GIR GASS: Haakon går Birkebeinerrennet for aller første gang på lørdag. Foto: Erlend Haugen
GIR GASS: Haakon går Birkebeinerrennet for aller første gang på lørdag. Foto: Erlend HaugenVis mer

Sjekk hvem som har vært Haakons skitrener

Lørdag går kronprinsen «Birken» for aller første gang. Før debuten har han fått ekspert-tips fra en helt spesielt læremester.

SEOGHØR.NO: Det er ingen tvil om at vi har en sprek kron­prins. Lørdag gir Haakon (41) seg i kast med Birkebeinerren­net på 54 kilometer, med start på Rena og mål på Birkebeineren skistadion i Lillehammer.

Han får selskap av 15 000 andre deltagere på den straba­siøse turen, hvor alle deltagerne må bære en ryggsekk som veier 3,5 kilo.

Ryggsekken er et minne om en annen kongs­sønn som måtte ta turen over fjellet. Håkon Håkonsson ble til forskjell fra vår kronprins båret hele veien i 1206.

Tøffe konkurrenter

Det blir første gang Haakon går det tradisjonsrike skirennet.

PÅ SKITUR:  Under Ridderrennet i 2013 hadde kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit med seg barna prins Sverre Magnus og prinsesse  Ingrid Alexandra.

 Rødmerket for salg.
PÅ SKITUR: Under Ridderrennet i 2013 hadde kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit med seg barna prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra. Rødmerket for salg. Vis mer

Saken fortsetter under bildet

Her får han bryne seg mot ski­kongen Martin Johnsrud Sund­by (30), som har vunnet både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i år.

Kronprin­sen har fått hjelp av en ekte «skikonge», den tidligere verdensmesteren Odd-Bjørn Hjel­meset (43), ifølge P4.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om kronprins Haakons skitur Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om kronprins Haakons skitur Foto: Se og Hør Vis mer

Trente i Nordmarka

For to uker siden ble de ifølge radiokanalen observert ved Kobberhaughytta i Nordmarka i Oslo, mens de drev med teknisk trening.

Verken Slottet eller Odd-Bjørn har ønsket å kommentere saken til P4.

Når Haakon nå går «Birken» føyer han seg inn i rekken av andre kongelige som har gått lange skirenn.  Kronprins Fredrik (46)  av Danmark har gått Vaasaloppet ved flere anledninger, og det samme har svenske prins  Carl Philip (35).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdatering: Kronprins Haakon markerte seg i skisporet under Birken lørdag formiddag, og ifølge nettsiden Birkebeiner imponerte 41-åringen, og tok merket med tiden 3.36.12.

LES OGSÅ: Mette-Marit tok med bikkja på jobb