GIR GASS: Haakon går Birkebeinerrennet for aller første gang på lørdag. Foto: Erlend Haugen
GIR GASS: Haakon går Birkebeinerrennet for aller første gang på lørdag. Foto: Erlend HaugenVis mer

Sjekk hvem som har vært Haakons skitrener

Lørdag går kronprinsen «Birken» for aller første gang. Før debuten har han fått ekspert-tips fra en helt spesielt læremester.

SEOGHØR.NO: Det er ingen tvil om at vi har en sprek kron­prins. Lørdag gir Haakon (41) seg i kast med Birkebeinerren­net på 54 kilometer, med start på Rena og mål på Birkebeineren skistadion i Lillehammer.

Han får selskap av 15 000 andre deltagere på den straba­siøse turen, hvor alle deltagerne må bære en ryggsekk som veier 3,5 kilo.

Ryggsekken er et minne om en annen kongs­sønn som måtte ta turen over fjellet. Håkon Håkonsson ble til forskjell fra vår kronprins båret hele veien i 1206.

Tøffe konkurrenter

Det blir første gang Haakon går det tradisjonsrike skirennet.

PÅ SKITUR:  Under Ridderrennet i 2013 hadde kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit med seg barna prins Sverre Magnus og prinsesse  Ingrid Alexandra.

 Rødmerket for salg.
PÅ SKITUR: Under Ridderrennet i 2013 hadde kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit med seg barna prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra. Rødmerket for salg. Vis mer

Saken fortsetter under bildet

Her får han bryne seg mot ski­kongen Martin Johnsrud Sund­by (30), som har vunnet både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i år.

Kronprin­sen har fått hjelp av en ekte «skikonge», den tidligere verdensmesteren Odd-Bjørn Hjel­meset (43), ifølge P4.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om kronprins Haakons skitur Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om kronprins Haakons skitur Foto: Se og Hør Vis mer

Trente i Nordmarka

For to uker siden ble de ifølge radiokanalen observert ved Kobberhaughytta i Nordmarka i Oslo, mens de drev med teknisk trening.

Verken Slottet eller Odd-Bjørn har ønsket å kommentere saken til P4.

Når Haakon nå går «Birken» føyer han seg inn i rekken av andre kongelige som har gått lange skirenn.  Kronprins Fredrik (46)  av Danmark har gått Vaasaloppet ved flere anledninger, og det samme har svenske prins  Carl Philip (35).

Oppdatering: Kronprins Haakon markerte seg i skisporet under Birken lørdag formiddag, og ifølge nettsiden Birkebeiner imponerte 41-åringen, og tok merket med tiden 3.36.12.

LES OGSÅ: Mette-Marit tok med bikkja på jobb

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.