollene jeg har fått tilbud om, passet ikke min karakter. Jeg takker ja hvis jeg kan like eller mestre rollen. Og at det er greit for min kjæreste Per, skriver hun videre.

Per Sandbergs unge kjæreste kom til Norge som asylsøker i 2008, da hun ifølge seg selv flyktet fra Iran for å slippe unna sexslaveri og et mulig tvangsekteskap.

I Norge har Letnes, som opprinnelig het Heidari Nasserabad til etternavn, blant annet jobbet som tannlegeassistent. I januar stiftet hun også et enkeltpersonforetak som er registrert under næringskoden for engroshandel med fisk, skalldyr og bløtdyr. Formålet med foretaket er oppgitt å blant annet være produksjon, utvikling, kjøp og salg, herunder eksport av fisk og sjømatprodukter.

Saken fortsetter under.

AVGÅTT STATSRÅD: Per Sandberg (Frp) reiste til Iran på ferie med sin kjæreste Bahareh Letnes, noe han kalte en «privat og spontan ferietur», men nå har reisen bidratt til at han gikk av som fiskeriminister og nestleder i Frp. Vis mer

Missedeltaker

Bahareh har også deltatt i en rekke missekonkurranser rundt om i verden, henholdsvis i 2013 og 2014. Først Miss Top of the World på Europa Club Casino i Riga, så i Miss Globe International i den tyrkiske delen av Kypros, og til slutt Miss Grand International i Thailand. Hun har også meldt seg på Miss Norway.

I BIKINI: Bahareh Letnes stilte som Miss Iran i 2013. Foto: Miss Norway
I BIKINI: Bahareh Letnes stilte som Miss Iran i 2013. Foto: Miss Norway Vis mer

Flere aviser skriver at Letnes og Sandberg allerede har flyttet sammen i leiligheten som sistnevnte har disponert på Gimle i Oslo, men det har begge tidligere nektet for i intervjuer.

- Men sånn som debatten går nå, er det kanskje like greit å flytte sammen, har Sandberg sagt til TV 2, der også Bahareh la til:

- Ja, vi skal flytte sammen!

LES OGSÅ: Erna Solberg overrasket på Instagram