HARD HØST: I fjor høst hadde Anders Baasmo Christiansen både hovedrollen i bilrace-filmen «Børning» (f.v), spilte den styrtrike Oliver Warbucks som tar til seg foreldreløse Annie i musikalen «Annie», og 
iførte seg en sinnssyk parykk for rollen som kong Rufus i familiefilmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». Foto: SF Norge/Filmweb, Tore Skaar/Se og Hør, Filmweb.no
HARD HØST: I fjor høst hadde Anders Baasmo Christiansen både hovedrollen i bilrace-filmen «Børning» (f.v), spilte den styrtrike Oliver Warbucks som tar til seg foreldreløse Annie i musikalen «Annie», og iførte seg en sinnssyk parykk for rollen som kong Rufus i familiefilmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». Foto: SF Norge/Filmweb, Tore Skaar/Se og Hør, Filmweb.no Vis mer

Sjekk hardkjøret Baasmo Christiansen var gjennom

Prøver til musikalen «Annie» på dagtid. Innspilling av «Børning» om natta. Pendling til Marokko på fridagene, for å spille inn «Kaptein Sabeltann».

Publisert

SEOGHØR.NO: 

- Det var en helt syk høst for min del, sier Anders Baasmo Christiansen til Seoghør.no.

 I disse dager nyter 38-åringen fruktene av hardkjøret han gjennomgikk i fjor høst:

«Børning» går som ei kule på norske kinoer. Stjernespekkede «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» kommer på kino neste måned - og forventes å trekke hundretusener til kinosalen.

Og «Annie» ble en stor suksess på Folketeateret i Oslo i fjor høst, med over 50.000 solgte billetter.

Prøver på dagen - filming om natten

Anders Baasmo Christiansen er virkelig en hardtarbeidende skuespiller. Hele høsten 2013 gikk med til jobb. Den aller tøffeste perioden hadde han i forkant av «Annie»-premieren, minnes han.

I musikalen hadde Anders den ledende voksenrollen som milliardæren Oliver «Daddy» Warbucks - samtidig som han gestaltet hovedrollen i bilrace-filmen «Børning».

- Det var en periode der jeg hadde teaterprøver fra 11 til 20, og så var det nattlige opptak på «Børning» fra klokka 21 til 06. Det ble noen uker med det kjøret, sier Anders.

STADIG AKTUELL: Også i vinter hadde Anders Baasmo Christiansen premiere på en film, dengang krimkomedien «Kraftidioten». Her med motspiller Birgitte Hjort Sørensen på premieren i slutten av februar 2014.  Foto: FameFlynet Norway
STADIG AKTUELL: Også i vinter hadde Anders Baasmo Christiansen premiere på en film, dengang krimkomedien «Kraftidioten». Her med motspiller Birgitte Hjort Sørensen på premieren i slutten av februar 2014. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Ikke sunt

Som om ikke dette var nok, brukte skuespilleren sine knapt tilmålte fridager på å fly til Marokko og spille Kong Rufus i den kommende Sabeltann-filmen.

- Jeg kjørte over Atlasfjellene i Marokko fire ganger på én uke. Helt sinnssykt. Det går an å jobbe sånn innimellom, men det er veldig hardt. Og det er jo ikke sunt å sove fire timer i døgnet over lang tid. Det gjorde godt å ta pause etter den høsten.

- Hva gjorde du da?

- Nei, da var det bare ferie. Ut og reise, sier Anders Baasmo Christiansen og smiler.

Og som om ikke alt dette var nok, satt Anders dessuten i juryen som finsiktet «Shooting stars»-kandidater til årets filmfestival i Berlin - der Jakob Oftebro (28) var blant juryens utplukkede.

- Juryarbeidet foregikk i Hamburg utover høsten. Så da ble det pendling dit også, forteller skuespilleren, som selv var «Shooting star» i Berlin i 2010.

«Børning» hadde premiere på norske kinoer 13. august, mens «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» har premieredato 26. september.

LES OGSÅ: - Vi har vært hensynsløse

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer